Besturen in crisistijd: vier handvatten

Bron: www.knvb.nl

De wereld verandert sneller dan ooit. Wat komt er dan veel op je af als bestuurder. De leden van je vereniging, de inwoners van de wijk of het dorp kijken jou aan… Wat ga jij nu doen om de vereniging door deze moeilijke tijd te helpen? Dit is hét moment om even stil staan en goed na te denken wat jij uit wil stralen als bestuurder en hoe jij de komende periode de vereniging gaat besturen!

Uit online workshops met 100 bestuurders uit de opleiding Besturen met Impact zijn een 4-tal handvatten gehaald, die we graag met jou delen.

 1. Ik betrek mijn omgeving
  Regelmatig kijk ik om mij heen hoe anderen het doen en wie mij kan helpen. Zowel binnen, als buiten mijn vereniging. Hierbij zoek ik samen met andere partijen naar win-winsituaties!
 2. Ik omarm de verandering
  In de verandering denk ik stap voor stap en durf voortdurend de koers bij te stellen. Ik weet dat de oude situatie niet meer terugkomt, maar probeer juist hier mijn winstpunten te verzilveren.
 3. Ik geef anderen de ruimte om te scoren
  Ik ben mij ervan bewust dat ik alleen soms sneller ga, maar met elkaar komen we verder. Daarom kies ik er bewust voor sommige dingen niet zelf op te pakken, maar ruimte te geven aan anderen. Ik investeer vooral in verbinding tussen leden én geef vrijwilligers vertrouwen en perspectief.
 4. Ik blijf positief en hou de sfeer erin
  Bij slecht nieuws communiceer ik duidelijk en laat ik vooral zien wat wél kan. Ik deel complimenten uit waar ik positief gedrag zie en maak zaken die goed gaan groter.

Samen komen we er sterker uit! Succes met besturen.

Geef als eerste een reactie op "Besturen in crisistijd: vier handvatten"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.