Opnieuw nipte nederlaag voor S.K.N.W.K. 2 in bekerwedstrijd

Werd vorige week met 2-1 verloren in de eerste bekerwedstrijd tegen M.Z.C. ’11 4, gisteren ging het tweede op bezoek in Oude-Tonge bij D.B.G.C. 3. Een team dat ook bij de Nieuwerkerse ploeg in de competitie zit. S.K.N.W.K. 2 kende een prima start. Want vlak na de aftrap komen de blauw/zwarten al op voorsprong. Het is routinier Wilco de Valk die scoort en zodoende de tussenstand op 0-1 brengt.

Voor de thuisploeg het sein op zoek te gaan naar treffers willen ze resultaat behalen. S.K.N.W.K. 2 komt onder druk te staan, maar doelman Ryan Boogerd wil nog niet meewerken met D.B.G.C. Hij redt twee keer prima en houdt zijn ploeg dus op voorsprong. Toch moet de S.K.N.W.K.-defensie nog voor rust capituleren en wordt de ruststand bepaald op 1-1.

S.K.N.W.K. 2 komt als een wervelwind uit de rust, want binnen enkele minuten in ‘het tweede bedrijf’ komen ze zelfs op een 1-3 voorsprong. Het is twee keer Martin Kiesenberg die de trekker over weet te halen. Eerste scoort hij uit een toegekende strafschop. De 1-3 maakt hij via een mooie volley. Met nog 20 minuten op het klokje komt D.B.G.C. 3 weer dichterbij en brengt het de tussenstand op 2-3. In deze laatste fase gaan beide doelpuntenmakers (Wilco en Martin) bij S.K.N.W.K. naar de kant. Dan wordt S.K.N.W.K. 2 wel erg jong en dan zie je dat de geroutineerde thuisploeg nog langszij weet te komen. Als dan een prima kans (één op één met de doelman van de thuisploeg) er ook niet ingaat, krijgt S.K.N.W.K. 2 in de slotfase zelfs nog het deksel op de neus. Eindstand wordt 4-3.

Met dit resultaat is S.K.N.W.K. 2 klaar in het bekertoernooi, want winst zit er niet meer in. A.s. zaterdag spelen ze nog wel de laatste wedstrijd. Dan is op sportpark ‘Het Springer’ FC De Westhoek ’20 2 de tegenstander. Aftrap is om 12:30 uur.