Mogelijke besmetting in Stellendam houdt Schouws bekerduel tegen

Bron: www.wereldregio.nl

Brouwershaven en FC De Westhoek’20 zijn zaterdag niet actie gekomen voor hun eerste bekerwedstrijd.

De reden lag in Stellendam waartegen FC De Westhoek’20 vorige week oefende en er bij de Goereese voetbalploeg vier à zes coronagevallen zouden zijn (geweest). De vermeende besmettingen kwamen pas zaterdag om 14.25 uur via Stellendam naar buiten. Iemand van die vereniging belde op dat tijdstip naar de kantine van FC De Westhoek’20 met de mededeling over de coronagevallen.

Hierop werd Theo Grefkens, voorzitter van FC De Westhoek’20, onmiddellijk, onderweg naar Brouwershaven, gebeld. Aangekomen op sportpark Onder de Molen spoedde hij zich naar de bestuurskamer van Brouwershaven waarna ze het hoofdveld opliepen en spelers en scheidsrechter inlichtten. ‘Wij gaan niet voetballen’, zei Grefkens tot alle betrokkenen waarna de wedstrijd één minuut – de spelers stonden klaar om te beginnen – voor aanvang werd beëindigd en uitgesteld. Grefkens: ,,Ik wil geen enkel risico lopen. Spelers geven elkaar een schouderduw, gaan weer naar huis en voor je het weet heb je een brandhaard. Ik heb inmiddels contact gehad met de KNVB en GGD. De GGD heeft om een lijst van onze selectiespelers gevraagd.”

Grefkens heeft verder vernomen dat de betrokken Stellendam-spelers pas donderdag weer getraind zouden hebben. ,,Maar ik kan het risico niet nemen”, benadrukt hij nogmaals. ,,Misschien is mijn beslissing voorbarig geweest.”
Na de oefenwedstrijd tegen Stellendam speelde FC De Westhoek’20 midweeks tegen de zaterdagploeg van Goes. Bij Stellendam zijn de voetbalvelden tot zaterdag 5 september verboden terrein.