S.K.N.W.K. 2 wacht nog steeds op eerste overwinning dit seizoen

Voor S.K.N.W.K. 2, dat dit seizoen een klasse lager is ingedeeld (reserve 4e klas), zou het zo maar eens een lastig seizoen kunnen gaan worden. In het bekertoernooi werd drie keer kansloos verloren en ook in de competitie gaat het zeker nog niet op rolletjes. Vorige week werd dan gelijk gespeeld tegen Smerdiek 2, maar ook gisteren was er weer een kansloze nederlaag. Deze keer bleek Halsteren 3 veel te sterk voor de blauw/zwarten.

Op het zware veld op sportpark ‘Het Springer’ (veel regenval en heel lang gras) was al snel duidelijk dat S.K.N.W.K. 2 het lastig zou gaan krijgen tegen de ploeg Halsteren 3, de ploeg die vorige week met maar liefst 8-1 had gewonnen van M.O.C. ’17 . Tel daarbij dat de routiniers Wilco de Valk en Leon Pollemans beiden afwezig waren wegens blessures (LP hanteerde deze keer wel de vlag). En ook leider/speler Martin Kiesenberg kon niet meespelen. Hij stond overigens wel gewoon op het veld, maar dan niet als spelers, maar hij was deze keer de scheidsrechter.

Het overwegend zeer jonge Halsteren liet het balletje lekker rondgaan. Het was dat doelman Ryan Boogerd bij S.K.N.W.K. zich prima staande hield dat de stand op 0-0 bleef. En dan uit het niets zelfs de voorsprong voor S.K.N.W.K. 2. Stefan Vermeer (hij speelde de 1e helft mee bij het 2e en moest daarna net als Kevin Schiettekatte naar Rilland om daar plaats te nemen op de bank bij het eerste) schoot de bal op schitterende wijze binnen, 0-1.

Op zeer lullige wijze valt de gelijkmaker. De bal wordt weggewerkt en komt onbedoeld tegen een been van een speler van Halsteren. Met een geweldige curve verdwijnt de bal zo in het S.K.N.W.K. doel. Daar kun je dus echt niets aan doen, maar helaas tellen deze ook gewoon, 1-1. Als dan voor de rust ook nog wordt vergeten de spitsen te dekken in de 16, is het een koud kunstje voor de gasten om ook de 1-2 nog binnen te schieten. Dit is tevens de ruststand.

Zoals zo vaak dit seizoen lijkt het dan of de koek al op is bij het 2e. Want in de 2e helft komen ze er eigenlijk niet meer aan te pas. Keeper Ryan Boogerd houdt zijn ploeg op de been, maar is bij 2 treffers kansloos als er niet alert genoeg wordt gereageerd door de S.K.N.W.K.-defensie. Tussenstand 1-4. Koen Kraaijenbrink zorgt voor een iets draaglijkere stand als hij voor de 2-4 zorgt. Maar helaas blijft het hierbij voor de blauw/zwarten. Voor de statistieken wordt het ook nog 2-5 als een terugspeelbal op Ryan net op een polletje over zijn voet het doel in rolt. Eigenlijk wel typerend voor de wedstrijden van S.K.N.W.K. 2 dit seizoen tot nu toe.

A.s. zaterdag nieuwe ronden, nieuwe kansen. Dan uit naar Oude-Tonge tegen D.G.B.C. 3. Daar moet nog wat worden rechtgezet, immers in het bekertoernooi werd daar in de slotfase een voorsprong nog weggeven tot een 4-3 nederlaag.