S.K.N.W.K. 1 kan goede gevoel van gelijkspel tegen Duiveland helaas niet meenemen

Voor S.K.N.W.K. 1 zat er nog een kleine kans in dat ze de volgende ronde in het bekertoernooi zouden kunnen halen. Ze zouden dan zelf in ieder geval moeten winnen van Bevelanders 1, de ploeg van Ex-S.K.N.W.K.-trainer Ralph Zegers. Maar dan nog waren ze afhankelijk van het andere duel tussen Duiveland en Colijnsplaatse Boys. Immers bij winst van Duiveland kwamen zij (ook) op 7 punten en zou het doelsaldo gaan tellen. Echter zo ver zou het helemaal niet komen, want S.K.N.W.K. 1 speelde een zeer matige wedstrijd en maakte aanspraak op niets. Bevelanders 1, dat overigens ook niet heel goed speelde, was in ieder geval efficiënt en wist de kansen die ze kregen te benutten. Eindstand 0-3.

De start was nog wel aller aardigst van de thuisploeg. maar het leidde niet echt tot uitgespeelde kansen. Na een kwartiertje kwam het optisch overwicht wel een beetje meer bij de gasten te liggen, maar ook zij konden nog niet echt grote kansen creëren. Eigenlijk lijkt de eerste helft dan in een 0-0 tussenstand de eindigen als Bevelanders vijf minuten voor rust nog eens een diepe bal speelt en keeper Daan v/d Cingel uit zijn doel gaat om de bal te onderscheppen. Omdat ook een medespeler meeloopt coacht hij deze door ‘los’ te roepen. Dan fluit de scheidsrechter van dienst nog voordat Daan (en de tegenstander) bij de bal zijn. Hij geeft een strafschop voor het roepen van Daan.

In de rust zal hij uitleggen dat de keeper buiten de vijf meter niet meer als keeper, maar als speler wordt gezien. Hij mag dan dus geen ‘los’ roepen en zodoende is dit dan een overtreding. Ik (en velen met mij) hebben nog nooit van deze regel gehoord (ligt misschien aan mij hoor). En als het al een overtreding is, is het dan eigenlijk geen indirecte vrije trap (en dus geen directe (is in de 16-meter dan een strafschop)) ??

Feit blijft dat Bevelanders dit kansje uiteraard weet te verzilveren en zet de tussenstand op 0-1. Met deze stand gaan beide teams dan eventjes rusten.

De tweede helft is nog minder dan de eerste. Na zo’n kwartier spelen een domme overtreding aan de zijkant van de 16-meter op een speler die met zijn rug naar het doel staat. De vrije trap verdwijnt dan ook door/langs de muur in de korte hoek, 0-2. De strijd die vorige week in de derby tegen Duiveland nog aanwezig was, zien we dan helaas niet. Ook het voetbal is niet om over naar huis te schrijven. De blauw/zwarten krijgen nog wel een aantal vrije trappen op randje 16, maar ook deze worden niet verzilverd. In de slotfase scoort Bevelanders nog één keer en brengen hiermee de eindstand op 0-3. Ze waren deze middag effectiever dan de thuisploeg en winnen dus uiteindelijk verdiend deze wedstrijd.

Duiveland wint de wedstrijd tegen ‘Colijn’ met 4-0 en zodoende plaatst de ploeg uit Oosterland zich voor de 2e ronde (gefeliciteerd en succes). Voor S.K.N.W.K. is het bekertoernooi ten einde. Zij kunnen zich volledig gaan focussen op de competitie. Deze start a.s. zaterdag in Burgh-Haamstede tegen FC De Westhoek ’20 1. Met de strijd en passie en het voetbal van vorige week liggen er kansen. Als er gespeeld wordt als gisteren, zal het stukken lastiger worden/zijn.