S.K.N.W.K. 1 verspeelt 0-3 voorsprong tegen Rillandia 1

Ondanks alle regelingen rondom het coronavirus mocht S.K.N.W.K. 1 vandaag gewoon voetballen in en tegen Rilland(ia) waartegen het altijd lastig spelen is. In de eerste 20 minuten een uitstekend spelend S.K.N.W.K. Van achteruit werden prima aanvallen opgezet wat een aantal grote kansen opleverde. In de eerste minuut legde Remco v/d Berge de bal terug op Machiel Schot, maar zijn poging ging over het doel. Even later kreeg Remon de Jonge een flinke kans, maar ook zijn inzet ging van dichtbij over de goal.

Nog geen twee minuten later weer een prima aanval. Robert Padmos met een splijtende pass door het centrum op Remco v/d Berge die zijn inzet ternauwernood met de voet zag gered door de doelman. Tussendoor nog een mooie volley van Jari Goudswaard waarbij de keeper ook knap redding bracht. In de 25 ste minuut was dan eindelijk raak. De keeper schoot de bal in de voeten bij Robert Padmos. Die kapte een paar man uit en schoot prima de 0-1 binnen.

Na die goal werd het allemaal wat rommeliger en ging S.K.N.W.K. (deze keer trouwens gehuld in het paarse reserve tenue) teveel mee in het spel van de thuisclub. Een minuut of tien voor rust had een aanvaller van Rillandia de 1-1 op z’n schoen maar doelman Daan v/d Cingel redde fraai met de voet. Zodoende ruststand 0-1.

In de tweede helft weer een uitstekend startend S.K.N.W.K. en rillandia werd in die periode volledig overklast. Dominique Prins was goed meegelopen nadat een harde knal van Remco v/d Berge door de keeper net gered kon worden maar Dominique attent de rebound binnenschoot, 0-2. Even later een vrije trap van Remco werd verkeerd beoordeeld door de doelman en vloog over hem heen de goal in, 0-3. Wat een weelde en de buit binnen zou je denken……..

Wat er daarna allemaal gebeurde was allemaal moeilijk te bevatten. De enorm ‘aanwezige’ scheidsrechter begon aan de lopende band kaarten uit te delen aan S.K.N.W.K. Eerst moesten trainer Ad Palings en teammanager Toon v/d Berge de dug-out uit met rood, maar de redenen sloegen helemaal nergens op. Er werd totaal niks raars gezegd of geroepen. Rillandia kwam ineens terug in de wedstrijd door twee identieke doelpunten. Twee keer reageerden de spitsen van Rillandia attent nadat Daan v/d Cingel eerst nog wist te redden. Zo stond het ineens 2-3.

Bij de eerste goal ging buitenspel vooraf, maar de scheids had geen enkele zin om naar de grensrechter van S.K.N.W.K. te kijken. Bij de derde keer toen Emiel opnieuw vlagde voor buitenspel keek hij weer niet. Hierdoor ontstond een woordenwisseling tussen scheids en Emiel. De scheids vertelde Emiel dat hij niet moet zeiken en anders maar moest stoppen. Emiel voegde de daad bij het woord en volkomen terecht legde hij de vlag neer waarna Kevin Schiettekatte de vlag ter hand nam. Tussendoor kreeg Machiel Schot zijn tweede gele kaart in de dug-out, omdat hij zich ook liet horen.

In de laatste vijf minuten was het helemaal waanzin toen de scheids elke overtreding op een S.K.N.W.K.-speler door liet gaan en Rillandia ongestoord kon aanvallen. Toen dan de 3-3 viel vond de ongelooflijke irritante leidsman het prima en floot hij direct af.  Toen aanvoerder René Verschoor verhaal ging halen kreeg ook hij zijn tweede gele kaart. Zodoende kon S.K.N.W.K. Rilland verlaten met slechts 1 punt en maar liefst 12 gele en rode kaarten in de tas in overigens een sportieve wedstrijd.

Dat spelers en begeleiding zich moeten gedragen tegen een scheidsrechter staat buiten kijf, maar een scheidsrechter hoort zich ook te gedragen en moet maar eens goed in de spiegel kijken waar hij mee bezig was vanmiddag. A.s. zaterdag thuis tegen Brouwershaven 1.

5 reacties op "S.K.N.W.K. 1 verspeelt 0-3 voorsprong tegen Rillandia 1"

1. Bram Kot | 12-10-2020 at 06:42 |

Ik heb deze wedstrijd wel gezien en het leek helemaal nergens op hoe deze scheidsrechter zich op het veld gedroeg. Los van de matige wedstrijd van beide kanten, nam de scheidsrechter veel en vreemde beslissingen, die een speler als ergerlijk kan ervaren. Jammer dat deze man niet de eer aan zichzelf weet te houden.

2. Week van de Scheidsrechter | 06-10-2020 at 21:35 |

Die man heeft blijkbaar het fenomeen Week van de Scheidsrechter iets te letterlijk opgevat

3. Helaas hebben wij , sc Waarde, vorige week deze scheidsrechter ook gehad. Was helaas precies hetzelfde verhaal!!!

4. Ben je mee geweest dan kees nee toch dan kan je er ook niet over oordelen.

5. De trainer en ook de begeleider van SKNWK,moesten beter weten met al hun ervaring.