S.K.N.W.K. 3 laat helemaal niets aan het toeval over

Na de sterke comeback vorige week tegen Bevelanders 3 (na een 1-3 achterstand werd het uiteindelijk alsnog 3-3 in de slotfase) moest er deze week weer worden gesmeed aan een nieuw plan. Immers gisteren stond de derby tegen Duiveland 3 op het programma. Het was al een hele tijd geleden dat daar nog eens resultaat werd behaald. En dus liet S.K.N.W.K. 3 helemaal niets aan het toeval over.

De voltallige staf van afgelopen seizoen werd de wacht aangezegd. Deze week werd snel een nieuwe leiding geformeerd. Zij moesten er dan maar voor zorgen met een goed tactisch plan voor de dag te komen. Diverse spelers werden door de weeks al tijdelijk verbannen uit het team. En de spelers die niet hadden gereageerd werden niet nogmaals gevraagd, want deze waren namelijk toch niet nodig dit weekend……….

Donderdagavond werd een scherpschutter in de bosjes gezet. Deze zorgde er persoonlijk voor dat vaste doelman Erwin v/d Wekken in de hamstring werd geraakt bij zoals hij het zelf aangaf “zijn laatste sprint”. Vrijdag was zijn hamstring zo blauw dat hij niet kon spelen. Het WK wielrennen voor vrouwen op televisie zorgde er zelfs voor dat hij zelfs niet is komen kijken 😉

In de nacht van vrijdag op zaterdag togen manschappen van het 3e richting Zierikzee. Ze namen tuinslangen, emmers, gieters, waterpistolen e.v.a. mee. Bij één der spelers van het 3e zorgden ze ervoor dat er zoveel water over en tegen zijn huis werd gegooid dat het op den duur binnen net zo hard regende als buiten. Uitgeschakeld, zou je denken……… Echter onkruid vergaat niet en geloof het of niet ‘hij’ was gewoon aanwezig ’s middags. Plan mislukt 😉

Bij de K.N.V.B. was aangevraagd of deze wedstrijd absoluut op zaterdag 26 september 2020 kon worden afgewerkt. Dit moest namelijk bij één van onze spelers bijzondere krachten los brengen. Hij was namelijk jarig. Had nog een kroonjaar ook en omdat we bij het 3e persoonlijke rugnummers hebben, kon hij zelfs met zijn nieuw leeftijd op de rug spelen. Het hielp allemaal mee, want het leek wel of hij 6 longen had (of misschien lag het er ook aan dat zijn vriendinnetje langs de lijn stond).

Het water dat over was uit Zierikzee werd nog snel op het tweede veld in Nieuwerkerk gegooid. Zo kon het zijn dat er op sportpark ‘Het Springer’ niet gespeeld kon worden. Zodoende kon ‘Odana’ tijdelijk worden getransfereerd naar het 3e. Hij keepte werkelijk waar fantastisch met zeker zes 100%  (niet 600%) kansen, die hij wist te pareren. Zodoende achterin eens een keer de nul…….(lees je mee Erwin 😉 ) Overigens kan dit ook wel komen doordat het legendarische duo achterin EP en MN ook de wacht was aangezegd. Zij zijn samen goed voor 88 jaren. Het was volgens de leiding veel verstandiger deze in te wisselen voor 3 spelers uit de JO19-1. Die samen overigens slechts 50 jaar oud zijn. En ook nog wat fitter en sneller. Dus absoluut een win-win-situatie.

Voor de deze week geplaatste tent was een soort van windscherm geplaatst. Dit windscherp was middels een platte kar met daarop kisten geformeerd. Echter in de app bij S.K.N.W.K. 3 werd dit natuurlijk heel anders gebracht.

Hier werd verteld dat deze platte kar alvast van stal is gehaald, omdat S.K.N.W.K. 3 inmiddels ruim 7 maanden ongeslagen is. Stel je voor als dit nog eens met 7 maanden kon worden verlengd. Dan zou die platte kar zomaar een ander doeleinde kunnen krijgen………..

Bij S.K.N.W.K. 2 werd ook nog ‘gesjopt’. Omdat er een speler was die in eerste instantie noch bij 1 noch bij 2 was ingedeeld (en vrijdag uiteindelijk bij het 2e werd gestald), kwam er uiteindelijk nog een speler vrij bij het 2e. Voor de leiding van 3 hét sein zaken te doen. RvdS werd nog snel binnen gehengeld en mocht het dan zoals hij zelf zei ‘op het eiland’ laten zien.

En geloof het of niet. We zijn blijkbaar ook nog een soort opvangcentrum. Want zelfs de verzorger van S.K.N.W.K. 1 bieden wij onderdak en speelminuten. Hij wilde een keer 90 minuten spelen. Nou dat heeft hij geweten ook !! Hij kreeg overigens zoveel adrenaline van deze ‘kick’ dat hij eind 2e helft nog probeerde één van de doelen van het speelveld richting Nieuwerkerk te duwen (of was het toch gewoon kramp 😉 )

Tot slot werd met zijn allen heel hard gehoopt dat de wedstrijd wel door zou gaan. Immers vanwege de afgelastingen bij S.K.N.W.K. op ‘Het Springer’ was het toch maar afwachten of het 2 km verder veel beter zou zijn. De gestaakte wedstrijden vanwege het (on)weer van S.K.N.W.K. JO9-1 en JO17-1 bracht ook wat twijfel. En dan Duiveland zelf. Ook zij zaaiden onrust. Immers plaatsen zij op de website dat er omstreeks 11:30 uur nogmaals gekeurd zou worden. Echter duurt dat keuren blijkbaar erg lang, want om 12:15 uur was nog steeds niet bekend of er wel of niet gespeeld zou worden. Gelukkig hebben we spelers binnen onze gelederen die hun naam eer aan doen K(g)B en hij kwam met de verlossende woorden: het gaat door !! Joepie !!!!

Dan de wedstrijd zelf. Er werd zo sterk mogelijk gestart uiteraard (dan weten de wissels ook gelijk waarom zij gisteren op de bank plaats mochten nemen). Ook vaste vlaggenist ‘GvdS’ was weer van de partij en was deze zaterdag zeer scherp. Ons aanspeelpunt in de spits zorgde er een half uur voor dat de verdediging van ‘de Kroajen’ al behoorlijk kapot was. Toen vroeg hij zelf om een publiekswissel.

En over publiek gesproken. Ook dat heeft zeker meegeholpen. Spelers van S.K.N.W.K. 1 (na de training) S.K.N.W.K. 2 (na hun uitwedstrijd bij Smerdiek 2) en JO19-1 (na hun wedstrijd tegen Kruisland JO19-1) waren ook allemaal naar Oosterland gekomen om daar de spelers van het derde van de nodige support te voorzien. We waren op den duur zelfs in de meerderheid. Al moet wel gezegd dat ze onze ogen stonden uit te steken vanwege het feit dat ze met een pot bier langs de lijn stonden :-). Dat had nou weer niet gehoeven !!

Plan was om Duiveland in de eerste helft helemaal tureluurs te tikken. Zodat we in de 2e helft de opgebouwde voorsprong konden consolideren. En zo geschiedde. Maupert was niet te houden over die rechterflank. Hij gaf uiteindelijk een snoeiharde voorzet. De verdediger van Duiveland durfde niet eens te koppen zo hard was de bal. Jarige Job Nick Bouwman stond precies op de goede plaats en kon de bal tegen de touwen schieten !! Tussenstand 0-1.

Zo werd het ook 0-2. Opnieuw een voorzet van rechts (deze keer van good-old Pierre Ruijssenaars). Hij zette perfect voor. Bijna gooide Quinten nog roet in het eten door er met zijn hoofd aan te zitten, maar precies op het juiste moment trok hij zijn kop in. Daar schrok de verdediger van Duiveland 3 zo vang dat hij de bal prompt in de voeten kopte van Dibbus. En ja wel, zo vaak doet hij dit niet, maar ook hij scoorde en zette de blauw/zwarten op een comfortabele 0-2.

In de 2e helft kon er nog eens een keer worden door geselecteerd. De spelers die in de 1e helft door mand waren gevallen er snel uit en ‘vers’ bloed erin. Mede door nog enkele schitterende reddingen van Daan hield S.K.N.W.K. 3 stand. Aan de andere kant had het bij iets meer scherpte aan Nieuwerkerkse-zijde ook zo maar nog 0-3 of 0-4 kunnen worden.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Hans Capelle was de vreugde groot. Immers de ongeslagen status blijft behouden door S.K.N.W.K. 3 en sinds hele lange tijd gingen de punten uit Oosterland eens een keer mee naar Nieuwerkerk. Hierdoor smaakte de koude klets buiten op het terras (of binnen in de kleedkamer) nog lekkerder dan hij altijd al deed. Tot slot kon in onze eigen kantine nog eens worden nagepraat over dit heerlijke resultaat.

Met uit de JO19-1 Max, Niels en Ruben (nogmaals dank voor jullie bijdrage mannen !!) hadden we zelfs nog twee debutanten bij de senioren (Max en Niels). De jarige Nick werd vanwege dit feit en zijn prima wedstrijd en zijn doelpunt ook nog verkozen tot Aap van de Week. Een verdiende winnaar !!

Volgende week komt FC De Westhoek ’20/Z.S.C. ’62 3 op bezoek op ‘Het Springer’. Zij wisten gisteren tegen Bevelanders 4 maar liefst 11x te scoren. Uiteraard hopen we dat Erwin weer fit is zaterdag (al gaan er ook al geruchten dat S.K.N.W.K. 3 ‘Odana’ op zal eisen bij hoofdtrainer Ad P. en dan kan Erwin misschien wedstrijdritme opdoen bij S.K.N.W.K. 1).

Een fijne zondag nog !!