Een valse start van seizoen 2020-2021 voor S.K.N.W.K. 1

Vandaag de eerste competitiewedstrijd voor de formatie van Ad Palings bij het sterke FC De Westhoek ’20. In het eerste kwartier moest S.K.N.W.K. alle zeilen bijzetten om niet snel op achterstand te komen, maar de sterk keepende Daan v/d Cingel hield zich bij de vele hoge ballen prima staande. De thuisploeg combineerde makkelijk naar het S.K.N.W.K.-doel en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Er lagen overigens wel degelijk mogelijkheden in de counter voor de blauw/zwarten, maar in balbezit werd er zeer slordig gespeeld waardoor elke aanval snel tot een eind kwam.

Na twintig minuten kwam de thuisclub verdiend op voorsprong na een snelle aanval over de rechterkant, 1-0. De Nieuwerkerkse ploeg had het moeilijk, maar na een enorme fout in de defensie van de thuisclub kon Machiel Schot doorlopen naar de doelman en simpel de 1-1 binnenschieten. Totaal onverwachts, maar wel lekker 1-1.  Tien minuten voor rust kwam S.K.N.W.K. zelfs op voorsprong. Een prima actie van Remco v/d Berge die de bal terug legde op Robert Padmos. Die schoot tegen de keeper, maar in de rebound was het weer Machiel Schot die de trekker overhaalde en zodoende de 1-2 binnen schoot.

Toch werd het even later weer gelijk toen de thuisclub simpel combinerend door de defensie van S.K.N.W.K.  liep en simpel kon scoren. Zodoende dus een 2-2 ruststand. In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk heel weinig, maar langzaam aan nam S.K.N.W.K. het initiatief en de thuisclub kreeg het steeds moeilijker. Een aantal prachtige aanvallen werd opgezet via de sterk spelende Stijn Dooge over de rechterkant Hij bracht Remco v/d Berge in stelling, maar van tien meter redde de doelman van FC De Westhoek ’20 miraculeus op het harde schot. Even later werd een kopbal van Machiel Schot uit een corner van de lijn gehaald.

S.K.N.W.K. bleef de tweede helft de betere ploeg, maar uit het niks kwam De Westhoek op 3-2 na een simpele aanval die goed werd afgemaakt. S.K.N.W.K. ging daarna uiteraard meer risico’s nemen en uit een tegenaanval scoorden de ‘FC’ ook nog de 4-2 wat tevens de eindstand was. Een matige eerste helft gevolgd door een veel betere tweede helft, maar helaas geen punten voor het jeugdige S.K.N.W.K.

A.s. zaterdag wacht weer een zware wedstrijd tegen kampioenskandidaat V.V.C. ’68 uit Halsteren die dan te gast zullen zijn op ‘Het Springer’. Aftrap is om 14:30 uur.

Toon v/d Berge

1 reactie op "Een valse start van seizoen 2020-2021 voor S.K.N.W.K. 1"

1. Je moet in de verdeging grootte jongens neerzetten.En van der Cingel en prins in de voorhoede.Die twee kunnen een man passeren en een goed schot afvuren.Toen het voor SKNWK 2-1 was had de verdediging versterkt moeten worden.SKNWK heeft onnodig verloren.Een hard schot van Remco was recht op de keeper.Een kopbal die maar net van de doellijn gekopt werd.Een Zaterdag VVC 68. Die niet verloren mag worden anders komt men teveel achter op de ranglijst.Mannen succes.