KNVB levert belangrijke bijdrage aan verkiezingsdebat over ‘sport en bewegen’ op 4 maart

Bron: www._knvb.nl

De sportbonden en NOC*NSF organiseren samen met 24 partners uit de zorg-, welzijn-, onderwijs-, en sport- en beweegsector op donderdag 4 maart van 16.00 tot 17.30 uur een debat vanuit Nieuwspoort over ‘preventie, gezonde leefstijl, sport en bewegen’. Ook de KNVB levert een bijdrage aan het debat, middels een door Jan Dirk van der Zee gestelde vraag aan de kandidaat-Kamerleden over hun visie om de sportverenigingen te versterken. Ben je bestuurder, vrijwilliger, sporter of wil je de uitzending van dit verkiezingsdebat online live volgen? Meld je dan aan!

Tijdens de live uitzending gaan kandidaat-Kamerleden die meedoen aan de landelijke verkiezingen hun visie voor de komende vier jaar toelichten. Welk kandidaat-Kamerlid wil de komende regeerperiode écht werk gaan maken van preventie en een gezonde leefstijl? Wie heeft het allesomvattende plan om Nederland weerbaarder en gezonder te maken? Dit gebeurt allemaal onder leiding van Martijn de Greve. De kandidaat-Kamerleden krijgen de kans om hun visie op de volgende punten te vertellen:

  • Wat is de manier voor een krachtig Nederland na de coronacrisis?
  • Hoe wordt de lokale samenwerking op het gebied van gezondheid, preventie en sociale cohesie versterkt?
  • Welke rol hebben de sport- en beweegaanbieders om Nederland gezonder en vitaler te maken?
  • Hoe hoog staat preventie op de agenda en de bijbehorende rol van werkgevers en zorgverzekeraars?

Wie deze kandidaat-Kamerleden zijn? En welke bekende Nederlanders uit de sport-, beweeg-, zorg-, wetenschap-, en welzijnsector deze punten toelichten? Na de aanmelding ontvangen jullie een bevestiging en in aanloop naar 4 maart as. worden zij voorgesteld.

Rol sportclubs bij actief en weerbaar maken van bevolking

De KNVB levert in de persoon van Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB) een bijdrage aan het debat. In een inleidende video spreekt Jan Dirk onder meer over de rol van sportverenigingen bij het actief en weerbaar maken en houden van de hele bevolking in hun directe leefomgeving. Daarnaast laat hij zien hoe de unieke sportinfrastructuur in Nederland eruitziet, waarom verenigingen de hoeksteen van de samenleving zijn en waarom burgerparticipatie juist nu binnen de sport zo belangrijk is in Nederland. Tot slot legt Jan Dirk de kandidaat-Kamerleden een prikkelende stelling voor over wat hun visie voor de komende vier jaar is om sportverenigingen te versterken en daarmee de samenleving te versterken.

Kortom, het belooft een mooie uitzending te worden waarin de gezondheid van de Nederlander in de komende vier jaar centraal zal staan. Je kunt je hieronder aanmelden en ontvangt dan kort voor de uitzending de link en de laatste informatie.

MELD JE AANVia deze pagina kun je je inschrijven om de uitzending online bij te wonen.