Tikkie Terug Deel 472 – Competitiewedstrijd SC Stavenisse 1 – S.K.N.W.K. 1 exact 9 jaar geleden

Logo Tikkie Terug

Voor deze Tikkie Terug gaan we exact 9 jaar terug. In het seizoen 2011-2012 speelde S.K.N.W.K. 1 op zaterdag 28 april 2012 de competitiewedstrijd uit bij SC Stavenisse 1. Ook toen was er uiteraard een camera mee en stond er een wedstrijdverslagje op de website.

S.K.N.W.K. 1 doet wat het moet doen

De 21e competitiewedstrijd voor de blauw/zwarten was de uitwedstrijd tegen SC Stavenisse 1. Voorafgaand aan dit duel stond S.K.N.W.K. 1 op een derde plaats. Twee punten achter op de koplopers De Fendert 1 en Kogelvangers 1. En laten die elkaar nou net treffen dit weekend.

Voor S.K.N.W.K. was het dus in ieder geval zaak om de drie punten te pakken. Gelukkig deden ze dit ook. In een zeer eenzijdig duel (waar eigenlijk geen sprake van was ‘een duel’) werd het uiteindelijk slechts 0-3. En dit had alleen maar te maken met de scherpte voor het doel (en een beetje met de scherpte van de assistent van SC Stavenisse), want anders had het makkelijk 0-8 kunnen en zelfs moeten zijn.

Trainer/coach Thomas de Ridder, die deze week overigens slaagde voor zijn TC II, had voorafgaand een flinke puzzel. Wegens een blessure van aanvoerder Wilco de Valk en ook de afwezigheid van Robert Padmos miste S.K.N.W.K. toch twee heel belangrijke pionnen. ‘s Ochtends kwam daar ook nog bij dat Stefan Vermeer zich ziek moest afmelden.

Echter de spelers die er wel waren, moesten het doen. En ze deden het ook. S.K.N.W.K. ging vanaf het eerste fluitsignaal gelijk in de aanval, maar de eerste grote kansen waren niet besteed aan de voorwaartsen van de Nieuwerkerkerks. Ook de scheidsrechter wilde niet echt ‘meehelpen’ toen Carlo v/d Maas duidelijk ten val werd gebracht binnen de 16. Het duurde dan ook een tijdje voor er werd gescoord.

Het was uiteindelijk Martijn Backx die de score opende. Hij kapte een paar spelers uit en liet het net bollen, nadat de bal nog werd getoucheerd door de goallie van de rood/gelen, 0-1.

Robert Uijl verdubbelde de score nog voor de rust. Hij maakte de prima assist van Remco Veenboer af, 0-2.

Vlak na de rust werden Timo Verkaart en Alex Andeweg gewisseld voor Martijn Rentier en Remco v/d Berge.

Rentier was koud in het veld toen hij de bal prima onderschepte. Hij leverde een assist af op Carlo v/d Maas, maar ook zijn vizier stond niet helemaal op scherp. Geen treffer dus voor hem en nog steeds maar een 0-2 tussenstand.

Evenlater kwam deze treffer er wel. De prima ingevallen Remco v/d Berge was nu de aangever. Opnieuw was Robbert Uijl het eindstation. Hij zorgde met zijn 2e treffer voor de 0-3.

Hierna nog kansen te over voor S.K.N.W.K., maar geen treffers meer. Vlak voor tijd nog bijna een tegentreffer. Martijn Neele speelde de bal terug op zijn eigen doelman Mike Bakker. Omdat deze dacht dat de bal van een tegenstander kwam, pakte hij de bal op. Indirecte vrijetrap. Gelukkig verdween deze over het doel en hield S.K.N.W.K. weer eens de nul. Toen was het afwachten wat de twee koplopers tegen elkaar hadden gedaan?

Na een 1-0 voorsprong met de rust voor Kogelvangers was er nog hoop voor S.K.N.W.K. Helaas is het toch De Fendert die de drie punten pakten, door uiteindelijk met 2-3 te winnen.

A.s. zaterdag treft S.K.N.W.W.K op het eigen sportpark ‘Het Springer’ de nummer 3 Kogelvangers. Beide ploegen zullen moeten winnen om nog kans te houden op de titel. Echter wie er ook wint, ze blijven afhankelijk van koploper De Fendert 1. Zij treffen op het eigen veld de nummer 8 Chrislandia. Bij winst is De Fendert de kampioen. Bij ieder ander resultaat kan het zomaar anders zijn. Een mooi slot dus van deze competitie.

De Foto’s: