Tikkie Terug Deel 489 – Jeugdkamp S.K.N.W.K. van 10 jaar geleden (27 en 28 mei 2011)

Logo Tikkie Terug

Voor deze Tikkie Terug (deel 489) gaan we 10 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2011 werd op sportpark ‘Het Springer’ weer het jaarlijkse jeugdkamp georganiseerd. Op de website stond het volgende:

Voetbalkamp S.K.N.W.K. 2011

Vrijdag 27 mei om 17.00 uur was het dan eindelijk zover: het kamp voor de E’s en de D’s ging van start! Met 31 kinderen en 11 man/vrouw begeleiding was het een volle bak, maar de sfeer zat er gelijk al goed in. Dit jaar was besloten om met z’n allen in de grote tent te slapen, er hoefde dus geen tentjes opgezet te worden. Nadat alle kinderen hun tassen in de grote tent hadden gezet en doorgegeven hadden of zij een kroket of frikandel bij de friet wilde, gingen ze alvast wat stoom afblazen op het voetbalveld. Hierdoor had de leiding mooi de tijd om alle de tafels te dekken, terwijl Lennie de eindstand van de friet en snacks aan Charlie’s doorgaf. Al vrij snel kon de eerste lading friet opgehaald worden en werd de rest netjes afgeleverd door Michael.

Na de friet en het ijs was het tijd voor een vijftal spellen, die per team werden gespeeld. Ieder team had vijf minuten de tijd om zoveel mogelijk punten te behalen. Zoals we wel verwacht hadden, waren de teams zeer fanatiek en gingen ze er dan ook vol tegenaan! Met de volgende spellen konden de punten behaald worden: waterballonnen poepen (met een waterballon tussen de knieën naar de overkant springen en de ballon heel in de emmer laten vallen), waterbrug (een natte spons overgooien van de eerste naar de tweede etc., de laatste knijpt de spons uit in de lege emmer en gooit de spons weer via dezelfde weg terug), eierlopen (met een rauw ei op de lepel een parcours afleggen en het ei weer heel in het eierdoosje laten rollen), verkleedestafette (zo snel mogelijk een stapeltje kleding, pruik en hoed aantrekken, stukje lopen, weer uittrekken en de volgende aantikken) en scoren met een rietje (met een rietje in je mond een papieren balletje zonder handen in de doos aan de overkant leggen). Aan het einde bleek de D1 de meeste punten te hebben verzameld.

Tijdens de spelletjes was de enige echte DJ ROEL al aangekomen en was hij bezig met het opzetten van zijn geluidsinstallatie en lichten in de tent (zag er geweldig uit!!!!). Na nog wat gedronken te hebben konden we dan ook gelijk beginnen aan SKNWK’s got talent! Helaas waren er van de vier opgegeven acts nog maar drie overgebleven, maar nu het ijs gebroken is, verwachten we volgend jaar een heleboel aanmeldingen!! Gelukkig kregen we onverwachts nog bezoek van Fransje Bauer (Bert) en Nick en Simon (Erik H. en Peter) waardoor een polonaise door de tent natuurlijk niet uit kon blijven.

De presentatoren Wendy (Lennie) en Martijn (Marcel), die later werd vervangen door Andre van Duin (ook Marcel) maakte er een spectaculaire show van samen met de vakjury Andries (Yannick), Hertog Jan (Erik H.), Pietertje (Peter) en Patricia (Brenda). De deelnemers Skip, Sander, Daan en Toby gaven twee optredens, “Lief klein konijntje” en “Het Vliegerlied”, Jarno en Job zongen samen het Wilhelmus en hielden een voetbalquiz onder de deelnemers die van te voren een tussenstand en eindstand juist geraden hadden. Uiteindelijk won Thomas de quiz. André van Duin (Marcel) bracht de sfeer er nog een beetje meer in door op te treden met het lied “Hele grote bloemkolen”, waarbij de bloemkolen letterlijk door de zaal vlogen. De jury gaf na ieder optreden zijn commentaar of complimenten, waarbij de kritiek van Hertog Jan soms erg serieus opgenomen werd door de deelnemers. Gelukkig wist Pietertje de sfeer meestal weer te keren en was het al snel weer vergeten. Uiteindelijk werd na een lang en moeilijk overleg besloten dat Het Vliegerlied er met de hoofdprijs vandoor ging.

Na de afsluiting heeft DJ ROEL nog tot 23.45 uur gedraaid, wat waarschijnlijk nog wel voor wat overlast heeft gezorgd bij de bewoners in de buurt………………. Maar wij hebben het goed naar ons zin gehad en volgens ons de rest ook!

Rond 22.45 gingen de eerste lichtjes bij sommige deelnemers al uit en zaten er een aantal slaperige E’tjes op diverse stoelen en tafels. Er werden tussendoor dan ook al diverse luchtbedden opgepompt, zodat na het laatste lied en een bedankje voor DJ ROEL (Roeltje bedankt, Roeltje bedankt…) de slaapplaatsen snel konden worden klaargemaakt. Na het slaapverhaal dat werd voorgelezen door Marcel, waren er al een aantal jongens in dromenland.

De leiding heeft buiten nog wat gedronken, maar toen er om 2.00 uur nog geluid uit de tent kwam, hebben ook zij hun slaapplaatsen opgezocht. Lennie, Corien (samen op een groot luchtbed) en Brenda lagen bovenop het podium, Bert lag naast het podium en Marcel en Yannick (ook samen op een groot luchtbed) lagen daar weer naast. Eric H. lag bij de uitgang van de tent.

Als leiding waren we er vanuit gegaan dat we weinig zouden slapen, omdat we waarschijnlijk een aantal deelnemers in de gaten moesten houden of dat we ‘s nachts mee naar de wc zouden moeten. Dit viel reuze mee en rond half drie was het eigenlijk zo goed als stil! We dachten dus toch nog een aantal uurtjes mee te kunnen pakken, maar niets bleek minder waar! Vanaf het moment dat het stil was tot aan de ochtend toe (met af en toe een kleine onderbreking) hebben we moeten luisteren naar het zagende gesnurk van Bert!!!

Om 5.00 uur ‘s ochtends zag Brenda het niet meer zitten (dit kwam overigens ook door het waardeloze luchtbed), waarna zij met de dekens en kussen naar de kleedkamer is gegaan en op de massagetafel toch nog twee uurtjes geslapen heeft. Bertje bedankt, Bertje bedankt………………..!! En……sterkte Angela!

Ook ‘s ochtends rond half acht was er alleen bij de leiding beweging te zien, maar de meeste jongens en meisje (Julia) lagen nog knock-out. Met de luchttoeter hebben we het dan toch voor elkaar gekregen dat alle gezichtjes verschrikt en versuft opkeken. Richard, Sonja F., Peter en Erik P. stonden om half acht weer op het voetbalveld om ook ‘s ochtends weer de nodige hulp te bieden.

Na het ontbijt zijn we rustig begonnen met een Bingo, waarmee leuke prijsjes te winnen waren. Ook hier werd, ondanks de korte nacht, weer fanatiek aan meegedaan. De spanning was iedere ronde weer te snijden, maar zes kinderen hadden het geluk dat zij een prijsje uit mochten zoeken.

Na de Bingo stond als laatste nog een voetbaltoernooitje op het programma. Diverse ouders waren inmiddels op het voetbalpark aangekomen, om de wedstrijdjes nog even te bekijken. Er waren vier ploegen, waardoor iedere ploeg drie wedstrijdjes speelde. Het winnende team mocht nog een finale spelen tegen de leiding van het kamp. De uitslag van deze finale was 2-2, maar de leiding had het idee dat er na een minuut of 10 ineens een stuk meer tegenstanders in het veld liepen. Hoe de scheidsrechter (Lennie) dit heeft kunnen missen is nog steeds een raadsel!

Na het toernooi werd er in de tent nog wat gedronken en gegeten en werd het kamp afgesloten. Wat ons betreft was het een heel geslaagd kamp, mede dankzij de deelnemers zelf. Helemaal top jongens en meisje!!

Peter, Richard, Erik H., Erik P. Sonja F., Bert, Corien, Marcel en Yannick nogmaals bedankt voor jullie hulp! Hopelijk tot volgend jaar! (Wat Bert betreft moeten we daar nog even over nadenken).

Namens de evenementencommissie: Lennie en Brenda

De Foto’s: