Jaaroverzicht 2020 van www.sknwk.nl (juli, augustus en september)

Nu het jaar 2020 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2020 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken).

Overigens is dat natuurlijk i.v.m. de coronacrisis een ‘iets’ ander jaar geworden qua voetbal en evenementen dan we normaal gewend zijn. Daarom doen we de samenvatting nu niet per maand, maar per kwartaal.

Vandaag juli, augustus en september.

Juli:

2 juli 2020

Met twee nieuwe bestuursleden bestaat bestuur na vanavond uit 8 personen

Vanavond op de Bijzondere Ledenvergadering werden twee nieuwe bestuursleden gekozen. Zowel Peter v/d Cingel als Christa van Dijke werden door de aanwezigen unaniem gekozen. Onder applaus van een ieder werden ze welkom geheten in het bestuur. Door deze ‘aanwas’ bestaat ons bestuur inmiddels weer al uit 8 personen !!

Robbert v/d Zande (voorzitter), Robin Kosten (penningmeester) en Frank Boere (secretaris), Wilco de Valk (wedstrijdsecretaris), Lisette Kiesenberg (jeugdzaken) en Gert-Jan ter Riet (kantinezaken) waren de reeds 6 zittende bestuursleden. Daar komen Peter en Christa dus bij. Peter wordt verantwoordelijk voor de voetbaltechnische zaken. Christa gaat zich bezighouden met vrijwilligerszaken en eveneens kantinezaken.

Vanaf deze plaats willen we de nieuwe bestuursleden welkom heten en hen heel veel succes en plezier toewensen bij het uitoefenen van hun bestuursfunctie.

 

5 juli 2020

S.K.N.W.K. 2 sluit seizoen af met een ‘overdekte’ barbecue

Ook voor S.K.N.W.K. 2 is het seizoen 2019-2020 nu echt ten einde. Zij hebben gisteren het seizoen afgesloten met een ‘overdekte’ barbecue. En dat was vanwege de weersomstandigheden geen overbodige luxe. Plaats van handeling was Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk (bij de schoonouders van S.K.N.W.K. 2-keeper Joris Spitholt).

Er werd heerlijk gegeten en uiteraard ook het nodige gedronken. Daarnaast was er ook nog een quizje. En er werd zelfs nog een heus afscheidslied gezongen voor de scheidende spelers Martijn Rentier en Joris Spitholt (het is overigens wel beter dat we u dit gezang onthouden 😉  ).

 

6 juli 2020

Kachel is weer gerepareerd !!

Afgelopen weekend maakten we al melding dat er werkzaamheden waren aan de kachel. Deze was namelijk kapot. Mike van ‘t Hof was bereid gevonden te kijken of hij de kachel kon repareren. En dat is gelukkig gelukt !! De kachel is zo’n 17 jaar oud en dus was het eerst een beetje zoeken naar de juiste onderdelen. Deze heeft Mike uiteindelijk gevonden in Hengelo.

Onze oud voorzitter (en vader van onze huidige voorzitter) Wim v/d Zande is bereid gevonden om een retourtje Hengelo te maken (een ritje van 460 km. !!). Afgelopen week is Mike gestart met de vervanging van deze onderdelen en we kunnen dus nu melden dat de kachel is gerepareerd !! Dat is toch mooi, want een nieuwe kachel zou een behoorlijke kostenpost zijn voor de club.

Vanaf deze plaats nogmaals een woordje van dank aan Mike van ‘t Hof (en uiteraard ook nog aan Wim v/d Zande) !!

 

10 juli 2020

S.K.N.W.K. 1 speelt aankomend seizoen in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1

De K.N.V.B. heeft de indeling van de competitie van de standaardteams bekend gemaakt. S.K.N.W.K. 1 speelt in het seizoen 2020-2021 in de vierde klas B (vorig seizoen speelden ze nog in de 4e klas A). Dit betekent voor de blauw/zwarten dat ze met Brouwershaven, FC De Westhoek ’20 (nieuwe naam !!) en W.I.K. ’57 met drie ploegen van Schouwen-Duiveland zijn ingedeeld en dus maar liefst 6 derby’s spelen aankomend seizoen !!

Met SC Welberg en Steenbergen treffen ze twee nieuwe ploegen die in competitieverband nog nooit tegenstander waren van de blauw/zwarten. De drie teams van Zeeuws Vlaanderen (Spui, Cadzand en Schoondijke) die vorig seizoen wel tegenstanders waren, zijn weer verdwenen. Zij spelen in de vierde klas A. Hiervoor in de plaats komen drie ploegen van Tholen weer terug, namelijk Smerdiek, SC Stavenisse en S.P.S. Uit West Brabant hebben we Vrederust, V.V.C. ’68 en dus ook SC Welberg en Steenbergen.  Uit Reimerswaal dan nog v.v. Kruiningen en Rillandia en SC Waarde.

Ten op zichte van vorig seizoen dus bijna een geheel andere indeling. Toen waren alleen de drie teams van Schouwen-Duiveland (Brouwershaven, FC De Westhoek ’20 en W.I.K. ’57) ook tegenstander. Alle andere teams zijn weer nieuw.

De complete indeling is als volgt:

 

10 juli 2020

Renovatie hoofdveld sportpark ‘Het Springer’ (14)

Zoals bekend zijn met ingang van heden de velden op sportpark ‘Het Springer’ gesloten. Dit met het doel om werkzaamheden te kunnen verrichten om straks in het nieuwe seizoen weer over twee goede wedstrijdenvelden en trainingsveld te kunnen beschikken.

Op woensdag 15 april 2020 zijn de onderhoudswerkzaamheden aan ons hoofdveld gestart. Regelmatig zullen we een update plaatsen middels wat foto’s. Donderdag 14 mei 2020 is het veld ingezaaid. Inmiddels hebben de regen en de zon prima hun werk gedaan. Het gras groeit flink door !! Alleen aan de kant van het 2e veld bij de reclameborden blijft nog steeds een strook van zo’n 10 meter breed over de gehele lengte van het veld waar nog kale plekken zijn. Hieronder foto’s van heden middag.

Vrijdag 10 juli 2020:

 

19 juli 2020

Blauw/zwarte groeten: Familie Pollemans vanuit Hattem (bungalowpark De Leemkule)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

S.K.N.W.K. 2-speler Leon Pollemans geniet met z’n gezinnetje van een vakantie op bungalowpark De Leemkule in Hattem. Vandaag kregen ze visite van broer/zwager/oom Emiel die samen met Gert-Jan ter Riet een dagje op bezoek waren. Uiteraard is ook de S.K.N.W.K.-sjaal mee en doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

28 juli 2020

Blauw/zwarte groeten: S.K.N.W.K.-jeugd vanuit Koksijde (België)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Een grote groep S.K.N.W.K.-jeugd verblijft een midweekje in Koksijde (België) . Uiteraard is ook de S.K.N.W.K.-sjaal mee en doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten. We wensen Ids, Danny, Thomas, Tim, Dominique, William, Joerie, Daan, Stijn, Danny, Jari en David nog heel veel plezier toe !!

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

30 juli 2020

Na 25 jaar nieuw naambordje voor Eerste Steegje op sportpark ‘Het Springer’

Onlangs hadden we bij Tikkie Terug een editie met de aanleg van het Eerste Steegje https://www.sknwk.nl/112173/tikkie-terug-deel-365-t-eerste-steegje-is-deze-zomer-25-jaar-oud-terug-naar-de-zomer-van-1995/ Hierbij moesten we dus al weer 25 jaar terug in de historie. Naar nu bleek was het straatnaambordje inmiddels ook aardig verweerd. En dus hebben we een nieuw bordje laten maken 🙂

 

 

31 juli 2020

Overkapping bij 1e veld sportpark ‘Het Springer’ is klaar

Nog net voor de ‘corona-crisis’ heeft de onderhoudscommissie bij de oude Jumbo een hokje opgehaald waar de winkelwagentjes in stonden gestald. Hiervan hebben ze een overkapping gemaakt bij het hoofdveld, zodat zij bij slecht weer ook droog en uit de wind kunnen zitten bij het bekijken van de wedstrijden. Ze hebben het in onze prachtige clubkleuren blauw/zwart geschilderd.

Inmiddels hebben ze ook iets gemaakt aan het hokje waarbij aan beide zijkanten iets kan worden opgehangen zodat afhankelijk van de windrichting ook één van de twee zijkanten kan worden afgesloten zodat ze bij eventueel wind en/of regen ook dit kunnen tegenhouden !! In een eerder stadium werd ook het scorebord al iets verplaatst zodat dit nu ook weer goed zichtbaar is.

Oordeel zelf, maar het ziet er netjes uit !!

 

Augustus:

4 augustus 2020

De bal rolt weer op ‘Het Springer’ voor het aankomende seizoen 2020-2021

Vandaag, dinsdag 4 augustus 2020, werd het startsein gegeven voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Dit gebeurde met de eerste training van de eerste en tweede selectie en de JO19-1. Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Ad Palings werden de eerste meters gemaakt en werd voor het eerst weer tegen een balletje getrapt.

Met met liefst 34 aanwezigen was deze training overigens zeer goed bezocht. Onder hen o.a. terug van weggeweest, Tim Backx (komt terug uit de jeugd van M.Z.C. ’11). Verder vooral bekende (afgetrainde) gezichten. De training startte om 19:45 uur zo’n 1,5 uur later zat de eerste training erop.

A.s. donderdag, 6 augustus 2020, wordt er opnieuw getraind. Zaterdag wordt de eerste oefenwedstrijd door S.K.N.W.K. 1 gespeeld. Om 14:30 uur wordt er dan in Sint-Philipland aangetreden tegen N.O.A.D. ’67 1 (onder leiding van Ex-S.K.N.W.K. 1 trainer Perry Snoep).

5 augustus 2020

Met Ad Palings hebben we onze 26e hoofdtrainer/hoofdcoach bij S.K.N.W.K.

Gisteren, dinsdag 4 augustus 2020, is de voorbereiding gestart op het nieuwe seizoen. De eerste selectie staat dit seizoen weer onder leiding van een nieuwe trainer/coach, namelijk Ad Palings. Hij vervangt na twee seizoenen Ralph Zegers die dit seizoen verantwoordelijk is bij Bevelanders 1. Op deze website staat bij historie een overzicht van alle hoofdtrainers die in het verleden bij S.K.N.W.K. aan het roer stonden, klik hier: https://www.sknwk.nl/historisch-trainersoverzicht-s-k-n-w-k-1/ (sommigen waren maar tijdelijk (interim) of waren meerdere periodes actief).

Ad is de 26e hoofdtrainer/coach die actief zal zijn bij de blauw/zwarten. Ook is het wel leuk om hiervan een foto-overzicht te tonen (vanaf seizoen 1975-1976 zijn er foto’s beschikbaar).

Seizoen 2020-2021:

Trainer/coach: Ad Palings

Seizoen 2018-2019 en 2019-2020:

Trainer/coach: Ralph Zegers

 

Seizoen 2016-2017 en 2017-2018

Trainer/coach: Perry Snoep

 

Seizoen 2015-2016

20160430_201107

Trainer/coach: Walter de Jonge

 

Seizoen 2013-2014 en 2014-2015

jack_wijnands

Trainer/coach: Jack Wijnands

 

Seizoen 2011-2012 en 2012-2013

P1240333

Trainer/coach: Thomas de Ridder

 

Seizoen 2010-2011

IMG_2229

Trainer/coach: Gerard Olijhoek

 

Seizoen 2009-2010

1etraining_janheikamp

leonvdbosch2

Trainer: Jan Heikamp  Coach: Leon v/d Bosch (beide interim)

 

Seizoen 2009-2010

Kopie van Afbeelding 003

Trainer/coach: Gerjo Prins (vroegtijdig weg)

 

Seizoen 2007-2008 en 2008-2009

Kopie van _ 002

Trainer/coach: Peter Groenewegen

 

Seizoen 2004-2005 en 2005-2006 en 2006-2007

adriaannieuwenhuijse

Trainer/coach: Adriaan Nieuwenhuijse

 

Seizoen 2001-2002 en 2002-2003 en 2003-2004

Kopie van 100_2049

Trainer/coach: Cees Willemse

 

Seizoen 1999-2000 en 2000-2001

jos_wesdorp

Trainer/coach Jos Wesdorp

 

Seizoen 1998-1999

gerard-olijhoek

cees_willemse

Trainer: Gerard Olijhoek Coach: Cees Willemse (beide interim)

 

Seizoen 1998-1999

PZC Hugo_Crucq

Trainer: Hugo Crucq (vroegtijdig weg)

 

Seizoen 1996-1997 en 1997-1998

cees_willemse_gerard_olijhoek

Trainer: Gerard Olijhoek Coach: Cees Willemse

 

Seizoen 1995-1996

cees_willemse_2

Trainer/coach: Cees Willemse

 

Seizoen 1993-1994 en 1994-1995

Trainer/coach: Piet Diepenhorst (Piet staat geheel rechts op de foto)

 

Seizoen 1992-1993

ceesvdlinde

Trainer/coach: Cees v/d Linde (interim)

 

Seizoen 1987-1988 en 1988-1989 en 1989-1990 en 1990-1991 en 1991-1992 en 1992-1993 (dit laatste seizoen vroegtijdig weg)

Cees staat 2e van rechts

Trainer/coach: Cees Kommer (Cees staand geheel links)

 

Seizoen 1984-1985 en 1985-1986 en 1986-1987

Eerste001

Trainer/coach: Bram Coomans (Bram staat geheel links)

 

Seizoen 1982-1983 en 1983-1984

Trainer/coach: Cees v/d Linde (Cees staat 2e van links)

 

Seizoen 1978-1979 en 1979-1980 en 1980-1981 en 1981-1982

Trainer/coach: Ed van Dalen (Ed staat geheel rechts)

 

Seizoen 1976-1977 en 1977-1978

sknwk1_onbekend_jaartal

Trainer/coach: Arie Roon (Arie staat geheel rechts)

 

Seizoen 1975-1976

Trainer/coach: Geert v/d Wielen (Geert staat geheel links)

6 augustus 2020

Houten afrastering om beneden terras is verwijderd

In 2008 is er bij kleedkamer 1 en 2 een terras aangelegd. Hier omheen is toen een houten afrastering geplaatst. Dit was allemaal, omdat in dat jaar de regel is geboren dat er geen drank in glas rondom de velden mocht worden genuttigd. Dit mocht wel op een afgebakend terras. Zodoende is toen dat terras aangelegd.

Echter in 2012 is ons schitterende dakterras geplaatst en wordt het terras eronder eigenlijk alleen nog gebruikt na de laatste thuiswedstrijd van S.K.N.W.K. 1 (zij nuttigen dan een drankje voordat ze gaan douchen). Daarna gaat iedereen naar het dakterras. De houten afrastering was dusdanig rot dat deze is verwijderd en afgevoerd. Zoals het er nu voorstaat zal het voorlopig zo blijven (dus zonder omheining).

 

10 augustus 2020

Vervolg schilderwerkzaamheden kantine

Vorige week konden we al melden dat de kantine wordt geschilderd. Ook vandaag is er al weer wat schilderwerk gedaan !!

 

14 augustus 2020

S.K.N.W.K. 1 kent drie debutanten bij eerste oefenwedstrijd van dit seizoen

Gisteren, dinsdag 13 augustus 2020, speelde S.K.N.W.K. 1 de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In Bruinisse was 3e klasser N.O.A.D. ’67 1 de tegenstander. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor de ploeg uit Sint-Philipsland.

Doelman Ryan Boogerd (links in het geel) samen met 1e keeper Daan v/d Cingel bezig aan zijn warming-up

Aan de zijde van de ploeg van nieuwbakken trainer/coach Ad Palings maakten in de 2e helft maar liefst drie spelers hun debuut voor S.K.N.W.K. 1 (eigenlijk dus 4 als we Ad ook meerekenen 😉  ). Doelman Ryan Boogerd en de spelers Tim Backx en Ids Flikweert maakten gisteren hun eerste minuten in het eerst elftal. Een mooie mijlpaal voor alle drie. En met een nieuwe trainer/coach aan het roer kun je nooit weten waar dit toe kan leiden het aankomende seizoen.

Ids Flikweert (links) en Tim Backx (15) maakten beiden hun debuut in S.K.N.W.K. 1

Heren, allen gefeliciteerd met jullie debuut !!

 

15 augustus 2020

(Te) zware dag voor S.K.N.W.K. eindigt in zeer grote nederlaag

Voor S.K.N.W.K. 1 stond vandaag een lange dag gepland. Vanmorgen werd eerst getraind (ook door S.K.N.W.K. 2 en JO19-1). Daarna volgde een lunch. En vanmiddag stond dan ook nog een oefenduel tegen W.H.S. 1 op het programma. En dit samen met het warme weer en misschien ook nog de wedstrijd van afgelopen donderdag in de benen zorgde ervoor dat op sportpark ‘De Waaje’ de blauw/zwarten werden getrakteerd op een monster vernedering. Het werd uiteindelijk maar liefst 13-0………

We konden een beetje weten wat ons te wachten stond, want ook begin januari van dit jaar oefenden beide teams als een tegen elkaar. Tijdens een avondduel was de thuisploeg toen met 6-1 te sterk. Vanmiddag was het eigenlijk dweilen met de kraan open (en er viel helaas niet eens water uit de lucht 😉  ). Al in de beginfase werd W.H.S. in het zadel geholpen. Ze kregen een penalty waar absoluut geen sprake was van een overtreding. Deze werd benut en zorgde voor 1-0. Drie minuten later stond het ook al 2-0. Hierna was het beste spel wel voor de thuisploeg, maar behoudens wat afstandsschoten die over het doel vlogen van doelman Daan v/d Cingel, geen echte kansen meer voor W.H.S. Overigens ook niet voor S.K.N.W.K. Alleen twee goede pogingen van afstand van Dion de Jonge en Remco v/d Berge, maar ook hier geen treffers.

Vlak voor rust komt W.H.S. 1 nog op 3-0. Ruststand zou je denken. In ieder geval voor de spelers van S.K.N.W.K. in het veld. Ze letten eventjes niet op en staat het voor de rust zelfs nog 5-0 !! Je hoopt dan dat in de 2e helft de schade beperkt blijft, maar helaas was dit niet het geval. Met nog wat frisse spelers (die overigens ‘s morgens ook al hadden getraind) kon S.K.N.W.K. eigenlijk ook niks uitrichten. En als de score dan steeds verder oploopt, zakt de moed je eigenlijk ook wel in de schoenen. W.H.S. scoort nog wel een behoorlijk aantal treffers en bezorgt S.K.N.W.K. uiteindelijk een 13-0 nederlaag.

Was het de training van ‘s ochtends, was het het weer, we zullen het allemaal niet weten. Feit was dat veel spelers op voor hen ten opzichte van vorig seizoen vreemde posities stonden. Dit werkt ook niet echt in het voordeel. Alles bij elkaar is een nederlaag te verklaren, maar 13-0 mag je natuurlijk nooit laten gebeuren als team !! Hopelijk zijn uit dit duel ook weer wat lessen geleerd en kan er deze week na twee keer goed trainen dan een goed resultaat worden geboekt a.s. zaterdag in het oefenduel tegen S.P.S. 1. Aftrap in Poortvliet is 15:00 uur.

 

22 augustus 2020

Zeer geslaagde Jeugdstartdag S.K.N.W.K.

Vandaag, zaterdag 22 augustus 2020, werd bij S.K.N.W.K. het seizoen voor de jeugd geopend middels een startdag. Ook nu kunnen we weer spreken van een groot succes. Dit kwam mede door de prima weersomstandigheden. Vanmorgen vanaf 09:15 uur verzamelden alle SK.N.W.K. jeugdteams zich op ons eigen sportpark ‘Het Springer’. Leuk was dat er ook behoorlijk wat nieuwe kinderen kwamen om alvast sfeer te proeven en hopelijk binnenkort ook aan te sluiten bij één van onze jeugdteams.

Er werd per team getraind. Zo kon je eventueel kennismaken met nieuwe teamgenootjes en/of nieuwe trainer(s). Ook was er een springkussen. En aan het eind was er zelfs nog een mogelijkheid om een Aap van zijn fiets af te schieten 🙂 Tussendoor was er tijd voor iets te drinken. Rond de middag was er voor alle aanwezigen een heerlijk broodje met nog iets te drinken. Ook was er voor alle aanwezigen een ijsje van IJsstation Nieuwerkerk. Een ieder liet zich dit zeker smaken.

Kledingleverancier Unito Sports was ook aanwezig op ‘Het Springer’ zodat er ook nog de mogelijkheid was om nieuwe kleding aan te schaffen (tegen gereduceerd tarief). Uiteindelijk werd omstreeks 13:00 uur het sein ‘brandmeester’ gegeven en was de Jeugdstartdag ten einde. We kunnen terug kijken op een geweldige ochtend. Dank aan de organisatie, trainers en de overige vrijwilligers. De ‘kids’ hebben allemaal echt genoten !!

Deze week gaan de jeugdteams beginnen met trainen, want a.s. zaterdag, 29 augustus 2020, wachten de eerste bekerwedstrijden. We wensen iedereen alvast heel veel voetbalplezier en een succesvol seizoen toe !!

Bekijk meer foto’s van de jeugdstartdag elders op de site.

 

23 augustus 2020

Aardig wat nieuwe gezichten op Jeugdstartdag S.K.N.W.K.

Deze Jeugdstartdag was niet alleen voor onze eigen jeugdleden, maar ook niet leden mochten komen ‘proeven’ van de sfeer bij de club. En dit hebben ook best nog wel wat kinderen gedaan. Erg leuk om al die nieuwe gezichtjes te zien. Hopelijk hebben ook zij een leuke dag gehad en wie weet zien we deze kinderen straks terug op het trainingsveld en zaterdag’s in het prachtige blauw/zwart.

Jullie zijn allemaal van harte welkom !!

 

27 augustus 2020

Jeugdkeeperstraining is vanavond ook begonnen

Afgelopen zaterdag was de Jeugdstartdag. Deze week zijn alle jeugdteams begonnen met hun trainingen. Vanavond, donderdag 27 augustus 2020, is Jeugdkeeperstrainer Daan v/d Cingel ook begonnen met zijn keeperstraining. Deze wordt elke donderdagavond gegeven.

 

30 augustus 2020

Eerste bekerwedstrijd is ook gelijk eerste overwinning voor S.K.N.W.K. 1

S.K.N.W.K. 1 is al weer een tijdje bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit seizoen onder leiding van een nieuwe trainer/coach, namelijk Ad Palings. Inmiddels al behoorlijk wat trainingen achter de rug en ook al drie oefenduels. Van derde klassers N.O.A.D. ’67 1 en W.H.S. 1 werd allebei verloren (en zelfs niet gescoord). Ook vorige week tegen S.P.S. 1 (dus hetzelfde nivo als de blauw/zwarten) nog geen treffers. Omdat ook S.P.S. niet scoorde eindigde dit oefenduel in 0-0.

Gisteren stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was eveneens vierde klasser Colijnsplaatse Boys 1 de tegenstander. Omdat ons eerste veld een aantal maanden geleden opnieuw is ingezaaid, is dit nog niet bespeelbaar. Vandaar dat dit duel moest worden gespeeld op veld 2. Hiervoor is er zelfs provisorisch een afrastering geplaatst. Dit is het geval, omdat wedstrijden van S.K.N.W.K. 1 moeten worden gespeeld op een speelveld met afrastering. Overigens is ook het 2e veld zeker nog niet optimaal. Dit was zeker terug te zien in het spel. En we vrezen ook voor de komende weken/maanden als alle thuiswedstrijden van S.K.N.W.K.-teams op dit veld moeten worden afgewerkt. Benieuwd hoe het veld er over een aantal weken bij zal liggen ??

Al heel snel kwam S.K.N.W.K. 1 op voorsprong. Een prima corner van Robert Padmos in de 3e minuut werd door René Verschoor hard tegen de touwen gekopt, 1-0. Hierna ging S.K.N.W.K. door met prima voetbal. Zeker het eerste kwartier lieten ze het balletje lekker rondgaan, zonder overigens nog echt gevaarlijk te worden.

Na deze 15 minuten was het spel wat meer in evenwicht. Vooral veel spel op het middenveld met veel duels. Maar weinig kansen. En als je dan denkt dat de 1-0 ook de ruststand zal zijn, plaatst S.K.N.W.K. nog één keer een prima counter. Dion de Jonge over de linkerflank met een harde voorzet. De doelman van ‘Colijn’ stompt de bal voor Robert Padmos die wel raad weet met dit presentje en de 2-0 binnenschiet. Hierna is het eigenlijk gelijk rust.

In de 2e helft is het eigenlijk hetzelfde scenario als voor de rust met een snelle treffer. Echter is het deze keer tegenstander Colijnsplaatse Boys die na een goede aanval over de rechterkant de bal binnen weten te werken, 2-1. De beste kans op een treffer in de 2e helft is voor invaller voor Machiel Schot. Echter ziet hij zijn bal van zo’n meter of 5 voor het doel via de onderkant van de lat weer terug het veld in stuiteren en blijft de marge dus slechts één.

In de slotfase krijgt Remco v/d Berge dan toch nog één keer de handen op elkaar van het thuispubliek. De assist van Robert Padmos lijkt niet bij Remco te komen, maar via een tegenstander komt de bal er toch. Vanaf de linkerzijde dribbelt V/d Berge naar binnen en schiet beheerst de 3-1 binnen in de korte hoek. Hierna nog een goede mogelijkheid voor de geel/groenen, maar S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel is allert en redt prima. Zodoende eindigt dit eerste bekerduel in een overwinning voor de blauw/zwarten. Goed voor het zelfvertrouwen zullen we maar zeggen. De eerste winst en ook de eerste treffers dit seizoen.

A.s. zaterdag wacht een tegenstander van ander kaliber. Dan is namelijk in Oosterland 3e klasser Duiveland 1 de tegenstander. Aftrap is om 14:30 uur. Dit is gelijk een strijd om de koppositie in ‘de beker’ immers Duiveland won gisteren met 2-5 van het Bevelanders van onze voormalig trainer Ralph Zegers.

 

September:

2 september 2020

Geslaagde operatie voor Gerard Olijhoek

Onze materiaalman Gerard Olijhoek heeft vandaag, woensdag 2 september 2020, een heup-operatie ondergaan. Het was een geslaagde operatie. Als het goed is, komt Gerard a.s. vrijdag weer naar huis. Hij zal een week of 6 niet actief op ‘Het Springer’ i.v.m. zijn revalidatie.

We willen vanaf deze plaats Gerard heel veel sterkte en beterschap toewensen en een heel spoedig herstel !!

 

6 september 2020

S.K.N.W.K. JO7-1 kende gisteren maar liefst 4 debutanten

Voor S.K.N.W.K. JO7-1 is gisteren het voetbalseizoen ook echt begonnen. Ze waren sinds de Jeugdstartdag uiteraard al in training, maar gisteren stond de eerste wedstrijd op de planning. Op het trainingsveld van ons eigen sportpark ‘Het Springer’ waren de leeftijdsgenootjes van M.Z.C. ’11 JO7-1 de tegenstander.

Aan blauw/zwarte-zijde maar liefst 4 debutanten. Zo was dit voor Sophie Deurloo, Dies v/d Velde, Keano Manni en Matz van Klinken de eerste officiële voetbalwedstrijd in een S.K.N.W.K. shirt 🙂 Ze speelden een hele leuke wedstrijd en hadden bovenal heel veel plezier. Na een 2-5 ruststand probeerden ‘de manschappen’ van trainer/coach Gerrit van Loon in de 2e helft de opgelopen schade te herstellen. Ze kwamen helaas één doelpuntje te kort en zodoende eindigde het duel in 4-5.

Namens S.K.N.W.K. JO7-1 scoorden Keano Manni en Daniël Gospodinov beiden 2x.

 

8 september 2020

S.K.N.W.K. lost kleurendiscussie vuurtoren Nieuw-Haamstede op

Afgelopen dagen is er veel discussie geweest over de kleurstelling van de vuurtoren bij Nieuw-Haamstede. Bij S.K.N.W.K. heeft men dé oplossing gevonden (zie het resultaat hieronder):

 

 

11 september 2020

Extra groot terras gecreëerd op sportpark ‘Het Springer’

Ze geven morgen prima weertje op. Zowel S.K.N.W.K. 1 als 2 spelen een thuiswedstrijd. Daarnaast worden er na afloop van de wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 mossels gekookt voor de liefhebbers. Om alles binnen de coronamaatregelen te kunnen laten verlopen, is er rondom onze kantine een extra groot terras gecreëerd. Hierdoor kunnen er meer mensen zitten en toch de 1,5 meter afstand bewaren.

 

13 september 2020

S.K.N.W.K. Dames 30+ speelden samen met D.Z.C. ’09 een toernooi in Lewedorp

Afgelopen vrijdag, 11 september 2020, heeft ons Dames 30+ team een toernooi gespeeld bij Lewedorpse Boys. Omdat er niet voldoende speelsters waren, werden de dames geholpen door D.Z.C. ’09. Samen hadden ze wel genoeg spelers om mee te doen. De dames hebben 3 wedstrijden gespeeld en zijn op een 3e plaats geëindigd.

Uitslagen:

S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 Dames 30+ – Lewedorpse Boys Dames 30+ 1 0 – 0

S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 Dames 30+ – Lewedorpse Boys Dames 30+ 2 0 – 0

S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 Dames 30+ – Veere Dames 30+ 2 – 2

Doelpuntenmaker: Mies 2x

 

18 september 2020

Coronaprotocollen S.K.N.W.K.

Corona-virusCorona-virus

Sinds vrijdag 21 augustus 2020 hebben we als club onze eigen protocollen i.v.m. de corona.

Hieronder een overzicht:

Gezondheidscheck SKNWK augustus 2020

Corona protocol SKNWK augustus 2020_update_1

 

19 september 2020

Slechts één wedstrijd en toch maar liefst zes verenigingen die in actie komen

Vandaag speelt ST Duiveland/Bruse Boys/S.K.N.W.K. VR1 een thuiswedstrijd op sportpark ‘Volharding’ te Bruinisse. De aftrap zal zijn om 12:00 uur. Tegenstander is ST Brouwershaven/W.I.K. ’57/Z.S.C. ’62 VR1. Dit betekent dus dat in één wedstrijd maar liefst zes eilandelijke verenigingen in actie komen !! Dat zijn unieke statistieken !!

Uiteraard wensen we ‘onze’ dames van ST Duiveland/Bruse Boys/S.K.N.W.K. VR1 heel veel succes bij de eerste competitiewedstrijd !!

 

20 september 2020

Derde elftal bedankt vaste scheidsrechter Piet Grootenboer

Door het abrupte einde van het vorige voetbalseizoen was er eigenlijk nog niets van gekomen om vaste scheidsrechter bij de thuisduels van S.K.N.W.K. 3, Piet Grootenboer, te bedanken. Dat hebben ze dus gisteren gedaan voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Bevelanders 3. Namens S.K.N.W.K. 3 ontving Piet een bierpakketje en applaus voor zijn bijdrage afgelopen seizoen.

Ook dit seizoen zal Piet elke wedstrijd fluiten bij S.K.N.W.K. 3. Daar zijn we uiteraard erg blij mee (ook hiervoor alvast hartelijk dank). Tevens heeft Piet wel aangegeven dat dit voor hem het laatste seizoen zal zijn dat hij de leidsman zal zijn. Hij is dus begonnen aan zijn afscheidstournee.

 

21 september 2020

S.K.N.W.K. JO7-1, JO9-1, JO11-1 en JO13-1 hebben Nieuwerkerk voorzien van flyers i.v.m. Grote Clubactie

Vanaf afgelopen zaterdag, 19 september 2020, is er weer de mogelijkheid om veel geld te verdienen voor de club. Toen is namelijk weer de jaarlijkse verkoop van loten voor de Grote Clubactie gestart. Een lot kost € 3,- en hiervan is maar liefst 80 % (€ 2,40) voor S.K.N.W.K.

Vanwege de coronamaatregelen mogen wij dit jaar niet langs de deur gaan. Daarom willen wij u vragen om onze loten online te kopen. Om de online verkoop wat te stimuleren zijn onze jongste jeugdteams (JO7-1 t/m/ JO13-1) vanavond, maandag 21 september 2020, gaan flyeren op Nieuwerkerk. Hiermee hopen ze huis-aan-huis zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om onze club te steunen.

Ook hebben ze allemaal nog een verkoopboekje meegekregen om bij familie, vrienden en bekenden zoveel mogelijk loten te verkopen. Daarnaast wordt er voor alle jeugd een persoonlijke pagina aangemaakt.

We willen alle jeugdleden (en begeleiding) die vanavond zo hun best hebben gedaan uiteraard hartelijk danken !!

 

21 september 2020

We zijn al een eind op weg met de opbouw van de tent

Zoals bekend zijn we vanavond gestart met de opbouw van de tent zodat we i.v.m. de coronamaatregelen meer ruimte creëren om mensen als de kantine te vol is toch onderdak kunnen bieden voor een hapje of een drankje. Vanaf deze plaats dank aan alle vrijwilligers. Het was echt wel lekker dat er zoveel waren vanavond !!

 

26 september 2020

Ook wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – V.V.C. ’68 1 is afgelast !!

Helaas heeft de vele regenval van gisteren en vanmorgen er voor gezorgd dat het 2e veld op sportpark ‘Het Springer’ onbespeelbaar is. Zodoende gaat ook de competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 1 – V.V.C.  ’68 1 niet door !!

 

27 september 2020

S.K.N.W.K. 3 laat helemaal niets aan het toeval over

Na de sterke comeback vorige week tegen Bevelanders 3 (na een 1-3 achterstand werd het uiteindelijk alsnog 3-3 in de slotfase) moest er deze week weer worden gesmeed aan een nieuw plan. Immers gisteren stond de derby tegen Duiveland 3 op het programma. Het was al een hele tijd geleden dat daar nog eens resultaat werd behaald. En dus liet S.K.N.W.K. 3 helemaal niets aan het toeval over.

De voltallige staf van afgelopen seizoen werd de wacht aangezegd. Deze week werd snel een nieuwe leiding geformeerd. Zij moesten er dan maar voor zorgen met een goed tactisch plan voor de dag te komen. Diverse spelers werden door de weeks al tijdelijk verbannen uit het team. En de spelers die niet hadden gereageerd werden niet nogmaals gevraagd, want deze waren namelijk toch niet nodig dit weekend……….

Donderdagavond werd een scherpschutter in de bosjes gezet. Deze zorgde er persoonlijk voor dat vaste doelman Erwin v/d Wekken in de hamstring werd geraakt bij zoals hij het zelf aangaf “zijn laatste sprint”. Vrijdag was zijn hamstring zo blauw dat hij niet kon spelen. Het WK wielrennen voor vrouwen op televisie zorgde er zelfs voor dat hij zelfs niet is komen kijken 😉

In de nacht van vrijdag op zaterdag togen manschappen van het 3e richting Zierikzee. Ze namen tuinslangen, emmers, gieters, waterpistolen e.v.a. mee. Bij één der spelers van het 3e zorgden ze ervoor dat er zoveel water over en tegen zijn huis werd gegooid dat het op den duur binnen net zo hard regende als buiten. Uitgeschakeld, zou je denken……… Echter onkruid vergaat niet en geloof het of niet ‘hij’ was gewoon aanwezig ‘s middags. Plan mislukt 😉

Bij de K.N.V.B. was aangevraagd of deze wedstrijd absoluut op zaterdag 26 september 2020 kon worden afgewerkt. Dit moest namelijk bij één van onze spelers bijzondere krachten los brengen. Hij was namelijk jarig. Had nog een kroonjaar ook en omdat we bij het 3e persoonlijke rugnummers hebben, kon hij zelfs met zijn nieuw leeftijd op de rug spelen. Het hielp allemaal mee, want het leek wel of hij 6 longen had (of misschien lag het er ook aan dat zijn vriendinnetje langs de lijn stond).

Het water dat over was uit Zierikzee werd nog snel op het tweede veld in Nieuwerkerk gegooid. Zo kon het zijn dat er op sportpark ‘Het Springer’ niet gespeeld kon worden. Zodoende kon ‘Odana’ tijdelijk worden getransfereerd naar het 3e. Hij keepte werkelijk waar fantastisch met zeker zes 100%  (niet 600%) kansen, die hij wist te pareren. Zodoende achterin eens een keer de nul…….(lees je mee Erwin 😉 ) Overigens kan dit ook wel komen doordat het legendarische duo achterin EP en MN ook de wacht was aangezegd. Zij zijn samen goed voor 88 jaren. Het was volgens de leiding veel verstandiger deze in te wisselen voor 3 spelers uit de JO19-1. Die samen overigens slechts 50 jaar oud zijn. En ook nog wat fitter en sneller. Dus absoluut een win-win-situatie.

Voor de deze week geplaatste tent was een soort van windscherm geplaatst. Dit windscherp was middels een platte kar met daarop kisten geformeerd. Echter in de app bij S.K.N.W.K. 3 werd dit natuurlijk heel anders gebracht.

Hier werd verteld dat deze platte kar alvast van stal is gehaald, omdat S.K.N.W.K. 3 inmiddels ruim 7 maanden ongeslagen is. Stel je voor als dit nog eens met 7 maanden kon worden verlengd. Dan zou die platte kar zomaar een ander doeleinde kunnen krijgen………..

Bij S.K.N.W.K. 2 werd ook nog ‘gesjopt’. Omdat er een speler was die in eerste instantie noch bij 1 noch bij 2 was ingedeeld (en vrijdag uiteindelijk bij het 2e werd gestald), kwam er uiteindelijk nog een speler vrij bij het 2e. Voor de leiding van 3 hét sein zaken te doen. RvdS werd nog snel binnen gehengeld en mocht het dan zoals hij zelf zei ‘op het eiland’ laten zien.

En geloof het of niet. We zijn blijkbaar ook nog een soort opvangcentrum. Want zelfs de verzorger van S.K.N.W.K. 1 bieden wij onderdak en speelminuten. Hij wilde een keer 90 minuten spelen. Nou dat heeft hij geweten ook !! Hij kreeg overigens zoveel adrenaline van deze ‘kick’ dat hij eind 2e helft nog probeerde één van de doelen van het speelveld richting Nieuwerkerk te duwen (of was het toch gewoon kramp 😉 )

Tot slot werd met zijn allen heel hard gehoopt dat de wedstrijd wel door zou gaan. Immers vanwege de afgelastingen bij S.K.N.W.K. op ‘Het Springer’ was het toch maar afwachten of het 2 km verder veel beter zou zijn. De gestaakte wedstrijden vanwege het (on)weer van S.K.N.W.K. JO9-1 en JO17-1 bracht ook wat twijfel. En dan Duiveland zelf. Ook zij zaaiden onrust. Immers plaatsen zij op de website dat er omstreeks 11:30 uur nogmaals gekeurd zou worden. Echter duurt dat keuren blijkbaar erg lang, want om 12:15 uur was nog steeds niet bekend of er wel of niet gespeeld zou worden. Gelukkig hebben we spelers binnen onze gelederen die hun naam eer aan doen K(g)B en hij kwam met de verlossende woorden: het gaat door !! Joepie !!!!

Dan de wedstrijd zelf. Er werd zo sterk mogelijk gestart uiteraard (dan weten de wissels ook gelijk waarom zij gisteren op de bank plaats mochten nemen). Ook vaste vlaggenist ‘GvdS’ was weer van de partij en was deze zaterdag zeer scherp. Ons aanspeelpunt in de spits zorgde er een half uur voor dat de verdediging van ‘de Kroajen’ al behoorlijk kapot was. Toen vroeg hij zelf om een publiekswissel.

En over publiek gesproken. Ook dat heeft zeker meegeholpen. Spelers van S.K.N.W.K. 1 (na de training) S.K.N.W.K. 2 (na hun uitwedstrijd bij Smerdiek 2) en JO19-1 (na hun wedstrijd tegen Kruisland JO19-1) waren ook allemaal naar Oosterland gekomen om daar de spelers van het derde van de nodige support te voorzien. We waren op den duur zelfs in de meerderheid. Al moet wel gezegd dat ze onze ogen stonden uit te steken vanwege het feit dat ze met een pot bier langs de lijn stonden :-). Dat had nou weer niet gehoeven !!

Plan was om Duiveland in de eerste helft helemaal tureluurs te tikken. Zodat we in de 2e helft de opgebouwde voorsprong konden consolideren. En zo geschiedde. Maupert was niet te houden over die rechterflank. Hij gaf uiteindelijk een snoeiharde voorzet. De verdediger van Duiveland durfde niet eens te koppen zo hard was de bal. Jarige Job Nick Bouwman stond precies op de goede plaats en kon de bal tegen de touwen schieten !! Tussenstand 0-1.

Zo werd het ook 0-2. Opnieuw een voorzet van rechts (deze keer van good-old Pierre Ruijssenaars). Hij zette perfect voor. Bijna gooide Quinten nog roet in het eten door er met zijn hoofd aan te zitten, maar precies op het juiste moment trok hij zijn kop in. Daar schrok de verdediger van Duiveland 3 zo vang dat hij de bal prompt in de voeten kopte van Dibbus. En ja wel, zo vaak doet hij dit niet, maar ook hij scoorde en zette de blauw/zwarten op een comfortabele 0-2.

In de 2e helft kon er nog eens een keer worden door geselecteerd. De spelers die in de 1e helft door mand waren gevallen er snel uit en ‘vers’ bloed erin. Mede door nog enkele schitterende reddingen van Daan hield S.K.N.W.K. 3 stand. Aan de andere kant had het bij iets meer scherpte aan Nieuwerkerkse-zijde ook zo maar nog 0-3 of 0-4 kunnen worden.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Hans Capelle was de vreugde groot. Immers de ongeslagen status blijft behouden door S.K.N.W.K. 3 en sinds hele lange tijd gingen de punten uit Oosterland eens een keer mee naar Nieuwerkerk. Hierdoor smaakte de koude klets buiten op het terras (of binnen in de kleedkamer) nog lekkerder dan hij altijd al deed. Tot slot kon in onze eigen kantine nog eens worden nagepraat over dit heerlijke resultaat.

Met uit de JO19-1 Max, Niels en Ruben (nogmaals dank voor jullie bijdrage mannen !!) hadden we zelfs nog twee debutanten bij de senioren (Max en Niels). De jarige Nick werd vanwege dit feit en zijn prima wedstrijd en zijn doelpunt ook nog verkozen tot Aap van de Week. Een verdiende winnaar !!

Volgende week komt FC De Westhoek ’20/Z.S.C. ’62 3 op bezoek op ‘Het Springer’. Zij wisten gisteren tegen Bevelanders 4 maar liefst 11x te scoren. Uiteraard hopen we dat Erwin weer fit is zaterdag (al gaan er ook al geruchten dat S.K.N.W.K. 3 ‘Odana’ op zal eisen bij hoofdtrainer Ad P. en dan kan Erwin misschien wedstrijdritme opdoen bij S.K.N.W.K. 1).

Een fijne zondag nog !!

 

27 september 2020

S.K.N.W.K. 1 geniet van trainen op gras

Helaas was ons 2e veld gisteren onbespeelbaar vanwege de regenval. Het zal ook komen doordat op dit moment slechts één speelveld beschikbaar is op ‘Het Springer’ (ons 1e veld is opnieuw ingezaaid en mag/kan nog niet worden bespeeld). Hierdoor wordt er op ons 2e veld een soort ‘roofbouw’ gepleegd, want alle thuiswedstrijden moeten dus op dat veld worden gespeeld.

Heel erg ongelijk en meer zand dan gras; trainingsveld S.K.N.W.K.

Om nog maar niet over het trainingsveld te spreken. Dit is dusdanig slecht dat het weinig weg heeft van een voetbalveld, maar meer van een zandbak 🙁

Des te meer genoot S.K.N.W.K. 1 gisteren van de training. Immers waren zij vanwege de afgelasting van hun competitiewedstrijd naar D.Z.C. ’09 gegaan om daar te trainen. Een schitterende grasmat en ook het zonnetje dat uiteindelijk tevoorschijn kwam na de vele regenval in de nacht en ochtend deed goed zijn werk.

 

30 september 2020

Komende drie weken geen publiek meer welkom bij wedstrijden

Naast het feit dat de sportkantines gesloten blijven, is ook publiek voorlopig niet meer welkom bij voetbalwedstrijden. Deze maatregel geldt voorlopig voor de komende 3 weken.