Bij het aantrekkelijke oefenduel S.P.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 wordt niet gescoord

Vanmiddag speelde S.K.N.W.K. 3 haar 3e oefenduel van deze oefencampagne. In Poortvliet was S.P.S. 1 de tegenstander. Een ploeg die voor de coronacrisis fier aan de leiding ging in de 4e klas en dus misschien dit seizoen wel in de 3e klas had kunnen acteren. Echter werd zoals bekend de competitie afgebroken en zodoende spelen de roodhemden ook dit seizoen in de 4e klas. Dat is dus op hetzelfde nivo als S.K.N.W.K. Beide teams komen elkaar zelfs tegen in de competitie dit seizoen.

Ondanks dat het ‘nog maar’ voorbereiding is, was het voor de blauw/zwarten wel eens tijd om een ‘resultaatje’ te boeken deze voorbereiding (een beetje voor het zelfvertrouwen). Immers werd de eerste oefenwedstrijd op het kunstgras in Bruinisse verloren van N.O.A.D. ’67 1. Vorige week werd S.K.N.W.K. afgeserveerd in Sint-Annaland. De thuisploeg W.H.S. 1 won uiteindelijk met 13-0. Overigens beiden 3e klassers dit seizoen, dus sterke(re) tegenstanders.

Vanmiddag was al snel duidelijk dat dit meer gelijkwaardig was. Beide teams probeerden te voetballen. S.K.N.W.K. had vooral balverlies middels de balletjes breed door het midden i.p.v. diep richting de spitsen te spelen. Deze kwamen dan niet aan en gaven S.P.S. de mogelijkheid op te stomen. Echter doelman Jasper van Tilburg (hij verving de licht geblesseerde Daan v/d Cingel) stond steeds op de goede plaats en hield dus zijn doel schoon. S.K.N.W.K. had zelfs op voorsprong kunnen komen. Een prima aanval over de rechterflank kwam voor de voeten van Remco v/d Berge. Echter kon hij er niet niet goed bij en moest een sliding maken. Hierdoor miste hij net de kracht en precisie en zodoende strandde hij op de keeper. Overigens raakte de thuisploeg de lat, zodoende ook zij nog geen treffers. Ruststand 0-0.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. Kansen aan beide kanten. Ook nu was Jasper uitstekend in vorm en liet niks door. De ingevallen Dion de Jonge en Koen Kraaijenbrink kregen goede mogelijkheden, maar wisten ook geen doel te treffen. Hierdoor bleef deze aantrekkelijk oefenpot doelpuntloos. Eindstand 0-0. Maar zeker goede dingen gezien deze middag aan de kant van S.K.N.W.K. Hopen dat deze lijn de komende weken tijdens de bekerwedstrijden kan worden doorgetrokken. Te beginnen a.s. zaterdag tegen Colijnsplaatse Boys 1.