Tikkie Terug deel 483 – S.K.N.W.K. 1 kampioen van de 2e klas afdeling (1976)

Logo Tikkie Terug

Voor deze Tikkie Terug (deel 483) gaan we maar liefst 45 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie. Aan het eind van het seizoen 1975-1976 wist S.K.N.W.K. 1 zich tot kampioen te kronen van de 2e klas B afdeling en zodoende promotie af te dwingen naar de 1e klas afdeling. In het boek ’30 seizoenen kompetitievoetbal’ (geschreven door Jan Tierie) staat het volgende te lezen:

Het hoogtepunt van de “tweede-klas-periode” kwam in het seizoen 1975 – 1976. Na een spannende strijd moet Kloetinge 2 wist SKNWK 1 het kampioenschap te behalen.

“Thuis” bleef men ongeslagen en behaalde men 20 punten uit 11 wedstrijden (2 punten per overwinning, red.) Met de 14 punten die “van over water” werden meegebracht, kwam het totaal dus op 34 punten, twee punten meer dan de grootste konkurrent. Doordat SKNWK 2 ook in de tweede klas uitkwam, moest het eerste elftal in de “verre” klas, zodat voor het eerst in het bestaan Zeeuws-Vlaanderen werd aangedaan.

Dit hield tevens in dat SKNWK 1 ook voor het eerst geen eilandelijke derby’s hoefde uit te vechten.

Voor het eerst in het 22-jarig bestaan van de vereniging promoveerde SKNWK 1 naar de eerste klas van de afdeling Zeeland, precies 20 jaar na het eerste kampioenschap ik de tweede klas.

Het kampioensteam:

Achterste rij v.l.n.r. Geert v.d. Wielen (trainer), Joost Folmer, Dick van Driel, en Peter Regeer. Daarvoor: Jan Tierie, Arie Folmer en Piet Slootmaaker. Knielend: Peter de Vlieger, Arie Kristalijn, Huib de Valk en Kees Radewalt. Liggend Cor v.d. Linde

De eindstand:

De resultaten:

Op www.krantenbankzeeland.nl kwamen we onderstaand artikel tegen uit de Zierikzeesche Nieuwsbode van 26 april 1976: