Tikkie Terug deel 482 – Na-competitieduel v.v. O.N.I. 1 – S.K.N.W.K. 1 (zaterdag 12 mei 2012)

Logo Tikkie Terug

Zoals bekend was S.K.N.W.K. 1 in het verleden een ’trouwe’ deelnemer aan de na-competitie. Zo ook in het seizoen 2011-2012 toen via deze na-competitie promotie kon worden afgedwongen naar de 3e klas. In deze Tikkie Terug (deel 481) gaan we dus negen jaar terug in de tijd, naar zaterdag 12 mei 2012. S.K.N.W.K. 1 speelde toen de eerste na-competitiewedstrijd. Tegenstander was v.v. O.N.I.

Op de website stond het volgende te lezen:

S.K.N.W.K. doet zichzelf opnieuw tekort

S.K.N.W.K. 1 heeft het zichzelf gisteren heel lastig gemaakt. Na een prima eerste helft met een aantal goede kansen, werd er helaas niet gescoord. Althans niet door de blauw/zwarten. Omdat vlak voor de rust uit het niets thuisploeg v.v. O.N.I. wel scoorde (een corner werd door S.K.N.W.K. wel heel slecht verwerkt) dropen de Nieuwerkerkers met een onterechte 1-0 achterstand af naar de kleedkamers.

Dan moet je dus op zoek naar de gelijkmaker. In de tweede helft, uit een kopbal voor aanvoerder Wilco de Valk, leek deze er ook te komen. Helaas, de keeper van v.v. O.N.I. weet waarschijnlijk niet eens hoe hij het deed, maar hij kon de bal pareren.

Niet veel later wel weer een doelpunt van de thuisploeg. S.K.N.W.K. was er opnieuw zelf debet aan, 2-0.

Nog ruim een kwartier een man-meer-situatie nadat een speler van O.N.I. met twee keer geel kon inrukken. Het mocht helaas niet baten. Zodoende een onterechte nederlaag voor S.K.N.W.K.

Nu mogen ze a.s. zaterdag, 19 mei 2012, op het eigen sportpark ‘Het Springer’ aantreden tegen M.Z.V.C. 1. Winst is de enige optie !!

En dan is het afwachten wat M.Z.V.C. en O.N.I. 26 mei a.s. tegen elkaar doen, om eventueel in aanmerking te komen voor promotie. We gaan het zien.

Wedstrijdverslag vv ONI – SKNWK van website vv ONI

Hieronder het wedstrijdverslag van de na-competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tussen v.v. O.N.I. 1 en S.K.N.W.K. 1 van de website van v.v. O.N.I.:

Afgelopen zaterdag 12 mei moest de eerste wedstrijd voor de nacompetitie gespeeld worden voor promotie naar de derde klasse. Onze oranje blauwen wisten deze wedstrijd met 2-0 te winnen. Onderstaand het verslag van deze zeer enerverende wedstrijd.

De eerste klap is een daalder waard luid een spreekwoord, welnu de eerste tik heeft ONI dan ook uitgedeeld. In een wedstrijd die bol stond van de zenuwen en spaningen en dus geen goed voetbal liet zien, heeft ONI de volle winst behaald op het Zeeuwse SKNWK.

Onder grote publieke belangstelling en op een schitterend veld werd de eerste nacompetitie wedstrijd verspeeld, een wedstrijd die eigenlijk nooit werd wat men had gehoopd, daarvoor waren beide teams te gespannen en ging er veel mis.

Het arbitrale trio had uiteindelijk een makkelijke middag en wist zich bekwaam door de wedstrijd heen te fluiten en te vlaggen, al was de 2e gele kaart en dus rood voor John Broeders een lachertje, hier kon de verder goed leidende leidsman zich niet vinden in het vertragende gedrag aan ONI kant en gaf hem zijn 2e gele kaart, daar waar die eigenlijk voor Wouter Kimenai moest zijn. Door deze grove fout is topscoorder John Broeders bestolen
van zijn ultieme drooom om in de grote finale zijn topscoorders positie te verstevigen, en zal hij zijn mede spelers in woord en raad en daad moeten zien te ondersteunen.

ONI – SKNWK was een wedstrijd die door SKNWK goed werd begonnen, het spel van SKNWK kenmerkte zich meestentijds tot het hanteren van de diepe bal en zodoende voor gevaar te zorgen in het doelgebied van ONI. Gelukkig voor ONI was deze middag doelman Jeroen vd Hoven een hele grote sta in de weg en kreeg hij na de wedstrijd het predikaat Man van de Wedstrijd toe bedeeld, en terecht.

ONI dat maar mondjesmaat voor het doel van SKNWK kwam moest tot de laatste minuut van de eerste helft wachten voor men kon juichen, een corner van Dennis Siemons zeilde in ééntijd bij de eerste paal binnen en zette ONI toch nog onverwachts voor rust op 1-0.

Men zou denken dat de spanning er na rust vanaf was, niets was minder waar, het werd alleen maar erger, SKNWK bleef het eigen spel hanteren en ONI probeerde zich voetballend tot aan het doel van SKNWK te komen.

Kleine kansen voor ONI werden af gewisseld voor kansen van SKNWK, maar zoals gezegd, de man vd wedstrijd Jeroen vd Hoven was een onneembare vesting deze middag. De bevrijdende 2-0 kwam van invaller Scotty v Leeuwen, een rappe counter werd door hem, met hulp van de doelman van SKNWK bezegeld met de uiteindelijke eindstand van 2-0

Voor het laatste fluitsignaal viel er nog genoeg te beleven, beide teams kregen kansen, maar wisten niet meer tot score tekomen, ook niet toen ONI zoals gezegd in de 79e minuut met 10 man kwam te staan door de rode (2x gele) kaart van John Broeders.

ONI verdedigde zich met hand en tand, en sleepte na bijna 13 minuten blessure tijd de hele belangrijke 3 punter uit het vuur.

Na deze door de zenuwen enerverende maar zeer zeker sportieve strijd kon een ieder zich verders uitleven onder de klanken van DISCO DJ Luc, welke mede werd aangeboden door Sponsor R v Raamsdonk.

Beide teams verzamelde zich dan ook gebroederlijk naast elkaar in het clubhuis en maakte er een gezellig feest van, enzo behoort het ook tezijn.

Men kan zich nu gaan opmaken voor de finale wedstrijd op 26 Mei a.s als men opbezoek gaat in Middelburg bij MZVC. Voor deze wedstrijd word wederom afgereist met een BUS en men kan zich daarvoor opgeven in de Kantine t/m a.s zaterdag, kosten voor deze reis € 10,- p.p

A.s zaterdag treffen SKNWK en MZVC elkaar en zal er door ONI met grote belangstelling worden uit gekeken naar de uitslag van dit duel.