Eerste puntje voor S.K.N.W.K. 2 na gelijkspel tegen Smerdiek 2

Na drie nederlagen in het bekertoernooi en de oorwassing afgelopen zaterdag tegen FC Bergen 2 (1-6) mochten de blauw/zwarten van S.K.N.W.K. 2 het dit weekend opnieuw gaan proberen. Het moest dan tegen de andere blauw/zwarten uit Sint-Maartensdijk maar eens gaan lukken om (een) resultaat(je) te behalen. Eerst was het afwachten of de wedstrijd wel door zou gaan, want hier en daar toch nog al wat afgelastingen i.v.m. de regen. Uiteindelijk kwam het verlossende bericht: It giet oan.

Overigens had de webmaster een vooruitziende blik wat betreft de eindstand (twee – twee) 😉

S.K.N.W.K. 2 kwam goed uit de startblokken. Ze begonnen sterk(er) dan de thuisploeg. Dion de Jonge zorgde middels een schitterende vrije trap zelfs voor een verdiende 0-1 voorsprong. Halverwege de eerste helft werd Smerdiek 2 wat gevaarlijker en dreigender. Ze kregen ook wat kansen, maar deze gingen gelukkig allemaal voorlangs het doel van keeper Ryan Boogerd, die ook nu weer kon terugkijken op een hele puike pot !!. Ook S.K.N.W.K. kreeg nog wel wat kansjes, maar ook zij wisten niet te scoren. Ruststand 0-1.

In de tweede helft zette de thuisploeg nog meer druk op ‘ut twidduh’. Ze hadden het hierdoor moeilijk met de opbouw.  Door een interceptie bij een opbouw door het midden wisten ze te profiteren en scoorden ze de verdiende 1-1. Inmiddels was ook het zonnetje doorgekomen (letterlijk dan) en het veld was prima bespeelbaar. Koen Kraaijenbrink krijgt dat een prima mogelijkheid om S.K.N.W.K. 2 weer op voorsprong te schieten, maar zijn 1 op 1 met de doelman gaat helaas niet in het doel. De 2-1 hangt dan eigenlijk meer in de lucht dan de 1-2. En bij een lange bal valt deze dan ook. De S.K.N.W.K.-verdediging staat niet helemaal goed en de spits van de thuisploeg gooit alles in de strijd. Hij komt nog in aanraking met onze doelman, maar blijkbaar niet voldoende voor een overtreding. Zodoende staat het dan dus 2-1. Toen werd het echt zwaar voor S.K.N.W.K. 2. Ze moesten toch op zoek naar (doel)punten.

Overigens werd de thuisploeg langzaamaan ook minder dreigend en als de bal dan voor de voeten komt van routinier Wilco de Valk draait hij prima weg en schiet niet hard, maar wel beheerst de 2-2 tegen de touwen. Dit is tevens de eindstand. Samengevat was Smerdiek wel de bovenliggende partij, maar ook S.K.N.W.K. 2 heeft zeker nog wel wat kansjes gehad (o.a. goeie vrije trap van Jelle Kastelein die door Remco Veenboer op de lat werd gekopt). Een goed resultaat dus, 2-2. Zo zijn ze van de ‘nul’. De jeugdige spelers die door zijn gekomen uit de JO19-1 moeten beamen dat er toch een groot verschil is tussen spelen in de jeugd en bij de senioren. Echter al doende leert men. Wekelijks trainen en zulke wedstrijden spelen, daar wordt je absoluut sterker van.

A.s. zaterdag wacht een zware kluif voor S.K.N.W.K. 2, want dan komt Halsteren 3 op bezoek in Nieuwerkerk. Zij wonnen gisteren met 8-1 van M.O.C. ’17 3 . Aftrap is om 12:30 uur.