Tikkie Terug Deel 401 – Gerard Olijhoek al bijna 25 jaar betrokken bij S.K.N.W.K.

Logo Tikkie Terug

Vandaag, zondag 18 oktober 2020, wordt Gerard Olijhoek maar liefst 80 jaar !! Uiteraard willen we hem van harte feliciteren. Ook een mooi moment om in deze editie van Tikkie Terug eens terug te kijken op de carrière van Gerard bij S.K.N.W.K. Hij is namelijk al bijna 25 jaar geleden voor het eerst betrokken geraakt bij onze club en heeft al diverse functies bekleed. Op dit moment is Gerard nog herstellende van een operatie (hij heeft namelijk een nieuwe heup gekregen). Als hij straks weer goed uit de voeten kan, zal hij zijn taak als materiaalman weer op zich nemen.

Hieronder een overzicht van Gerard zijn blauw/zwarte carrière:

In 1995 was Cees Willemse trainer/coach van S.K.N.W.K. 1. Een ontmoeting op een zondag op het strand zorgde ervoor dat het seizoen erop Cees deze functie zou uitvoeren met iemand samen. Dit was Gerard. Gerard zou de trainer worden en Cees zou op zaterdag de coaching op zich gaan namen. Hij zou een geweldige combinatie blijken. Onder dit tweetal zou S.K.N.W.K. 1 namelijk promoveren naar de 2e klasse K.N.V.B. Nog steeds hét hoogst behaalde niveau van ons 1e elftal in de blauw/zwarte geschiedenis.

Cees Willemse (links) en Gerard Olijhoek (rechts) in overleg voorafgaand aan de kampioenswedstrijd van S.K.N.W.K. 1  op 26 april 1997 (thuis tegen Zaamslag 1 eindstand 5-1)

Tijdens de wedstrijd met zijn vrouw Ria als aandachtig toeschouwer langs de lijn

Gelijk na de wedstrijd op de foto

Een interview voor Radio Schouwen-Duiveland met reporter Flip de Leeuw (Kees-Jan van Nieuwenhuize zit goed gemutst op de voorgrond)

Nog een keer op de foto, maar nu met het hele team

En voordat het feest losbarstte in de kantine werd eerst nog een bezoekje gebracht met de gehele eerste selectie aan de studio van Radio Schouwen-Duiveland

Het seizoen erop, 1996-1997 speelde S.K.N.W.K. 1 dus in de tweede klas K.N.V.B. Ze zouden uiteindelijk op een keurige 4e plaats eindigen. In dat seizoen nog een aantal hoogtepunten. Zo werd S.K.N.W.K. tijdens de eerste sportverkiezingen op Schouwen-Duiveland gekozen tot sportploeg van het jaar !!

Nog een hoogtepunt was de stunt in het bekertoernooi tegen Kloetinge. De toenmalig 1e klasser werd op ‘Het Springer’ getrakteerd op een 3-2 nederlaag.

Op www.krantenbankzeeland.nl staan twee artikelen van dit duel uit zowel de P.Z.C. als de Zierikzeesche Nieuwsbode.

Aan het eind van dit seizoen zou Gerard (en Cees dus ook) afscheid nemen van S.K.N.W.K. Gerard had toen zijn kledingkast uitgespit en voor alle selectiespelers had hij een kledingstuk met uiteraard een ‘kort’ verhaaltje erbij 🙂

In het nieuwe seizoen zou S.K.N.W.K. 1 onder leiding komen van Hugo Crucq. Hij begon zodoende zijn trainerscarrière bij S.K.N.W.K. De inmiddels overleden Crucq zou op 13 maart 1999 na afloop van de met 2-4 verloren wedstrijd tegen Kruiningen opstappen bij S.K.N.W.K. De Nieuwerkerse ploeg zou voor de laatste 6 wedstrijden terugvallen op Cees Willemse en Gerard Olijhoek die de ploeg zodoende moesten behoeden van degradatie uit de 2e klasse. Helaas kon de opgelopen schade in de eerste 16 wedstrijden niet meer worden hersteld en na twee seizoen zou S.K.N.W.K. weer afzakken naar de 3e klas.

Hierna is Gerard een tijdje ‘weg’ bij S.K.N.W.K. Hij zal dan o.a. nog actief zijn bij v.v. Zierikzee, M.E.V.O., Ouwerkerk en bij de Schouwen-Duiveland selectie. Zo’n 12 jaar geleden komt Gerard dan vanuit Zierikzee richting Nieuwerkerk. Hij verhuist dan naar Agthoven en komt dan ook weer terug bij de club.

Tijdens het seizoen 2008-2009 is Gerard trainer van s.v. Ouwerkerk. Hij wordt dan ook Jeugd coördinator bij S.K.N.W.K.

Gerard als aandachtig toeschouwer langs de lijn op zaterdagochtend bij de jeugd van S.K.N.W.K.

Voor het seizoen 2010-2011 heeft S.K.N.W.K. dan Ko Stoutjesdijk weten te strikken voor de eerste selectie. Echter kan Ko wegens familie-omstandigheden niet gelijk starten bij S.K.N.W.K. Gerard wordt dan bereid gevonden te starten als interim-trainer/coach. Omdat de velden op sportpark ‘Het Springer’ nog niet bespeeld mogen worden, wordt bij Leon v/d Wel naast ons sportpark een tijdelijk 3e veld gecreëerd en zal dan worden getraind.

Zaterdag’s staat er een trainingsdag gepland en wordt er maar liefst 2x getraind door de selectie.

Was Gerard in het verleden alleen betrokken bij de trainingen bij S.K.N.W.K. Nu neemt hij ook de coaching voor zijn rekening. De eerste oefenwedstrijd was uit bij De Jonge Spartaan.

Uiteraard moeten er ook teamfoto’s worden gemaakt van de eerste selectie.

Uiteindelijk blijkt dat Ko Stoutjesdijk S.K.N.W.K. moet afzeggen en wordt het interim-trainerschap omgezet in een vaste aanstelling. Gerard zal de training en coaching tijdens het gehele seizoen verzorgen.

Gerard als coach tijdens het uitduel tegen Kapelle 1

Op 18 oktober 2010 (exact 10 jaar terug) wordt Gerard dan 70 jaar. Uiteraard staan we hier ook bij stil.

Ook de eerste selectie staat uiteraard stil bij dit heuglijke feit na de training

In december 2011 is Omroep Zeeland te gast op ‘Het Springer’ om Gerard voor de televisie te interviewen

Op 9 september 2011 geeft Gerard extra training voor de jeugd van S.K.N.W.K. Een fenomeen dat sinds kort met VrijMiVo weer is opgepakt bij de club.

Ook op 30 maart 2012 worden er extra jeugdtrainingen gegeven door Gerard.

In 2012 als hij gestopt is als jeugd-coördinator wordt hij materiaalman. Een functie die hij nu nog steeds vervuld.

Op 23 februari 2016 (inmiddels 75 jaar oud) is hij inval-trainer bij S.K.N.W.K. 1 voor Walter de Jonge die dan op vakantie is.

In de zomervakantie van 2016 organiseert Gerard op 5 donderdagen de zogenaamde Zomervakantietrainingen voor de S.K.N.W.K.-jeugd. Het blijkt een heel groot succes !!

In de kerstvakantie van 2017 is hij dan initiatiefnemer van Kerstvakantietrainingen voor de S.K.N.W.K.-jeugd

De 2e kerstvakantietraining

Gerard blijft betrokken bij de jeugd. Verzorgd o.a. nog keeperstraining en is betrokken bij JO15-1. Zo is hij ook te zien op de teamfoto van seizoen 2018-2019 als ze een nieuw tenue krijgen van Omoda.

Op de Nieuwjaarsreceptie van 2018 bezorgt hij Kevin Schiettekatte een nieuwe kantinekaart

Tijdens de ALV van 2019 werd namens de Jeugdcommissie nog extra aandacht besteed aan Gerard Olijhoek. Hij is inmiddels gestopt met het trainen van de jeugd, maar blijft betrokken bij de club als materiaalman. Hij kreeg namens de Jeugdcommissie een bon en uiteraard luid applaus van de aanwezigen. Uiteraard had Gerard ook zelf nog zeker zijn woordje klaar.

Al jarenlang actief tijdens het Joachim Glerum Jeugdtoernooi. Zij het als scheidsrechter bij de penalty’s of met de microfoon tijdens de prijsuitreiking.

Een behoorlijke samenvatting van hetgeen Gerard inmiddels al gedaan heeft voor de club. Ik weet zeker dat er nog dingen zijn vergeten. Maar we hopen uiteraard met zijn allen dat deze samenvatting nog kan worden uitgebreid en dat we hem nog lang mogen zien op sportpark ‘Het Springer’.

Ook vanaf deze plaats een hele fijne verjaardag gewenst !!

1 reactie op "Tikkie Terug Deel 401 – Gerard Olijhoek al bijna 25 jaar betrokken bij S.K.N.W.K."

  1. Gerard olijhoek | 19-10-2020 at 00:23 |

    Hoi wat een mooi overzicht , bedankt. Gr gerard

Reacties gesloten.