Tikkie Terug Deel 499 – Kantine S.K.N.W.K. staat inmiddels al drie jaar in de steigers

Logo Tikkie Terug

We zijn inmiddels druk bezig met het afronden van de werkzaamheden aan onze kantine. Dit is een heel lang traject geweest, maar we kunnen namens een ieder spreken dat we zeer trots mogen zijn op het resultaat (met dank aan alle vrijwilligers !!). Al in 2017 werden de plannen gesmeed om de binnenkant van de kantine aan te pakken. Echter bij het maken van de plannen, kwamen we tot de conclusie dat de kantine (gebouwd in 1978) dan eigenlijk eerst aan de buitenkant grondig moest worden aangepakt. Zo geschiedde.

In augustus 2017 stond dit op de website:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K.

Verbouwing kantine logo

De plannen voor het verbouwen van de kantine hebben vanwege het fusieonderzoek stilgelegen. Nu de fusie van de baan is, willen we als club sportpark het Springer gaan moderniseren. Te beginnen bij onze kantine!

Eigen beheer

Om de kosten zo veel mogelijk te beperken willen we het meeste door middel van zelfwerkzaamheid realiseren.  Vandaar dat we hiervoor een beroep doen op alle leden en betrokkenen van S.K.N.W.K.

Werkgroep

Momenteel zijn wij bezig met het samenstellen van een werkgroep van 6 personen die de verbouwing in goede banen leidt. Hiervoor zoeken wij nog enkele vrijwilligers. Liefst ook minimaal 1 à 2 vrouwen die mee willen denken over de nieuwe inrichting en verbouwing van de kantine. Ben jij diegene die we nodig hebben? Meld je aan via verbouwing@sknwk.nl

Ideeën?
De werkgroep stelt iedereen in de gelegenheid zijn of haar ideeën voor de kantine met hen te delen. Heb jij een goed idee voor het meubilair of de indeling, bar, vloer, verlichting, kleurstelling, plafond etc.? Stuur dan jouw idee met eventuele foto vóór 1 oktober 2017 naar verbouwing@sknwk.nl.

Alle inzendingen worden door de werkgroep bekeken en verwerkt in een uiteindelijk plan van aanpak!

Het bestuur heeft een mooi bedrag uitgetrokken voor deze verbouwing, dus we kunnen er echt iets moois van maken.

Planning
Nadat het definitieve plan van aanpak is goedgekeurd door zowel bestuur als leden, zal er in de zomerstop van seizoen 2018-2019 begonnen worden met de verbouwing.

Tegen die tijd zullen we ook mensen nodig hebben die willen helpen met de uitvoering. Ook hiervoor kun je je alvast opgeven via verbouwing@sknwk.nl. Geef in deze email dan even aan voor welke werkzaamheden je inzetbaar bent (bijv. schilderwerk, timmerwerk, schoonmaak etc.).

 

Samen maken we er iets moois van!

 

Met vriendelijke groet,
namens de werkgroep,
Robbert van de Zande

 

In juni 2018 zijn we uiteindelijk begonnen met de verbouwing en sinds dit tijd staat de kantine (zij het met tussenposen) letterlijk en figuurlijk in de steigers. Op 6 en 7 juni werd de steiger aan de buitenkant opgezet. Op de website stond het volgende:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. (1)

Zoals inmiddels wel bekend wordt de komende weken aan onze kantine wat verbouwd. Zo wordt er o.a. dubbel glas geplaatst en de goten vervangen. Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen.

Vanavond, woensdag 6 juni 2018, is alvast een start gemaakt met de opbouw van de steiger. Morgenavond, donderdag 7 juni, vanaf 18:30 uur gaan we hier mee verder. Uiteraard kunnen we hiervoor altijd nog wat extra hulp gebruiken. Vanaf vrijdag zal gestart worden met de vervanging van de eerste dakgoot.

Omdat we afhankelijk zijn van vrijwilligers en dit niet zo handig is als er nog gevoetbald wordt, werd dit vooral in de zomerstop uitgevoerd. Maar ook in de avonduren tijdens het nieuwe seizoen. Uiteindelijk werden in oktober 2018 de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Op de website stond dit:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. (30)

Zoals inmiddels wel bekend is er de afgelopen maanden wat verbouwd aan onze kantine. Zo wordt er o.a. dubbel glas geplaatst en de goten vervangen en schilderwerk verricht. Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen.

Vandaag, dinsdag 23 oktober 2018, is er voorlopig de laatste hand aan de verbouwing gelegd voor dit jaar. De oude trespa is tijdelijk teruggeplaatst en de geschilderde raampjes zijn teruggezet. Volgend voorjaar gaan we weer verder. Dan met de ondergoten en de gevel.

Voor nu nogmaals dank aan alle vrijwilligers die de afgelopen periode hebben geholpen !!

Op 8 juni 2019 zijn de werkzaamheden weer hervat en stond dit te lezen op de website:

Vervolg verbouwing kantine aan de buitenzijde

Zoals bij een ieder wel bekend zijn vorig jaar zomer een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met hetstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Het is toen niet gelukt alle werkzaamheden uit te voeren en toen is besloten het uit te stellen. Naar nu dus !!

Vanmorgen zijn er stellingen gebouwd en is alle trespa eraf gehaald. Deze week zullen als de weersomstandigheden het toelaten de herstelwerkzaamheden worden hervat.

Vanaf deze plaats een dankwoordje aan de vrijwilligers die vanmorgen geholpen hebben !! Omdat er voldoende waren kon ook gelijk de kantine nog worden opgeruimd na het zeer geslaagde Mini Bedrijventoernooi van gisteren.

Uiteindelijk werd voor sommigen dingen ook een bouwbedrijf ingehuurd en waren we een paar weken later weer een stukje verder. Op de website stonden de volgende foto’s (17 en 18 juni):

In de maand augustus 2020 werden de werkzaamheden hervat met schilderwerk aan de buitenzijde en stond dit op de website:

Schilderwerkzaamheden aan de kantine (zijde dakterras)

Het houtwerk aan de kantine kan hier en daar wel een likje verf gebruiken. Zo zijn de heren van de onderhoudscommissie al een ‘poosje’ bezig met de deuren bij de kleedkamers e.d. Ook het schilderwerk op het dakterras kan wel een opknapbeurtje gebruiken. Hiermee houden Toon (en Chris) zich deze en aankomende dagen (‘s ochtends i.v.m. de zon) bezig.

Goed bezig allemaal heren !!

Ook nog wat andere werkzaamheden:

Naast schilderwerk ook wat herstelwerkzaamheden aan buitenzijde kantine

Naast het schilderwerk dat deze periode wordt verricht, blijkt er hier en daar ook wat houtwerk vervangen te moeten worden. Ook dat wordt komende dagen geregeld. Hulde !!

En toen we uiteindelijk in oktober weer in lockdown gingen, was de werkgroep zo slim om dan eind november alvast te beginnen met de binnenzijde.

Eerste aanzet tot opknappen/verbouwing kantine is gezet

In een eerder stadium heeft het bestuur akkoord gehad van de leden met het verbouwen/opknappen van de kantine. Nu van vanwege alle coronamaatregelen toch nog niet open kunnen, zal komende weken alvast worden begonnen met de werkzaamheden. Vandaag zijn vader en zoon Neele (Steven en Tijm) alvast gestart met het opruimen van de kantine. Zo zijn alle lijstjes van de wanden, diverse dingen van het plafond gehaald, bekers in dozen gedaan, e.v.a.

De komende weken willen we hiermee verder gaan. Zo mogelijk willen we dan in de kerstvakantie ook alvast wat gaan schuren en in de grondverf zetten. Hiervoor kunnen we nog wel wat extra handjes gebruiken. Kun/wil jij ook helpen ?? Meld je dan eventjes bij voorzitter Robbert v/d Zande.

Vanaf deze plaats dank aan Steven en Tijm voor hun inzet vanmiddag !!

Wat volgde was een periode van ruim 7 maanden van heel veel werkzaamheden:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (5)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Hierbij foto(’s) van vandaag:

Schuren, schilderen, slopen en weer opbouwen. Wekelijks vele vrijwilligers in de weer !!

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (30)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook vandaag is er weer geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vandaag:

Uiteindelijk zelfs een item op Omroep Zeeland:

Omroep Zeeland zendt vandaag vanaf 18:00 uur item uit over de verbouwing van onze kantine

Dat we hard aan het klussen zijn in onze kantine blijft niet onopgemerkt. Zo was vorige week zaterdag een heuse cameraploeg van Omroep Zeeland op bezoek om opnames te maken van de klusploeg. Verder kwamen Robbert v/d Zande en Steven Neele als ‘projectleiders’ van deze toch wel behoorlijke ‘klus’ aan het woord.

Vandaag, zaterdag 27 februari 2021, is het item te zien op televisie. En dan elk half uur in de herhaling. Verder zal Omroep Zeeland vanmiddag ook het bijbehorende website bericht plaatsen.

Er kwam steeds meer zicht in:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (65)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Deze week wordt de nieuwe vloer gelegd.

Hierbij foto’s van vanochtend:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (77)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook vandaag is er weer wat geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vandaag:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (89)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook vandaag is er weer wat geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vandaag:

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (95)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Vandaag zijn de bovenbladen geplaatst.

Hierbij foto’s van vandaag:

In inmiddels zijn we echt bezig aan de afronding met o.a. nieuwe meubels !!

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (105)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Vandaag zijn de overige nieuwe tafels bezorgd. Daarbij liggen de barbladen te drogen van hun laatste laagjes lak.

Hierbij foto’s van vandaag:

WE MOGEN MET Z’N ALLEN SUPER TROTS ZIJN OP HET EINDRESULTAAT. NU HOPEN DAT WE MET INGANG VAN HET NIEUWE SEIZOEN ECHT KUNNEN GAAN GENIETEN VAN ONZE PRACHTIG VERBOUWDE KANTINE !!

NOGMAALS DANK AAN ALLE VRIJWILLIGERS !!