S.K.N.W.K. 3 probeert toch in ritme te blijven

Naast het feit dat het natuurlijk erg jammer is dat er op dit moment niet gevoetbald mag worden, is het vooral voor S.K.N.W.K. 3 extra zuur. Zij waren namelijk bezig aan een perfecte serie. Na het gelijke spel tegen Bevelanders 3 werden 3 overwinningen op een rij geboekt en zodoende staan de blauw/zwarten fier op kop van de reserve 5e klasse. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk om het ritme te blijven, maar gelukkig zijn de spelers van het 3e zo gedisciplineerd dat je dat wel aan hen over kunt laten…….

Zo kan het zijn dat je regelmatig een speler van het 3e rondom Nieuwerkerk tegen komt als hij een rondje aan het doen is. Sommigen doen dit dan wel met de auto, maar het gaat toch om het idee !! Een ander is zeer druk bezig in de sportschool. Zij het dan wel als ‘fysio’, maar die kan dan in ieder geval de geur opsnuiven van zwetende sporters. Dan weet hij ook is wat dat is 😉

Ook is bekend dat er spelers bij zijn die vooral heel goed uitrusten. Maar ook dat is zeer noodzakelijk als er straks weer gevoetbald kan en mag worden en er dus topprestaties worden verwacht.

En dan nog de spelers die vooral veel bankhangen. Dat zijn er behoorlijk wat. Maar zij kijken dan bijvoorbeeld veel naar voetbalwedstrijden. Ook niet onbelangrijk, want daar kun je uiteraard ook altijd iets van opsteken (gisteren bijvoorbeeld de masterclass van AJAX met de 0-13 overwinning op VVV). Trouwens is dat zogenaamde ‘bankhangen’ ook zeker nog ergens goed voor. Er zijn er namelijk bij die ook tijdens de wedstrijden meer op de bank zitten dan dat ze in het veld staan…….

En dan hebben we nog de ‘gamers’. Zij houden hun conditie op peil met een spelletje FIFA. Het zou soms trouwens ook best makkelijk zijn als we de controle over spelers konden houden middels een ‘controller’ tijdens onze eigen wedstrijden. Alleen heb je dan weer gelijk discussie wie de controle over die ‘controller’ zou moeten hebben.

Al met al kunnen we concluderen dat S.K.N.W.K. 3 deze ‘voetbal-lockdown’ zeer serieus neemt. Er werd in de app nog wel geprobeerd om ook in kleine groepjes te gaan trainen (dit mag namelijk in groepjes van 4, maar wel op 1,5 meter afstand). Dat bleek erg lastig te realiseren. Iedereen wil namelijk met iedereen trainen, dus wie laat je dan met wie samen spelen ?? Ook zijn er spelers die ‘de weg’ naar het trainingsveld niet eens kennen. Dus ook dan wordt het erg moeilijk dit voor elkaar te boksen.

Wat we vooral merken is dat het grootste deel van de S.K.N.W.K. 3-selectie vooral gericht is op de 3e helft. Deze wordt zeer goed getraind op dit moment. Dus die moeten we na de lock-down zeker goed uit kunnen voeren. Daar hebben we geen oefenwedstrijden en/of trainingskamp voor nodig !!