Strijdend S.K.N.W.K. 1 pakt verdiend punt in derby tegen Duiveland 1

Na de winst vorige week op Colijnsplaatse Boys 1 (3-1) was de 2e bekerwedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 er één van iets ander kaliber. Immers moesten ze in Oosterland aantreden voor de derby tegen 3e klasser Duiveland 1. Zij versloegen vorige week het Bevelanders 1 van onze oud-trainer Ralph Zegers met 2-5. Voor de ploeg van Ad Palings dus een mooie testcase richting de competitiestart. En het moet gezegd, de blauw/zwarten legden heel veel energie in de wedstrijd en mede vanwege deze strijd werd een terechte puntendeling, 1-1, uit het vuur gesleept.

Maar het was zeker niet zo dat het alleen maar strijd was. S.K.N.W.K. liet namelijk zeker in de eerste helft een aantal keren goed combinatievoetbal zien. De thuisploeg probeerde vooral middels de lange crosspass de ruimte achter de S.K.N.W.K.-defensie te zoeken. Echter vaak werden ze hieruit niet heel gevaarlijk. Duiveland kreeg in de eerste helft wel een flink aantal corners, maar doelman Daan v/d Cingel stond goed zijn mannetje en hield zijn doel vooralsnog dicht.

Helaas kijken de blauw/zwarten na 15 minuten dan toch tegen een achterstand aan. Het is linksback Stefan Vermeer die (verkeerd) instapt en hierdoor te veel ruimte weggeeft in zijn rug. Als de bal uit deze aanval bij Duiveland-speler Ronald Zwager komt, weet hij wel raad met deze kans en zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Echter laat S.K.N.W.K. zich zeker niet uit het veld slaan. Tien minuten later komen ze langszij. Het is gelegenheidsaanvoerder Remco v/d Berge (captain René Verschoor kon wegens een enkelblessure gisteren niet van de partij zijn) met een prima actie. Hij vindt de meegelopen Machiel Schot naast zich en de spits scoort beheerst de gelijkmaker, 1-1. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft is het meeste balbezit voor de thuisploeg. Ze krijgen ook wel wat kansjes, maar weten hieruit niet te scoren. Bij S.K.N.W.K. gaat het kaarsje na ruim een uur wel langzaam uit. Ze hebben heel veel strijd geleverd en dit lijkt behoorlijk wat energie te hebben gekost. In balbezit wordt de bal te snel en te vaak verloren en dan moet je weer achter de bal en tegenstander aan. Een compliment aan Jari Goudzwaard. Hij had duidelijk de opdracht gekregen om routinier Ronald Zwager te schaduwen. Dit deed hij met verve !! Overigens verdiend de gehele ploeg complimenten voor deze middag.

Geen treffers meer in de tweede helft en zodoende een knap 1-1 gelijkspel. Na het laatste fluitsignaal is de vreugde best groot aan Nieuwerkerkse zijde. Zij zien dit (en dat mag ook) toch als een gewonnen puntje !! Knap gedaan mannen !!