KNVB geeft uitzondering voor voetballers van 18 jaar in een jeugdteam

Bron: www.pzc.nl

VLISSINGEN – Voetballers van 18 jaar die deel uitmaken van een Onder 19-team mogen gewoon meetrainen met hun team. Dat maakte de voetbalbond KNVB donderdag bekend op zijn website.

De aangescherpte coronamaatregelen die deze week bekend zijn gemaakt, stond het jeugdvoetballers tot en met 17 jaar toe om zonder restricties te trainen.

Voor spelers vanaf 18 jaar gold de regel dat ze onder de volwassen regels vielen, namelijk trainen in maximale groepsgrootte van vier spelers die onderling anderhalve meter afstand moeten houden.

Dat zorgde na de persconferentie van dinsdagavond voor vragen onder veel clubs en trainers van Onder 19-teams (de voormalige A-junioren). De voetbalbond gaf donderdag duidelijkheid:

,,Alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.’’, staat bij de meest gestelde coronavragen vermeld.

JVOZ

JVOZ heeft voor de komende weekeinden al een onderlinge competitie in elkaar gezet. Op de zaterdagen zullen de spelers van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland gemixt worden en onderling wedstrijden spelen op het complex aan de Irislaan in Vlissingen.

Volwassenen mogen trainen in maximale groepsgrootte van vier spelers. De voetbalbond staat wel toe dat meerdere groepen van vier tegelijkertijd op één veld hun training afwerken. Ook die aanvulling op de regels is donderdag bekendgemaakt.

,,Zorg er wel voor dat de groepen van vier spelers zoveel mogelijk in vaste samenstelling trainen en dat de onderlinge 1,5 meter afstand altijd in acht wordt genomen. Zorg er ook voor dat duidelijk herkenbaar is bij welk groepje iedere speler hoort.’’

Trainers

De trainers worden overigens niet meegeteld in een groepje van vier. Er staat ook geen maximum vermeld voor het aantal trainers. Maar: ,,Houd hiervoor de gebruikelijke samenstelling van jouw team aan en zoek niet onnodig de ‘randen’ van de richtlijnen op.‘’

De door de overheid aangekondigde maatregelen zouden na twee weken geëvalueerd worden, maar KNVBheeft inmiddels alle wedstrijden tot en met zondag 8 november al geschrapt. De bond kondigde aan dat binnen drie weken wordt gecommuniceerd welke scenario’s er komen voor het moment dat de amateurcompetities weer kunnen worden hervat.