S.K.N.W.K. 1 verliest eerste oefenduel van deze voorbereiding van N.O.A.D. ’67 1

Gisteren, donderdag 13 augustus 2020, speelde S.K.N.W.K. 1 haar eerste oefenwedstrijd. Gelijk een goede tegenstander, want N.O.A.D. ’67 1 was de opponent. Een ploeg die een klasse hoger speelt dan de blauw/zwarten, dus in de 3e klasse. En zij staan voor het 3e seizoen onder leiding van ex-S.K.N.W.K.-trainer Perry Snoep. Omdat de velden bij N.O.A.D. waren afgekeurd, werd het duel gespeeld op het kunstgrasveld van v.v. Bruse Boys (waarvoor uiteraard hartelijk dank).

Bij S.K.N.W.K. een nieuw trainer/coach aan het roer. Ad Palings nam het stokje over van Ralph Zegers die na twee seizoenen is vertrokken naar Bevelanders. De afgelopen weken werd er al wel 3x getraind en dus gisteren voor het eerst weer een wedstrijd. En dat was vanwege de corona-crisis ook al een behoorlijke tijd geleden, want de laatste wedstrijd die S.K.N.W.K. 1 heeft afgewerkt was de competitiewedstrijd in en tegen Cadzand 1 op zaterdag 7 maart van dit jaar. Tel daar nog bij het kunstgras, de (weers)omstandigheden (toch nog behoorlijk ‘blommig’ en de vraag of er wel of geen onweer zou komen) en het is zeker verklaarbaar dat het allemaal nog wat onwennig leek.

Toch kregen de blauw/zwarten in de eerste helft zeker een aantal goede kansen om te scoren. Koen Kraaijenbrink 2x in de 16. Remco v/d Berge twee keer vanaf afstand en ook Tim v/d Cingel probeerde het van buiten de 16. Maar bij alle drie was het vizier net nog niet scherp genoeg. Omdat ook een prima kopkans (weet even niet meer van wie) voorlangs ging, scoorde S.K.N.W.K. 1 niet. Ook een handsbal binnen de 16 werd door de overigens prima leidende scheids niet gezien als dusdanig en dus kregen ‘we’ geen strafschop. Duidelijk was dat tegenstander N.O.A.D. vooral voorin een paar snelle en goede spelers had lopen. Zij wisten wel 3x te scoren in de eerste helft (met de 3e treffer overigens een prachtige stift over de net iets voor zijn doel staande S.K.N.W.K.-keeper Daan v/d Cingel). Ruststand zodoende 3-0.

Zoals gebruikelijk is in zulke oefenduels in de 2e helft behoorlijk was wissels aan beiden kanten. Zo maakten aan Nieuwerkerkse-zijde de jeugdige spelers Ryan Boogerd en Ids Flikweert hun officiële debuut in het eerste elftal. Dit geldt ook voor Tim Backx. Hij speelde de afgelopen seizoenen in de jeugd van M.Z.C. ’11, maar is dus dit seizoen weer actief bij S.K.N.W.K.

In de 2e helft ging het meer gelijk op tussen beide ploegen. Doelman Ryan Boogerd had nog een aantal goede reddingen en hield zijn doel schoon. Aan de andere kant opnieuw een aantal mogelijkheden voor S.K.N.W.K. om in ieder geval de eer te redden. Een aantal afstandsschoten, maar deze waren niet daadkrachtig genoeg, Ook nieuwkomer Tim Backx kreeg nog een kansje, maar met links ging zijn schot naast het doel. Dus geen treffers namens S.K.N.W.K. en omdat ook N.O.A.D. niet meer wist te scoren eindigde deze oefenwedstrijd in een 3-0 overwinning voor de ploeg van Perry Snoep.

Een nuttige oefenwedstrijd zoals dat dan zo mooi heet. Gelukkig bleef het dreigende onweer ons ook bespaard en zodoende kon er gewoon 2 x 45 minuten worden gevoetbald. Trainer/coach Ad Palings heeft waarschijnlijk genoeg gezien waar aan gewerkt kan gaan worden. Hiervoor staan nog diverse trainingen en wedstrijden op het programma. Te beginnen al weer morgen, zaterdag 15 augustus 2020. Want dan staat de tweede oefenwedstrijd voor S.K.N.W.K. gepland. Dan is in Sint-Annaland W.H.S. 1 de tegenstander. Aanvangstijd van dit duel is 14:30 uur.