SKNWK-trio doet in zeventien uur alle eredivisiestadions aan

Bron: www.wereldregio.nl

Vrienden trappen ook een balletje op hoofdveld PEC Zwolle

NIEUWERKERK – In veel gevallen was het uit de auto stappen, foto maken, even aanraken en dan weer weg. In achttien uur waren ze weer thuis in Nieuwerkerk en hadden ze alle achttien stadions uit de eredivisie gezien.

Onder het mom van ‘zullen we wat gaan doen met vrienden’, ontstond bij de twintigjarige Dominique Prins en de achttienjarige Tim van der Cingel het idee om binnen vierentwintig uur alle eredivisiestadions een bliksembezoekje te brengen. ,,Met corona zitten we toch maar ‘lekker thuis’ niet te doen of fitnessen we”, verklaart Dominique Prins het leuke uitstapje door voetballend Nederland. De negentienjarige Jonathan van de Velde, net als de andere twee wonend in Nieuwerkerk, was ook wel te porren voor het toertje van zijn goede vrienden die samen de JO17 van SKNWK trainen.

Op woensdag 30 december stonden Jonathan van de Velde en Tim van der Cingel om zeven uur ’s ochtends op de stoep van Dominique Prins. ,,De avond ervoor hadden Jonathan en Tim op de laptop gekeken hoeveel kilometer het was. Het was elfhonderd kilometer wat neerkwam op ongeveer veertien uur rijden.”
Tijdens de eerste twee stops was de dag van Dominique Prins, die samen met Jonathan van de Velde afwisselend achter het stuur zat, al geslaagd. In Rotterdam spelen zijn twee favoriete clubs: Sparta (,,gewoon een leuke club”) en Feyenoord (,,vanwege familie”). Na Rotterdam volgden ADO Den Haag en FC Utrecht. Bij de volgende halte, de Johan Cruijf Arena), gingen de harten van Jonathan van de Velde en Tim van der Cingel (Dominique Prins: ,,Ze zijn diehard Ajax-fans”) sneller kloppen.

Na Amsterdam werden AZ, SC Heerenveen, FC Groningen, FC Emmen (Dominique Prins: ,,Daar zagen we enkele spelers en trainer Dick Lukkien”) en PEC Zwolle aangedaan. Bij laatstgenoemde clubs deden ze waar ze steeds bij elk stadion slechts een paar minuten voor nodig hadden: uit de auto stappen, het stadion even aanraken, het maken van een selfie met de blauw/zwarte SKNWK-sjaal en weer de auto in. Echter, de drie Nieuwerkerkers zagen een deur openstaan van het stadion van PEC Zwolle. Ze zagen hun kans schoon om een foto in het stadion proberen te maken, maar kwamen de veldmeester tegen. De man was nieuwsgierig naar het verhaal van de voetballers van Schouwen-Duiveland en vond het ‘geweldig’ dat ze een rondreisje langs de eredivisiestadions van Nederland maakten. Dominique Prins: ,,We vroegen of hij van ons een foto wilden maken. Daarna mochten we nog even op het hoofdveld voetballen”.
Na PEC Zwolle ging het verder via Heracles, FC Twente, Vitesse, VVV Venlo, Fortuna Sittard, PSV, Willem II en RKC. In Waalwijk arriveerde het trio om 23.55 uur. Het rondje door Nederland werd dus ruimschoots binnen 24 uur afgelegd want rond 01.00 uur ’s nachts waren ze weer in thuis.

Vooraf hadden ze zich een voorstelling gedaan hoe de stadions er in het echt uit zouden zie. ,,Van sommige stadions hadden we niet veel verwacht en dan blijkt het wel wat te zijn. Dat van FC Twente was echt wel indrukwekkend. FC Groningen en Vitesse vielen tegen. Vitesse is net een vierkant doos. Maar het was daar al donker”, wil Dominique Prins het Gelredome niet helemaal bagatelliseren.

De toer door Nederland was voor de drie jongeren een mooie, welkome afwisseling in dit coronatijdperk. Dominique Prins heeft grote twijfels over de voortgang van het huidige seizoen. ,,Misschien een halve competitie of zo. Ik vind dit verschrikkelijk. Je kunt letterlijk niets”.

 

Geef als eerste een reactie op "SKNWK-trio doet in zeventien uur alle eredivisiestadions aan"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.