Jaaroverzicht 2020 van www.sknwk.nl (april, mei en juni)

Nu het jaar 2020 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2020 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken).

Overigens is dat natuurlijk i.v.m. de coronacrisis een ‘iets’ ander jaar geworden qua voetbal en evenementen dan we normaal gewend zijn. Daarom doen we de samenvatting nu niet per maand, maar per kwartaal.

Vandaag april, mei en juni

April:

1 april 2020

Onze accommodatie blijft in ieder geval tot en met dinsdag 28 april a.s. gesloten !!

Zoals inmiddels bekend is, is ons sportpark ‘Het Springer’ vanwege het coronavirus nog steeds gesloten. Gisteren heeft de overheid besloten dat dit in ieder geval tot en met 28 april a.s. het geval is. Voor die tijd zal dan nog worden gekeken of de maatregelen opnieuw zullen moeten worden verlengd.

Het is dan ook zeker niet de bedoeling dat het sportpark wordt betreden om te gaan voetballen. De hekken om ons sportpark hebben we niet voor niets gesloten en het is dus niet de bedoeling over de hekken te klimmen en het sportpark te betreden. Ook vanuit de overheid is ons opgedragen het sportpark te sluiten tot en met 28 april a.s. Daar geven we gehoor aan !!

DUS BETREDEN VAN ONS SPORTPARK IS VERBODEN !!

 

4 april 2020

Wie ist – S.K.N.W.K.-editie (1)??

Wie ist?Wie ist?

In deze voetballoze periode eens iets anders op de website. Op Facebook zien we inmiddels weer allerlei jeugdfoto’s voorbij komen van diverse mensen die door hun Facebookvriendjes worden uitgedaagd zo’n foto te plaatsen. Dit bracht ons als websiteredactie op een idee om dit ook te gaan doen, maar er dan een soort van ‘quizje’ van te maken.

Dus de simpele vraag is, welke S.K.N.W.K.-er staat er op de foto (op onderstaande foto gaat het om de kleine pupil van de week) ??

In ‘t Zeeuws dus de vraeg: Wie ist ??

 

8 april 2020

S.K.N.W.K. JO15-1 heeft eigen Stayathomechallenge via de groepsapp

Nu er eventjes niet getraind en gevoetbald kan worden, wordt er op andere manier aan sport gedaan. Zo heeft S.K.N.W.K. JO15-1 een eigen Stayathomechallenge die via de groepsapp wordt gedeeld. Telkens daagt een speler/trainer/coach zijn teamgenoten uit middels een filmpje waarin zij iets doen met voetbal. De teamgenootjes worden dan uitgedaagd dit ook te doen. Zo was er o.a. klikoschieten, maar ook voetballen met een tennisbal.

Goed bezig JO15-1 !!

 

10 april 2020

S.K.N.W.K. 3 dient toch maar geen verzoek in voor eventuele promotie

Gisteren werd bekend gemaakt dat teams uit het amateurvoetbal bij de K.N.V.B. toch een verzoek kunnen indienen om te mogen degraderen of promoveren. De bond besloot eind maart het seizoen te beëindigen vanwege de COVID-19-pandemie en geen promotie en degradatie toe te passen. Doordat er door fusies, veranderingen van speeldag en het verdwijnen van clubs enkele plaatsen vrijkomen in de competities, kunnen enkele teams toch promoveren. Voor teams die graag een klasse lager of hoger uit willen komen, schept de bond bovendien de mogelijkheid daartoe een verzoek in te dienen.

Ondanks de 8-1 nederlaag in de laatste competitiewedstrijd uit bij Stavenisse 2 leek S.K.N.W.K. 3 toch na de winterstop in een soort ‘flow’ te zitten en waren ze op weg naar…….. (uuh geen idee) ?? Echter na rijp beraad in de groeps-app van het 3e is alsnog afgezien van de optie om een aanvraag in te dienen voor eventuele promotie naar de 4e klasse……

Dus dit betekent dat S.K.N.W.K. 3 ook volgend seizoen echt ‘kelderklasse’ speelt (reserve 5e klas K.N.V.B.).

 

12 april 2020

Ook streep door Dokter v/d Zande Toernooi dit jaar op Hemelvaartsdag

Op donderdag 15 mei 1980 (Hemelvaartsdag) werd bij S.K.N.W.K. voor het eerst het Onderling Tournooi georganiseerd. Inmiddels een heuse traditie, want afgelopen jaar werd dus al weer de 40e (!!) editie gehouden. Overigens sinds enkele jaren is dit toernooi omgedoopt tot het Dokter v/d Zande Toernooi.

Helaas komt er door de coronacrisis dit jaar geen vervolg op deze lange reeks. Begrijpelijk door alle maatregelen en problemen van dit moment kan dit toernooi op donderdag 21 mei a.s. geen doorgang vinden. We gaan er natuurlijk vanuit dat we in 2021 de 41e editie van het Dokter v/d Zande Toernooi kunnen organiseren. Dit jaar zullen we het moeten doen met de herinneringen.

 

15 april 2020

Renovatie hoofdveld S.K.N.W.K. is gestart

Vandaag, woensdag 15 april 2020, zijn de werkzaamheden i.v.m. de renovatie van ons hoofdveld gestart. We zullen u de komende periode regelmatig een update geven van de vorderingen.

 

18 april 2020

Dank voor de hulp: Beschikbare voorraad is verkocht én ook al bezorgd !!

Namens de vereniging allemaal hartelijk dank !! Vanmorgen is via diverse kanalen aangegeven dat er nog 25 kratjes bier zijn die i.v.m. de coronacrisis niet verkocht zullen worden in de kantine. De vraag was aan de leden of zij deze misschien wilden kopen. Nou het was een daverend succes, want inmiddels zijn alle 25 kratjes verkocht !! En wat nog mooier is, ze zijn inmiddels ook allemaal al bezorgd !!

Nogmaals dank voor de medewerking en vanaf deze plaats PROOST !!

 

23 april 2020

Werkzaamheden renovatie hoofdveld S.K.N.W.K. gaan verder

Namens de Gemeente Schouwen-Duiveland is het bedrijf Van Iperen aangesteld voor de renovatie van ons hoofdveld. Ze zijn inmiddels druk bezig. Ze schreven vandaag, donderdag 23 april 2020, op Twitter het volgende bericht: Bij S.K.N.W.K. is er zand gereden op het hoofdveld. Morgen starten we met mengen (haken frees) en kilveren. Meststoffen erover en inzaaien maar! Dé voorbereidingen voor een mooie grasmat #groeispecialist

 

26 april 2020

S.K.N.W.K. 3 ‘Voor de niet aanwezigen’ 2019 – 2020

Al een tijdje is bekend dat vanwege de coronacrisis dit seizoen is geschrapt. Dit betekent uiteraard zeker niet dat we de gespeelde duels zullen vergeten…… ! Bij het 3e wordt er wekelijks na afloop van de wedstrijden in de groepsapp een korte samenvatting gezet van de bevindingen van de gespeelde wedstrijden. Dit is voor de niet aanwezigen (overigens ook de wel aanwezigen smullen ervan).

Hieronder een overzichtje (al dan niet met foto) van dit toch wel aparte seizoen.

Veel leesplezier !!

 

Zaterdag 21 september 2019

WIK ’57 2 – SKNWK 3 5 – 1

Voor de niet aanwezigen: doorgaans inspireert mooi weer ons tot grote daden. Maar we waren nu zo blij dat we na al die maanden eindelijk weer mochten voetballen dat we gelijk cadeautjes gaven aan WIK2.

Een eigen doelpunt van EP (die zichzelf daarom maar direct de aap vd week toebedeelde), een zuivere buitenspelgoal en een kleine nalatigheid van onze keeper betekenden voor de rust al 3 tegentreffers. Na de thee vrij snel gevolgd door nog 2. Onze eer werd na fraai combinatiespel gered door Dirk Jan. Veel meer zat er ook niet in.

Volgende wk nieuwe ronde, nieuwe kansen. Thuis, aanvang 14.30 u. Tegen Vosmeer 1.  Ben jij erbij?

Aap van de Week

 

Zaterdag 28 september 2019

SKNWK 3 – Vosmeer 1 1 – 5

Voor de niet aanwezigen: stevig windje en in het begin vd wedstrijd thuis tegen het 1e van Vosmeer ondervonden we ook stevig tegenspel. Niet hard, maar wel snel. Binnen een half uur 0-4 achter.

Na de thee windje mee en de pot kantelde, mede door de inbreng van een drietal O19. Joeri zorgde met een streep voor 1-4. We kregen nog meer kansen. Zij maakten er nog eentje, misten een pingel (Erwin stopte hem) en zo werd het uiteindelijk “slechts” 1-5.

Volgende wk uit naar Tholense Boys4, aanvang 14.30 uur. Vraag voor wie er vandaag niet was: ben jij erbij? Goed weekend.

 

Zaterdag 5 oktober 2019

Tholense Boys 4 – SKNWK 3 2 – 3

Voor de niet aanwezigen: vandaag uit naar Tholense Boys 4. Vooraf dichtten de optimisten ons kansen toe; zij hadden immers met 9-0 verloren van Vosmeer, wij   “slechts” met 5-1. Het enige dat we echter in het begin deden was kansen weggeven. Zo werd het 1-0. Onze eerste loopactie werd beloond. Dirk Jan zag Nick gaan: 1-1. Rust toch 2-1 achter.

Na de thee leidde de verjonging tot een veldoverwicht. En kansen. Een niet te missen wat Kristian toch lukt > aap vd week dus. Uit een fraaie combinatie met zijn broer scoorde hij even later wel met zijn knie. Even zorgde Dirk Jan met een hobbeldebobbel balletje voor de 3 punten.

Volgende week thuis, aanvang 13 uur! Ben jij erbij? Goedweekend.

Valt niet mee om over de afrastering te springen……….

 

Zaterdag 12 oktober 2019

SKNWK 3 – SC Stavenisse 2  AFGELAST !! (1e veld zaterdagochtend gespaard)

 

Zaterdag 26 oktober 2019

Duiveland 3 – SKNWK 3 4 – 2

Voor de niet aanwezigen: de middag uit naar hekkensluiter Duiveland 3 werd een gedenkwaardige. We waren getuige van een paar fraaie treffers.

Zo kopte Dirk Jan op identieke wijze de aansluitingstreffer binnen tot 3-2 zoals de gastheren al voor rust op voorsprong waren gekomen. Onze gelijkmaker kwam toen voort uit een aanval ingezet door Erwin, die via Erwin voor de voeten van Kristian belandde: 1-1.

Maar het werd toch de middag van net niet. Net niet genoeg spelers (gelukkig kwamen Joris, Matin en Jelle vh 2e nog).

Onze keeper zag er net niet goed uit bij de 2-1. En we namen net niet genoeg tijd om ons in te stellen op het vervolg van de wedstrijd na de 3-2. Gevolg: uitbraak en 4-2. Daar bleef het bij. Helaas.  Ben jij er volgende wk weer bij? Thuis tegen NOAD.

 

Zaterdag 2 november 2019

SKNWK 3 – NOAD ’67 3  0 – 2

Voor de niet aanwezigen: thuis tegen het nog net onder ons staande NOAD3 leek het erop dat we met een krappe bezetting moesten beginnen. Gelukkig scoven Carlo en Quinten nog aan.

We schoten als een komeet uit de startblokken. 3 mooie aannvallen binnen 5 minuten, maar geen goal. Zij 1x erdoor en raak: 0-1 rust.

Na de thee hielden de fysiek sterke groengelen ons in eerste instantie goed van hun goal. Na verloop van tijd kregen we echter toch de nodige kansen. Je hebt van die dagen, dan kan je nog wel een uur spelen, maar dan scoor je nog niet.

Vandaag was het zo’n dag. Nou ja, tot 1 minuut voor tijd. Toen wist Quinten zijn talenten als flipperkastkoning te etaleren door Martijn (kundige vervanger van Erwin tussen de palen) via de kluts te passeren: 0-2 eindstand.

Iedereen bedankt, ook Pierre (2e geholpen) en de 4 vaste supporters! Volgende week volle bak?! Weer thuis tegen SPS. Ben jij er bij?

Goed weekend

Wie is de Mol (of beter gezegd ‘het haasje’)…….?

 

Zaterdag 9 november 2019

SKNWK 3 – SPS 3  2 – 5

Voor de niet aanwezigen: Robbert, Pierre en Sytze dienden de belangen van het 2e te verdedigen (waarvoor dank), maar aan de bezetting kon het vandaag niet liggen. 16 man sterk stonden we de trappelen van ongeduld om thuis tegen SPS 3 toe te slaan.

Het werd de wedstrijd van de eerste 5 minuten. In het begin lieten wij organisatorisch enige steken vallen waardoor het al snel 0-2 stond. Die treffers werden na de hervatting in hetzelfde tijdsbestek fraai gecompenseerd door 2x Carlo. De aap leek los.

Tussendoor werd er vol intentie gespeeld – met over en weer kansen (paal, lat), mooie combinaties (voornamelijk door SPS), goed keeperswerk van Erwin en een opstootje (waarbij de gebroeders B betrokken leken) – maar scoren deden wij helaas niet meer.

SPS nog wel 3x waardoor we opnieuw onnodig geen punt(en) mochten bijschrijven. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Uit naar Smerdiek 3. Ben jij erbij?

Goed weekend.

Carlo scoorde deze middag maar liefst 2x

 

Zaterdag 16 november 2019

Smerdiek 3 – SKNWK 3 4 – 3

Voor de niet aanwezigen: versterkt met Mark en Wilco trokken we vol goede moed richting Smerdiek 3.

Voor wat een spannende pot zou worden. Het spel golfde op en neer met de meeste kansen voor ons. Maar door persoonlijke foutjes en gratis doorgangen vanuit het midden moest de goedkeepende Erwin toch 4x de bal uit ons net vissen. En dat rerwijl onze voorwaartsen uit die kansen “slechts” drie keer doel troffen (2× Carlo, 1x Wilco).. Helaas.

Maar optimistisch als we zijn constateerden we al snel de vooruitgang > nu geen twee maar drie x raak. Het kan niet lang meer duren of de 3 punten moeten komen.

Ben jij er volgende week bij, uit naar ZSC2 ?

Goed weekend.

 

Zaterdag 23 november 2019

ZSC 62 2 – SKNWK 3 0 – 1

Voor de thuis blijvers nadat we er in de kleedkamer achter kwamen dat oma alle broekjes netjes in de shirts had gevouwen er geen vrijwilligers waren om te willen keepen dus van ellende gewoon Erwin weer op goal er wel meer als genoeg vrijwilligers waren om wissel te zitten. Gingen we het veld op in een gelijk opgaande wedstrijd  waarin de tegenstander een aantal vuile overtredingen maakten was het de buurt aan sknwk om overtredingen te maken eerst kopte emiel zich een nieuw kunstgebit op de schouder van een mede speler daarna een overtreding van een niet nader te noemen speler van sknwk waarbij ie zichzelf tot bloedens blesseerde. Dus wissel nummer 2 maar nog steeds 0-0 op het bord en zo gingen we de rust in na de rust zelfde beeld een hardwerkend en slim sknwk en een zsc dat maar probeerde te scoren maaaaaarrrr dat deed in de 75ste minuut ene rick dalebout en die speelt voor sknwk. Het was nog 25 minuten spannend en hard werken  maar voor het eerst dat Erwin dus bij ons keept pakte ie een keer de nul hoewel ik Quinten nog wel zag loeren op zijn kans hahaha pakte we toch 3 dikke verdiende punten bij zsc met een gemene 0-1.

 

Zaterdag 30 november 2019

SKNWK 3 – Bruse Boys 3 0 – 8

Voor de niet aanwezigen: 16 man sterk, mooi weertje, tof sfeertje (vooraf in de kleedkamer). Wat kon er nog misgaan thuis tegen Bru 3?

Nou heel veel. Na een snelle openingsgoal vd paarswitten – waarvan iedereen behalve grens en scheids dachten dat ie buitenspel was – kregen we alle hoeken van het veld te zien. Slechts 1 blauwzwarte wist op fraaie wijze te scoren, gelijk rijp voor de aap vd week: Dibbes. Dat dit in eigen doel was vormde geen belemmering om in aanmerking te komen voor die troffe.

Met hard werken haalden we 1 doelstelling wel: we houden ze onder de 10. Het werd uiteindelijk 0-8.

Volgende week laatste ronde voor de winterstop, uit naar WHS 4. Ben jij erbij? Goed weekend.

 

Zaterdag 7 december 2019

WHS 4 – SKNWK 3 8 – 1

Voor de niet aanwezigen: uit naar WHS4 regende het (zieken en geblesseerden). Gelukkig kwamen Jelle, Joris en Koen onze gelederen versterken. Maar zelfs met hun inbreng hielden we het niet sluitend. Volgens het inmiddels bekende patroon scoorden we binnen no time in eigen doel (Pierre was ditmaal de ongelukkige). Daarna gaven we er voor de thee nog 3 weg (en hadden er zelf ook nog wel een paar kunnen maken).

Hoewel Sinterklaas ons land verlaten heeft, bleven wij na hervatting met cadeautjes strooien. Dirk Jan zorgde voor de eretreffer. En Erwin liet ons nog even flink schrikken. Niet toen hij die ene bal knap pakte. Wel toen hij daarna omviel.. Gelukkig kwam hij uiteindelijk op eigen kracht weer overeind. Tijd voor onze winterstop!

 

Zaterdag 1 februari 2020

SKNWK 3 – WIK ’57 2 2 – 1 

Voor de thuisblijvers. Vandaag speelden we thuiswedstrijd tegen WIK 57 2. Die hadden zich behoorlijk versterkt met o.a SVD. Ook wij hadden een prima tactisch plan. Haze, Kristian en Neele en Rob zover mogelijk achter de afrastering. Na een corner op de lat en een schot van Dibbus via de lat en paal was het ons ?tje vol in het dak, 1-0. Tevens ruststand. Na een tactische wissel werd het zelf 2-0. Aangever was de voor Lennard ingevallen Kristian op broer Nick. Helaas moest doelman Erwin vd Wekken vroegtijdig het veld verlaten. Martijn ? Verhoeven nam plaats onder de lat. Hij hield alles uit zijn doel, maar was op een reusachtig afstandsschot kansloos. Er was volgens hem geen druk op de bal. Met man en macht de 2-1 over de streep getrokken. Na overleg kreeg Martijn ? van de week. Erwin speelde bij zijn rentree prima wedstrijd. Ook Rick D viel 2e helft prima in. Hulde aan een ieder. Volgende week SPS 3, ben jij erbij??

?⚫⚽????

 

Zaterdag 8 februari 2020

SPS 3 – SKNWK 3 2 – 2

Voor de niet aanwezigen: vanmiddag vertrokken we naar Poortvliet met nog een man minder dan gepland. De reden van zijn afwezigheid houden we uit privacyoverwegingen maar voor ons (al schijnt de spreuk rond drank en liefhebben ermee te maken te kunnen hebben).

Met 14 man dienden we de klus te klaren. Het snelle uitvallen van Nick, de manier waarop Rob een corner weggaf en hun sterke aanspeelpunt voorin voorspelden niet veel goeds. Toch hielden we de brilstand tot de rust.

Ook na de thee zagen we een evenwichtig spelbeeld. 2 corners leken ons de das om te doen. Martijn had echter nog 2 venijnige schoten in petto, 2 x leidend tot een doelpunt (1× via Jeffrey)!

De klus leek geklaard. Tot de laatste minuut. Een laatste aanval, Erwin leek hem over te werken, scheids floot, bal rolde in het doel. Doelpunt. Toch geen doelpunt. En dus een verdiend, zwaarbevochten punt in the pocket.

Ben jij er volgende wk? Uit naar Tavenisse. Goed weekend verder

 

Zaterdag 15 februari 2020

SC Stavenisse 2 – SKNWK 3 8 – 1

Voor de niet aanwezigen: hoewel het winderig gelegen voetbalveld hemelsbreed slechts 7 km van Nieuwerkerk gelegen is togen de overgebleven manschappen (3 naar het 2e) ruim op tijd naar Tavenisse. Om daar al rap te ontdekken dat de thuisploeg een maatje te groot en te lang was.

Zowel bij het begin van de 1e als de 2e helft leidde dat tot 3 kansen en even zoveel treffers. Beide keren zou er nog 1 tegentreffer volgen. Een wedstrijd dus om gauw te vergeten.

Het enige nog vermeldenswaardige: de scheids was goed, Nick miste voor open doel en de goed keepende Erwin had de actie vh jaar in petto toen hij na een redding als een kamikazepiloot 4 man passeerde, slechts te stoppen door ter hoogte vd middellijn onderuit geschoffeld te worden. Aap vd week waardig.

Ben jij erbij, over 3 weken thuis?

Goed weekend allen

O ja, bijna vergeten: de verder bijna onzichtbare LV zorgde met een hard schot (vol frustratie) in de bovenhoek voor de eretreffer.

Reactie speler: En de uitspraak van de week kwam van de scheids die een aantal slidings “Rijkelijk laat” vond.

 

30 april 2020

Wie ist – S.K.N.W.K.-editie (27)??

Wie ist?Wie ist?

In deze voetballoze periode eens iets anders op de website. Op Facebook zien we inmiddels weer allerlei jeugdfoto’s voorbij komen van diverse mensen die door hun Facebookvriendjes worden uitgedaagd zo’n foto te plaatsen. Dit bracht ons als websiteredactie op een idee om dit ook te gaan doen, maar er dan een soort van ‘quizje’ van te maken.

Dus de simpele vraag is, welke S.K.N.W.K.-er staat er op de foto??

In ‘t Zeeuws dus de vraeg: Wie ist ??

 

Mei:

4 mei 2020

S.K.N.W.K. JO7-1 en JO8-1 zijn eerste teams die training hebben hervat

Sinds de coronacrisis was het qua voetbal angstig stil. Tot vandaag !! Sinds vorige week woensdag mogen de jeugdteams weer trainen. Vanmiddag, maandag 4 mei 2020, hebben JO7-1 en JO8-1 weer voor het eerst getraind. Uiteraard volgens alle protocollen en deze keer ook een uurtje eerder, omdat er i.v.m. dodenherdenking van de K.N.V.B. na 18:00 uur geen voetbalactiviteiten meer mogen worden georganiseerd vanavond. Dus werd er van 17:00 uur tot 18:00 uur getraind.

En ze hebben genoten !! Bekijk meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

6 mei 2020

S.K.N.W.K. bestaat 66 jaar !!

Al weer 66 jaar geleden, om precies te zijn op 6 mei 1954, werd S.K.N.W.K. opgericht. Dus vandaag zijn ‘we’ jarig en worden we maar liefst 66 jaar oud !!

Een ieder die S.K.N.W.K. een warm hart toedraagt, van harte gefeliciteerd!

 

7 mei 2020

Renovatie hoofdveld sportpark ‘Het Springer’ (3)

Zoals bekend zijn met ingang van heden de velden op sportpark ‘Het Springer’ gesloten (op het 2e veld mag nu door de JO7, JO8, JO11 en JO12 weer worden getraind). Dit met het doel om werkzaamheden te kunnen verrichten om straks in het nieuwe seizoen weer over twee goede wedstrijdenvelden en trainingsveld te kunnen beschikken.

Op woensdag 15 april 2020 zijn de onderhoudswerkzaamheden aan ons hoofdveld gestart. Regelmatig zullen we een update plaatsen middels wat foto’s. Vandaag is het veld op hoogte gebracht en geëgaliseerd, zogenaamd kilveren genoemd. Hieronder wat foto’s van vandaag.

Donderdag 7 mei 2020:

 

14 mei 2020

Wie ist – S.K.N.W.K.-editie (41)??

Wie ist?Wie ist?

In deze voetballoze periode eens iets anders op de website. Op Facebook zien we inmiddels weer allerlei jeugdfoto’s voorbij komen van diverse mensen die door hun Facebookvriendjes worden uitgedaagd zo’n foto te plaatsen. Dit bracht ons als websiteredactie op een idee om dit ook te gaan doen, maar er dan een soort van ‘quizje’ van te maken.

Dus de simpele vraag is, welke S.K.N.W.K.-er staat er op de foto??

In ‘t Zeeuws dus de vraeg: Wie ist ??

 

17 mei 2020

Vanaf morgen, maandag 18 mei 2020, mag iedereen bij S.K.N.W.K. weer trainen !!

Vanaf maandag 18 mei bieden we naast de jeugd t/m O12 ook alle andere SKNWK teams de gelegenheid om weer te gaan trainen, zowel jeugd als senioren. Er zijn voor deze spelers wel wat aanvullende spelregels opgesteld, zodat de trainingen volgens de KNVB protocollen plaatsvinden:

  • Alleen veld 2 is beschikbaar om te trainen
  • Trainingen mogen alleen plaatsvinden volgens het tijdschema hieronder
  • Tijdens elke training van jeugdteams vanaf O13 of de senioren moet een Corona-coördinator aanwezig zijn op het sportveld. Deze wordt door het team zelf geregeld en vooraf aangemeld bij het bestuur (zie hieronder voor de contactpersoon uit het bestuur per avond)
    De coördinator houdt toezicht op het naleven van de protocollen van de KNVB en fungeert als aanspreekpunt voor de Gemeente bij handhaving
    Zonder Corona-coördinator mag er niet getraind worden
  • Indien een speler zich niet aan de spelregels en richtlijnen houdt kan deze hierop worden aangesproken door de trainer en Corona-coördinator. Bij herhaling kan toegang tot de training ontzegd worden
  • Voor vragen of calamiteiten is er tijdens de trainingen een bestuurslid standby en telefonisch bereikbaar, zie het trainingsschema voor namen en telefoonnummers
  • Meld je vooraf aan voor de training bij je eigen trainer
  • Blijf thuis als je symptomen van Corona hebt of iemand in je directe omgeving dit heeft
  • Houdt onderling altijd 1,5 meter afstand
  • Je hebt alleen toegang tot de accommodatie tijdens je eigen training
    Kom dus niet te vroeg en ga direct na de training naar huis
  • Kleedkamers en kantine blijven gesloten, dus thuis douchen
  • Er zijn geen ouders/verzorgers en toeschouwers toegestaan tijdens de trainingen
  • Volg de algemene hygiëneregels en aanvullend hierop:
    Ga voor vertrek thuis naar het toilet
    Was thuis voor vertrek je handen en doe dit ook weer direct na thuiskomst
  • Volg de KNVB protocollen (de links staan hieronder)

Deze maatregelen gelden voor de periode van 18 mei tot 1 juni. Daarna wordt geëvalueerd hoe het loopt en als dit positief is kan deze periode met 2 weken verlengd worden.

In de scheidsrechterskleedkamer zijn desinfecteermiddelen, hesjes voor de corona-coördinatoren en de KNVB protocollen te vinden. Deze kleedkamer wordt door de aanwezige trainers geopend tijdens de trainingen omdat zich daar de AED bevindt.

Het trainingsschema:

Team van tot
Maandag SKNWK JO7 18:00 19:00
SKNWK JO8 18:00 19:00
SKNWK JO15 Groep 1 19:15 20:15
SKNWK JO 19 19:30 20:30
Dinsdag SKNWK MO19 18:45 19:45
SKNWK JO12 18:45 19:45
SKNWK 1 20:00 21:00
Woensdag SKNWK JO15 Groep 2 19:00 20:00
SKNWK JO17 19:15 20:15
Donderdag SKNWK JO13 18:15 19:15
SKNWK 2 / SKNWK 3 19:30 20:30
Zaterdag SKNWK JO11 10:00 11:00

 

De bestuursleden die standby zijn per dag:

Bestuurslid Telefoonnummer
Maandag Frank Boere 06-42686582
Dinsdag Wilco de Valk 06-46534424
Woensdag Peter van der Cingel 06-28835789
Donderdag Robin Kosten 06-40425563
Zaterdag Lisette Kiesenberg 06-20304428

 

De KNVB protocollen:

https://www._knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/spelers

https://www._knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/trainers

https://www._knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/ouders

 

We wensen iedereen veel voetbalplezier toe!

 

Hartelijke en sportieve groet,

Bestuur SKNWK

21 mei 2020

Dan hadden wij ook nog wel een foto gehad voor FC Cincinnati

Vandaag is bekend geworden dat Jaap Stam de nieuwe hoofdtrainer zal worden van FC Cincinnati (in Amerika). Echter bij het verspreiden van dit nieuws hebben ze per abuis op de socialmedia niet een foto van Jaap Stam gebruikt, maar van iemand die er op (moet) lijk(t)en.

Dan hadden wij ook nog wel een foto gehad voor FC Cincinnati 😉

 

27 mei 2020

Ook Mark Bleiji verlaat S.K.N.W.K. voor Bruse Boys

Eerste selectie speler Mark Bleiji heeft laten weten dat hij volgend seizoen, 2020-2021, zal vertrekken naar Bruse Boys. Mark kwam vier seizoenen geleden over uit de jeugd van M.Z.C. ’11 naar S.K.N.W.K.  Hij wilde toen eigenlijk al overstappen naar Bruse Boys, maar heeft alsnog besloten om met wat vrienden bij S.K.N.W.K. JO19-1 te gaan spelen. Echter omdat deze vrienden (o.a. Julian van Nieuwenhuize en Kenneth Boogerd) al eerder vertrokken naar Bruse Boys en ook Jarno van Nieuwenhuize aankomend seizoen naar ‘Bru’ gaat, heeft Mark ook besloten om de overstap te maken. Daarnaast gaat Mark ook werken (of werkt inmiddels al) in Bruinisse en komt ook zijn vriendin daar vandaan. Voor hem zijn ook dat redenen om S.K.N.W.K. te verlaten voor Bruse Boys.

Uiteraard betreuren wij het zeer dat opnieuw een speler vertrekt, maar willen we Mark danken voor zijn inzet de afgelopen seizoenen en hem veel plezier en succes toewensen.

 

29 mei 2020

Ook deze week is er weer volop getraind door S.K.N.W.K.-teams

Ook deze week is er weer volop getraind door S.K.N.W.K.-teams. Mooi om te zien dat de trainingen druk bezocht worden en dat er veel (voetbal)plezier is !! Er is vanuit het bestuur besloten dat er ook de komende twee weken (tot 14 juni) nog getraind mag worden. Iedereen heel veel plezier gewenst.

Bekijk meer foto’s van de training van deze week elders op de site in Het Fotoboek !!

S.K.N.W.K. JO13-1

S.K.N.W.K. JO15-1

S.K.N.W.K. 2, 3 en 40+

 

29 mei 2020

Hij staat !!

Hij staat !! De legendarische uitspraak van Hans van Zetten na de afsprong van turner Epke Zonderland tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen waarbij Zonderland uiteindelijk de gouden medaille in de wacht zou slepen bij zijn oefening aan de rekstok. Vanmiddag was deze uitspraak ook van toepassing op sportpark ‘Het Springer’.

Vanmorgen werden er namelijk voorbereidingen getroffen voor de herplaatsing van het scorebord. Echter niet met de intentie (en gedachten) dat dit vanmiddag ook daadwerkelijk al in orde zou komen. Echter een groepje vrijwilligers heeft vanmiddag gelijk doorgepakt en we kunnen dus melden dat het scorebord is herplaatst. Hij staat !!

Bekijk meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

29 mei 2020

Trainingen worden met twee weken verlengd (tot 14 juni a.s.)

Vanaf maandag 18 mei bieden we naast de jeugd t/m O12 ook alle andere SKNWK teams de gelegenheid om weer te gaan trainen, zowel jeugd als senioren. Er is deze week besloten dat we nog twee weken doorgaan met trainen. Met ingang van 14 juni stopt het seizoen en is het sportpark gesloten !!

Er zijn voor deze spelers wel wat aanvullende spelregels opgesteld, zodat de trainingen volgens de KNVB protocollen plaatsvinden:

  • Alleen veld 2 is beschikbaar om te trainen
  • Trainingen mogen alleen plaatsvinden volgens het tijdschema hieronder
  • Tijdens elke training van jeugdteams vanaf O13 of de senioren moet een Corona-coördinator aanwezig zijn op het sportveld. Deze wordt door het team zelf geregeld en vooraf aangemeld bij het bestuur (zie hieronder voor de contactpersoon uit het bestuur per avond)
    De coördinator houdt toezicht op het naleven van de protocollen van de KNVB en fungeert als aanspreekpunt voor de Gemeente bij handhaving
    Zonder Corona-coördinator mag er niet getraind worden
  • Indien een speler zich niet aan de spelregels en richtlijnen houdt kan deze hierop worden aangesproken door de trainer en Corona-coördinator. Bij herhaling kan toegang tot de training ontzegd worden
  • Voor vragen of calamiteiten is er tijdens de trainingen een bestuurslid standby en telefonisch bereikbaar, zie het trainingsschema voor namen en telefoonnummers
  • Meld je vooraf aan voor de training bij je eigen trainer
  • Blijf thuis als je symptomen van Corona hebt of iemand in je directe omgeving dit heeft
  • Houdt onderling altijd 1,5 meter afstand
  • Je hebt alleen toegang tot de accommodatie tijdens je eigen training
    Kom dus niet te vroeg en ga direct na de training naar huis
  • Kleedkamers en kantine blijven gesloten, dus thuis douchen
  • Er zijn geen ouders/verzorgers en toeschouwers toegestaan tijdens de trainingen
  • Volg de algemene hygiëneregels en aanvullend hierop:
    Ga voor vertrek thuis naar het toilet
    Was thuis voor vertrek je handen en doe dit ook weer direct na thuiskomst
  • Volg de KNVB protocollen (de links staan hieronder)

Deze maatregelen gelden voor de periode van 18 mei tot 1 juni. Daarna wordt geëvalueerd hoe het loopt en als dit positief is kan deze periode met 2 weken verlengd worden.

In de scheidsrechterskleedkamer zijn desinfecteermiddelen, hesjes voor de corona-coördinatoren en de KNVB protocollen te vinden. Deze kleedkamer wordt door de aanwezige trainers geopend tijdens de trainingen omdat zich daar de AED bevindt.

Het trainingsschema:

Team van tot
Maandag SKNWK JO7 18:00 19:00
SKNWK JO8 18:00 19:00
SKNWK JO15 Groep 1 19:15 20:15
SKNWK JO 19 19:30 20:30
Dinsdag SKNWK MO19 18:45 19:45
SKNWK JO12 18:45 19:45
SKNWK 1 20:00 21:00
Woensdag SKNWK JO15 Groep 2 19:00 20:00
SKNWK JO17 19:15 20:15
Donderdag SKNWK JO13 18:15 19:15
SKNWK 2 / SKNWK 3 19:30 20:30
Zaterdag SKNWK JO11 10:00 11:00

 

De bestuursleden die standby zijn per dag:

Bestuurslid Telefoonnummer
Maandag Frank Boere 06-42686582
Dinsdag Wilco de Valk 06-46534424
Woensdag Peter van der Cingel 06-28835789
Donderdag Robin Kosten 06-40425563
Zaterdag Lisette Kiesenberg 06-20304428

 

De KNVB protocollen:

https://www._knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/spelers

https://www._knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/trainers

https://www._knvb.nl/themas/coronavirus/protocollen/ouders

 

We wensen iedereen veel voetbalplezier toe!

 

Juni:

2 juni 2020

S.K.N.W.K. JO12-1 vermaakt zich uitstekend bij aangepaste training

I.v.m. de zomerse weersomstandigheden was de training voor S.K.N.W.K. JO12-1 vanavond wat aangepast. Er lag een zeil op het veld en de groene zeep en het water zorgde voor veel vertier.

Bekijk meer foto’s van deze training elders op de site in Het Fotoboek.

 

5 juni 2020

Ook lagere seniorenteams S.K.N.W.K. houden de Kliko Challenge (Video)

Kliko ChallengeKliko Challenge (still uit video)

Afgelopen dinsdag, 2 juni 2020, was Frans van Pagee (de Razende Reporter) op ‘Het Springer’. Hij is een Kliko-Challenge gestart. Hierbij moeten spelers proberen vanaf de middenlijn de bal in een kliko op de penaltystip te schieten. Hij filmt dit en plaatst dit op zijn eigen Facebookpagina (https://www.facebook.com/fenlvanpagee). Dinsdag was het dus de beurt aan S.K.N.W.K. 1.

Dit was gisteren voor de lagere seniorenteams natuurlijk de reden om te laten zien dat zij dit veel beter kunnen………….

 

 

 

 

6 juni 2020

Eerste en tweede selectie hebben kennis gemaakt met nieuwe trainer Ad Palings

Zoals inmiddels bekend is, zal Ad Palings met ingang van het seizoen 2020-2021 de nieuwe hoofdtrainer zijn bij S.K.N.W.K. Hij vervangt Ralph Zegers die de afgelopen twee seizoenen trainer/coach was van S.K.N.W.K. 1 en het nieuwe seizoen actief zal zijn bij v.v. Bevelanders.

Vanmiddag, zaterdag 6 juni 2020, hebben de eerste en tweede selectie kennis gemaakt met Ad. Hij heeft aan de spelers en leiding kenbaar gemaakt wat zijn plannen zijn. Hij heeft er heel veel zin in om in Nieuwerkerk aan de slag te gaan na de zomervakantie. De voorbereiding start op dinsdag 4 augustus 2020.

 

9 juni 2020

Vanavond is contract met kledingleverancier UnitoSports officieel ondertekend

Eerder konden we al melden dat het contract met onze kledingleverancier UnitoSports weer voor 3 jaar zou worden verlengd. Dit betekent dat we tot en met 30 juni 2023 onze kleding en andere sportartikelen zullen aanschaffen via UnitoSports. Zowel UnitoSports als S.K.N.W.K. zijn erg blij met deze continuering van deze samenwerking. Al sinds 2011 is de samenwerking uitstekend. En daar komt dus nog eens drie jaar bij.

Vanavond, dinsdag 9 juni 2020, zijn op sportpark ‘Het Springer’ de contracten officieel ondertekend. Namens UnitoSports was Marco Dieleman aanwezig voor de ondertekening. Ook onze voorzitter, Robbert v/d Zande, penningmeester, Robin Kosten en secretaris Frank Boere waren van de partij vanavond. Evenals de sponsorcommissie van S.K.N.W.K.

Het is bedoeling dat tijdens de jeugdstartdag (we hopen met z’n allen dat deze er komt) aan begin van het nieuwe seizoen er voor de leden weer de mogelijkheid is om met korting kleding aan te schaffen. Op dit moment loopt er trouwens nog een aanbieding voor een trainingsset https://www.sknwk.nl/109012/unito-sports-trainingstenue-inclusief-clublogo-met-35-korting/

Zoals u inmiddels gewend bent, kunt u zelf ook kleding aanschaffen via de bekende webshop. Ook hiermee steunt u tegelijkertijd de club. De webshop is te vinden op onze website door in de menubalk naar Interactief te gaan. Daar is ‘een kopje webshop’. Of klik op onderstaande banner om direct in de S.K.N.W.K.-webshop van Unito Sports te komen!! De webshop zal de komende tijd worden ge-update met een nieuwe kledinglijn die tot en met eind 2023 beschikbaar zal blijven.

 

9 juni 2020

S.K.N.W.K. nu ook actief op Instagram via SKNWK_official

Laptop met Instagram SKNWKLaptop met Instagram SKNWK

Al geruime tijd probeerden we als webredactie in contact te komen met de beheerder van het Instagram-account SKNWK. Helaas is dat niet gelukt en daarom hebben we besloten een nieuw account aan te gaan maken. Vanaf heden zijn we op Instagram te vinden onder het account SKNWK_official.

Vanavond hebben we ‘officieel’ het Instagram-account geopend 😉

Het is voor ons als redactie allemaal nog wel wat nieuw, dus we moeten nog eventjes wennen. Maar vanaf heden dus niet alleen op het World Wide Web, Facebook en Twitter, maar ook op ‘Insta’.

 

13 juni 2020

Met de laatste training van S.K.N.W.K. JO11-1 is het seizoen nu echt ten einde

Gelukkig hebben we de afgelopen weken ondanks de ‘corona’ toch nog kunnen trainen. Maar met vanmorgen de laatste training van S.K.N.W.K. JO11-1 is het seizoen nu echt ten einde. Vanwege de prima weersomstandigheden werd er naast dat er gevoetbald werd ook nog lekker met water gespeeld 🙂

Voor alle spelertjes was er wat te drinken en trainer Ramon v/d Zande had na afloop van de training voor iedereen nog een zakje chips.

Bekijk meer foto’s van deze laatste training elders op de site in Het Fotboek.

 

14 juni 2020

Gezellige seizoensafsluiting voor S.K.N.W.K. 1

Gisteren, zaterdag 13 juni 2020, was voor S.K.N.W.K. 1 de seizoensafsluiting. Met een barbecue in de tuin bij leider Peter v/d Cingel werd defintief afscheid genomen van seizoen 2019-2020. Daarnaast werd ook afscheid genomen van trainer/coach Ralph Zegers die twee seizoenen actief is geweest bij de blauw/zwarten. Hij vertrekt naar v.v. Bevelanders.

Ook Mark Bleiji en Jarno van Nieuwenhuize werden in het zonnetje gezet. Zij vertrekken volgend seizoen naar Bruse Boys.

Van horen zeggen was het een zeer geslaagde en gezellige barbecue. Met uiteraard ook een drankje en een gezellig muziekje. En ook het zwembad bleef niet de gehele avond leeg……

 

16 juni 2020

S.K.N.W.K. heeft aankomend seizoen 12 voetbalteams

Het nieuwe seizoen 2020-2021 zal S.K.N.W.K. met 9 teams de competitie ingaan. Daarnaast hebben we uiteraard ook nog de 40+ bij de mannen en de 30+ bij de vrouwen. Zij spelen maandelijks op vrijdagavond een toernooitje. Ook hebben we een JO7, maar die spelen geen competitie via de K.N.V.B. Afhankelijk van het aantal JO7-teams op Schouwen-Duiveland spelen zij onderling wedstrijdjes. Hierdoor zullen we aankomend seizoen 12 teams hebben die actief zullen zijn.

Bij de senioren zijn hebben we weer drie seniorenteams. Aankomend seizoen beschikken we bij de jeugd weer over een JO19, JO17, JO15, JO14/13, JO11, JO9 en JO7. Helaas hebben we niet voldoende meiden meer voor een MO19-team. Dit zal dus komen te vervallen.

 

17 juni 2020

S.K.N.W.K. gaat samenwerken bij meidenvoetbal met Bruse Boys en Duiveland

Onderstaand persbericht hebben wij ontvangen m.b.t. tot de samenwerking tussen Bruse Boys, Duiveland en SKNWK met het verzoek dit te delen via onze diverse kanalen.

Persbericht samenwerking Bruse Boys, Duiveland en SKNWK

Het afgelopen half jaar zijn vertegenwoordigers van de jeugdafdeling en damestak van Bruse Boys, S.V. Duiveland en SKNWK diverse keren bij elkaar gekomen om te komen tot een samenwerking voor meisjes, dames en de hoogste jeugdelftallen. Dit heeft er onlangs toe geleid dat we ook daadwerkelijk gaan samenwerken in het seizoen 2020/2021.

Al enkele jaren constateren zowel Bruse Boys, Duiveland als SKNWK dat het aantal spelende leden bij de meisjes, dames en hoogste jeugdteams een dalende trend vertoond. De bevolkingsprognoses voor de nabije en verdere toekomst geven aan dat er sprake zal zijn een verdere vergrijzing en in potentie minder (jeugdige) aanwas per vereniging. Aangezien de verenigingen op relatief korte afstand van elkaar zitten, is het wenselijk de krachten te bundelen om het ‘product’ voetbal voor alle doelgroepen ook in de toekomst aan te kunnen bieden.

Voor wat betreft het vrouwenvoetbal geldt dat Bruse Boys, Duiveland en SKNWK een samenwerkingsverband aangaan voor de dames en meiden onder de 17 jaar. Voor de categorie meiden onder de 15 jaar gaan Bruse Boys en Duiveland (achttal, zonder SKNWK) samenwerken.

In het kader van de jeugdafdeling geldt dat alleen Bruse Boys en Duiveland een samenwerkingsverband aangaan, en wel voor de jongens onder 19, 17 en 15 jaar.

Wij zullen de komende periode, met in ogenschouw de verdeling van het aantal speelsters en spelers per vereniging, bepalen waar de trainingen en wedstrijden (competitie, beker en vriendschappelijk) plaatsvinden en in welke tenues wordt gespeeld.

Wij beseffen dat de samenwerking tussen de verenigingen een forse stap kan zijn voor de spelers en hun ouders en verzorgers. Wij zien echter een grote meerwaarde in samenwerking. Het komende seizoen moet ook aantonen wat de ervaringen zijn en of we volgend seizoen wellicht ook in andere leeftijdscategorieën gaan samenwerken. We zullen de samenwerking daarom zowel tussentijds als aan het einde van het seizoen evalueren.

 

22 juni 2020

Koop nu je eigen schitterende S.K.N.W.K. Clubhanddoek

Beste clubleden en supporters,

 

Het zijn momenteel bijzondere tijden voor iedereen. De coronacrisis raakt ons allemaal. Van iedereen wordt verwacht om sociale afstand te houden, zo min mogelijk naar buiten te gaan en thuis te werken waar mogelijk. Het sportseizoenen is abrupt beëindigd, maar gelukkig zijn de trainingen weer hervat. Ook voor onze club zijn het logischerwijs zware maanden. Maandenlang geen inkomsten in de kantine rondom wedstrijden en trainingen, sponsoren die in zwaar weer verkeren en ga zo maar door. We hebben daarom besloten een actie in te gaan zetten waarbij jullie, als leden en supporters, geheel vrijblijvend de kans hebben om de club te steunen.

 

Clubhanddoekactie

Met een heuse clubhanddoekactie bieden we jou de mogelijkheid om een prachtige handdoek aan te schaffen, geheel in stijl van onze club. Op deze manier kan je de club steunen, omdat van élke verkochte handdoek er maar liefst €5,- direct naar onze club gaat! De actie start direct en zal eindigen op 4 juli.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

 

  1. Ga vanaf NU naar de website https://www.myclubstore.eu/clubs/sk-nieuwerkerk/
  2. Op deze webshop pagina van onze club kun je de handdoeken zien en informatie vinden over de actie.
  3. Bestel hier de handdoek(en) en ga naar de betaalpagina.
  4. Reken hier de bestelde handdoek(en) af, waarna ze in productie gaan.
  5. Alle bestelde handdoeken worden ca. 3 weken na sluiting van de shop afgeleverd bij de club. We zullen tegen die tijd verdere informatie geven over hoe en wanneer de bestellingen opgehaald kunnen worden.

 

Samen komen we hier doorheen!

 

28 juni 2020

S.K.N.W.K. 3 sluit seizoen af met barbecue op de Hooge Hoeve

Ook voor S.K.N.W.K. 3 zit het aparte voetbalseizoen 2019-2020 er echt op. Zij hebben gisteren het seizoen afgesloten met een barbecue op de Hooge Hoeve. Zo heet de boerderij van Robbert v/d Zande die voor deze gelegenheid gastheer wilde zijn voor zijn ploeggenoten van S.K.N.W.K. 3. Omstreeks 16:30 uur werd er verzameld. Onder het genot van een drankje werden uiteraard eerst nog wat ‘ouwe koeien’ uit de sloot gehaald. Inmiddels werd de barbecue alvast opgestookt.

Rond het klokje van ‘6-en’ konden de eerste stukjes vlees worden opgewarmd. Er was voldoende vlees, salades, sausjes, stokbrood en kruidenboter. Een ieder liet zich dit zeker smaken. Na ruim 2 uur ‘keu-en’ had iedereen zijn buikje wel rond (of ronder) gegeten. Onder het genot van een bakje koffie kon iedereen zich gereed maken voor de befaamde quiz van Gerwi (in samenwerking met Martijn).

Omdat er geen beamer o.i.d. beschikbaar was, was er gekozen voor een editie volgens het principe van de quiz op zaterdagavond op tv bij het programma ‘Even tot Hier’. Er werden 20 vragen gesteld aan de deelnemers met multiplechoice antwoorden. Het juiste antwoord was gekoppeld aan een kleur. Aan de spelers de opdracht de juiste kleur kaart in de lucht te steken. Dit zorgde uiteraard weer voor de nodige hilariteit en discussie 😉

Enkele memorabele vragen waren:

 

Vraag 10

Wat is de juiste verhouding wanneer het gaat om de hemelsbrede afstand wanneer het gaat om de hemelsbrede afstand tot Stavenisse t.o.v. de te rijden kilometers vanaf Nieuwerkerk?

Rood: 1 : 5

Blauw: 1 : 4

Groen: 1 : 6

 

Vraag 14

Onze allerlaatste wedstrijd van het seizoen speelden we op het eiland Tholen. In welke plaats (tip de naam begint met een T)

Rood: Tholen

Blauw: Toortvliet

Groen: Tavenisse

 

Vraag 17:

Tegen W.I.K. ’57 2 kregen we in de thuiswedstrijd een prachtig doelpunt tegen. Waarom moesten we deze treffer incasseren:

Rood: Blunder van de keeper

Blauw: Er was geen druk op de bal

Groen: We kregen een strafschop tegen waaruit werd gescoord

Uiteindelijk moesten Stefan en Pierre samen uitmaken wie de winnaar zou worden. Zij hadden namelijk beiden 15 vragen goed beantwoord (de rest allemaal (veel) minder). Uiteindelijk wist Pierre de benaderingsvraag het beste, namelijk aan het hoeveelste seizoen onze Kapitein gaat starten. Het antwoord is 54 (en Pierre wist dit exact). Voor hem was er een heuse fles champagne.

Na nog wat drankjes en vooral veel lachen, gingen de eerste huiswaarts. Een achttal ging nog verder met het spel ’30 seconds’. Dat was ook hilarisch. Je bent nooit te oud om te leren…… Bij Estland, Letland hoort bijvoorbeeld Vlieland 🙂  En het snelle vliegtuig ‘van vroeger’ is de Concordia 🙂 En als je om een politieserie uit Rotterdam vraagt, blijkt dit Flikken Maastricht te zijn 🙂 Tot zover enkele geweldige antwoorden !!

Er kwam uiteindelijk geen winnaar, omdat bij de laatste vraag er bij het uitbeelden een ‘misverstandje’ was tussen twee liedjes, namelijk ‘Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier’ en ‘Shirt uit en zwaaien’ waarna de onafhankelijke jury besloot het spel nietig te verklaren……..

Voor sommigen was het inmiddels ook tijd (geweest) om lekker naar z’n bedje te gaan. Na nog wat te hebben opgeruimd en het verdelen van nog wat proviand ging iedereen huiswaarts waardoor klokslag middernacht een ieder thuis was aangekomen. Er was zoals wel vaker gememoreerd deze avond opnieuw ‘brand bij Dibbus’, maar gelukkig waren het deze keer flesjes bier in de koelkast 😉

Dank voor Robbert voor de gastvrijheid en uiteraard een dankwoordje aan de organisatie !!