S.K.N.W.K. 2 verliest eerste bekerduel tegen M.Z.C. ’11 4

Vorige week werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld. In Poortvliet was S.P.S. 2 de tegenstander. Een ploeg die de blauw/zwarten ook in de competitie zullen treffen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-1. Gisteren speelde S.K.N.W.K. 2 haar eerste bekerduel. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was M.Z.C. ’11 4 de opponent. Ook een tegenstander van hetzelfde kaliber, immers spelen ook zij aankomend seizoen in de 4e klasse (maar dan wel in een andere dan S.K.N.W.K. 2).

Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Al werd S.K.N.W.K. 2 wel regelmatig met de rug tegen de eigen 16 gedrukt. Het was dan ook niet vreemd dat de gasten op voorsprong kwamen. Het centrale duo van S.K.N.W.K. 2 was even niet op hun post en zodoende kom een M.Z.C. ’11-speler vrij binnen werken. Hij deed dit overigens prachtig, waardoor doelman Ryan Boogerd van S.K.N.W.K. 2 kansloos was. Met deze 0-1 tussenstand gingen beide teams rusten.

In de 2e helft kwam de thuisploeg langszij. Het was good-old Wilco de Valk die goed doorging en van achteren werd getackeld binnen de 16. Scheidsrechter Walter van Kan kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. De in de 2e helft ingevallen Dirk-Jan Hoek nam deze ‘pingel’ voor zijn rekening en scoorde de gelijkmaker, 1-1.

Toch was het M.Z.C. ’11 dat uiteindelijk (en ik denk ook wel terecht) de overwinning opeiste. In de slotfase wisten ze nogmaals doel te treffen na een prima aanval. Hiermee werd de eindstand van deze bekerwedstrijd bepaald op 1-2. A.s. zaterdag wacht in Oude-Tonge de volgende tegenstander. Dan speelt S.K.N.W.K. 2 tegen D.B.G.C. 3. Aftrap op ‘De Koepel’ is 14:30 uur.