Zware nederlaag voor S.K.N.W.K. 2 bij seizoensouverture

Dit seizoen is S.K.N.W.K. 2 ingedeeld in de reserve 4e klasse. Een nieuwe klasse voor de blauw/zwarten met heel veel nieuwe tegenstanders. Na drie nederlagen in het bekertoernooi startte gisteren dan de voetbalcompetitie 2020-2021. Op sportpark ‘Het Springer’ was FC Bergen 2 de tegenstander voor het 2e. Een bijzonder team, want dit team bestond uit alleen maar Poolse spelers (dat was dan ook de voertaal voor deze ploeg bij de coaching……. (daar konden we dus niet heel veel mee 😉 ). Wat vooral heel snel bleek, is dat de gasten veel fitter en sterker waren. Deze ploeg stond trouwens vorig seizoen voor de coronacrisis op de eerste plaats en was dus op weg naar de reserve 3e klasse (laat dat een troost zijn voor de grote nederlaag).

Toch kreeg S.K.N.W.K. 2 in de eerste helft een paar prima kansen. Wilco de Valk had zijn ploeg op voorsprong kunnen schieten, maar hij zag zijn bal over het doel verdwijnen. FC Bergen 2 had wel meer de bal, maar kon nog niet veel uitrichten. Vlak voor de rust balverlies in de S.K.N.W.K.-defensie en nu wisten de gasten er wel raad mee. Ruststand 0-1.

Aan het begin van de 2e helft wordt de marge verdubbeld, 0-2. Wie anders dan Wilco de Valk zorgt dan met een mooi doelpunt bij de 2e paal nog voor de aansluitingstreffer, 1-2. Echter is dan de koek op bij S.K.N.W.K. 2. FC Bergen mag zelfs nog uitlopen naar een 1-6 eindstand waarmee het 2e dus begint met een zware nederlaag.

Niet getreurd, want a.s. zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ze gaan dan in Sint-Maartensdijk op bezoek bij Smerdiek 2. Aftrap is 12:30 uur.