S.K.N.W.K. 1 sluit seizoen af met overwinning in oefenduel tegen Wolfaartsdijk 1

Het leek erop dat S.K.N.W.K. 1 vorige week zaterdag het seizoen al had afgesloten met een middagje varen en een barbecue. Echter werd er vanwege alle versoepelingen in allerijl nog een oefenduel geregeld. Vandaag werd daarom nog een oefenpotje gespeeld tegen eveneens vierde klasse Wolfaartsdijk 1. Voor nieuwbakken trainer Johnny van Dijke nog snel een moment om zijn spelers aan het werk te zien in een officiële wedstrijd. Overigens werd Johnny bijgestaan door de nieuwe trainer van S.K.N.W.K. JO19-1, Richard de Moedt.

Onder zware omstandigheden (bijna 9 maanden geen echte wedstrijd gespeeld en en in de loop van de middag brak ook het zonnetje nog door en liep ook de temperatuur nog aardig op) ontspon zich een leuke wedstrijd. Een te korte terugspeelbal van de thuisploeg en uitglijden van de doelman van Wolfaartsdijk zorgde ervoor dat spits Machiel Schot de bal kon onderscheppen en Stijn Dooge de 0-1 mocht aantekenen.

De thuisploeg kwam langszij toen zij over hun rechterkant voor konden geven en de bal op randje van de vijfmeter kon worden binnengewerkt door een speler van de thuisploeg, 1-1. Echter na twee minuten was de voorsprong weer voor de blauw/zwarten. Nu was het Jarno van Nieuwenhuize, die (net als Mark Bleiji) na een uitstapje bij Bruse Boys na één seizoen weer terugkeert bij S.K.N.W.K., die liet zien het scoren nog niet te zijn verleerd. Hij wist vanaf de achterlijn de bal keurig langs de doelman de schieten en voor de 1-2 tussenstand te zorgen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft leken de omstandigheden de meesten toch wel parten te gaan spelen. Het spel werd minder en S.K.N.W.K. moest het met name hebben van de counters. In het laatste kwartier mocht reservedoelman Ryan Boogert ook nog eventjes invallen. En hoe ! Met vier schitterende reddingen zorgde hij ervoor dat S.K.N.W.K. op voorsprong bleef. En uit een prima counter in de absolute slotfase scoorde S.K.N.W.K. zelfs nog 1-3. De prima pass was van Dominique Prins. Hij lanceerde Jarno van Nieuwenhuize die het overzicht goed bewaarde en de meegelopen Stijn Dooge zijn 2e van de middag liet aantekenen, 1-3. Dit was tevens de eindstand.

Hiermee is het rare seizoen ten einde. Nu genieten van de zomerstop en dan straks hopelijk beginnen aan weer een normaal voetbalseizoen 2021-2022.

Bekijk meer foto’s van deze wedstrijd elders op de site in Het Fotoboek.