Tikkie Terug Deel 462 – S.K.N.W.K. 4 – S.K.N.W.K. 3 (El Clasico) van zaterdag 26 maart 2016

Logo Tikkie Terug

Voor deze Tikkie Terug (deel 462) gaan we 5 jaar terug in de tijd. Op zaterdag 26 maart 2016 stond de kraker op het programma tussen S.K.N.W.K. 4 en S.K.N.W.K. 3. Uiteraard stond er op onze site een verslagje en was er een Fotoboek.

Onze ‘baggerschuit’ S.K.N.W.K. 4 te sterk voor S.K.N.W.K. 3

Gisteren stond voor de 2e keer dit seizoen dé kraker S.K.N.W.K. 4 tegen S.K.N.W.K. 3 op het programma. Toch een wedstrijd met iets meer lading dan een ‘gewone’ competitiewedstrijd. De eerste editie (in september van vorig jaar) werd nipt gewonnen met 3-2 door het 3e, die toen het ‘thuisvoordeel’ hadden. Deze keer dus S.K.N.W.K. 4 dat ‘thuis’ speelde. Zij hadden zelf voor een wedstrijdbal gezorgd. Gesponsord door PH & Spiekur. Zelfs een Pupil van de Week, namelijk Jari v/d Bos.

20160326_143127

Iets na half drie werd de tos verricht door de Pupil v/d Week. S.K.N.W.K. 3 had op het laatste moment nog een speler toegevoegd aan hun selectie, omdat twee spelers niet fit genoeg leken voor een (hele) wedstrijd voetballen. Hierna ook op ‘Het Springer’ één minuut stilte i.v.m. het overlijden van voetballegende Johan Cruyff. De aftrap was daarna voor René v/d Bos en Pupil v/d Week Jari (zoon van). Hij mocht daarna alleen op doelman Sibren van Leeuwen af van S.K.N.W.K. 3. Hij had een goed voornemen, namelijk zijn doel schoon houden. En dus te beginnen bij de Pupil v/d Week……. Overigens was hiermee gelijk de ‘trend’ gezet.

P1270358

Onder de bezielende leiding van vaste scheidsrechter bij S.K.N.W.K. 4, Piet Grootenboer, werd onder flink wat publieke belangstelling de wedstrijd onder een heerlijk voorjaarszonnetje aangevangen. S.K.N.W.K. 3 speelde in het vertrouwde blauw/zwart. Voor het 4e was het prachtige reservetenue van hoofdsponsor Sportworxs weer uit de kast getrokken.

P1270362

Binnen vijf minuten had het zomaar al 1-1 kunnen staan. Twee grote kansen voor beide ploegen, maar de keepers, Sibren van Leeuwen (S.K.N.W.K. 3) en Leon Quik (S.K.N.W.K. 4) brachten prima redding. Hierna nam het 3e het heft in handen en hadden het meest recht op een voorsprong. Echter doelman Quik van de baggerschuit was ondanks dat hij ziek was, zeer scherp. Hij bracht een aantal keren heel goed redding en hield zodoende zijn ploeg op de been.

P1270438

In de aanval kwam clubtopscorer Wim Voorbeijtel van S.K.N.W.K. 4 in de eerste helft er nog niet aan te pas. Hij werd of niet bereikt door zijn medespelers. En kwam hij dan wel eens in balbezit dan was zijn naaste belager Delano Prins vaak te sterk voor hem. Omdat beide ploegen in de 1e helft geen doel wisten te treffen toch nog wel een beetje onverwacht een 0-0 ruststand.

P1270404

In de 2e helft zouden de rollen worden omgedraaid. Het 4e had slim ingekocht en met deze prima wissels namen nu zij het initiatief. S.K.N.W.K. 3 leek moegestreden (misschien zat de inhaalwedstrijd van dinsdag (0-2 winst op D.F.S. 3) nog in de benen). Ze vielen met bosjes bij het 3e zodat ook de eigenlijk niet fitte vlagger Dennis van Antwerpen noodgedwongen nog ‘de wei’ in moest.

P1270435

S.K.N.W.K. 4 hield het wel spannend, omdat ze verzuimden de score te openen. Dit duurde tot zo’n 15 minuten voor het verstrijken van de wedstrijd. Eerst was het nogmaals Leon Quik die de bal via zijn handen en de paal uit het doel wist te houden. Daarna was het aan de andere kant René ‘Spiekur’ v/d Bos die ‘de ban’ dan eindelijk brak en zijn team op 1-0 zette. Dit was het sein voor het 4e om nog een stapje extra te doen.

P1270515

In de laatste tien minuten werd er nog 2x gescoord door S.K.N.W.K. 4. Eerst werd topscorer Wim Voorbeijtel goed diep gestuurd. Alleen voor doelman Sibren van Leeuwen schoof hij de bal tegen de blauw/zwarte touwen. Het slotakkoord was voor Erwin Bos. Hij wist een rebound goed op waarde in te schatten en schoot ook nog de 3-0 binnen. Niet veel erna het laatste fluitsignaal. Ontlading bij S.K.N.W.K. 4 en al snel berusting bij het 3e.

P1270521

De terechte zege voor het 4e (of nederlaag voor het 3e) werd onder het genot van een (of meerdere) goudgele rakker(s) nog nabesproken en/of gevierd. Volgende week voor S.K.N.W.K. 3 de thuiswedstrijd tegen M.Z.C. ’11 5. S.K.N.W.K. 4 mag op bezoek bij Duiveland 4. Beide wedstrijden beginnen om 14:30 uur.