Tikkie Terug Deel 511 – Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wisselbeker (2004-2007)

Logo Tikkie Terug
In de periode 2004 tot 2007 stond Adriaan Nieuwenhuijse 3 seizoenen aan het roer bij S.K.N.W.K. 1. Dit bleek een groot succes, want zowel als trainer als als persoon bleek Adriaan een geweldige match met S.K.N.W.K.

Seizoen 2004-2005 en 2005-2006 en 2006-2007

adriaannieuwenhuijse

Trainer/coach: Adriaan Nieuwenhuijse

In die periode werd er na afloop van de trainingen af en toe een spelletje Latje Trap gespeeld. Door de spelers zelf is in die periode een heuse Wisselbeker in het leven geroepen. In deze Tikkie Terug (deel 511) een terugblik op dit fenomeen. Op de website stond het volgende:

Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wisselbeker

De afgelopen drie seizoenen (de periode dat Adriaan Nieuwenhuijse trainer/coach is geweest bij S.K.N.W.K. 1) werd er gestreden om De Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wisselbeker. Na afloop van de training werd er ‘Latje Trap’ gespeeld en de ‘winnaar’ mocht de uniek ‘bokaal’ mee naar huis nemen.

Nu Adriaan na drie seizoen afscheid neemt van S.K.N.W.K., wordt er ook afscheid genomen van ‘Ernie’. Als eerbetoon heeft Adriaan de wisselbeker mee mogen nemen naar Kruiningen.

Adriaan was overigens de eerste twee keer ook de winnaar van deze ‘beker’. Hieronder het complete gezelschap dat de ‘beker’ al eens één (of meerdere keren) heeft gewonnen.

Winnaars van De Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wissel Beker:

1e keer: Adriaan Nieuwenhuijse
2e keer: Adriaan Nieuwenhuijse
3e keer: Emiel Kuijten
4e keer: Leon de Bruine
5e keer: Leon de Bruine
6e keer: Koen de Jonge
7e keer: Leon Pollemans
8e keer: Koen de Jonge

 

Onderstaande foto’s kwamen we tegen in het archief. Aan de eindstand te zien is dit de 7e ronde (met LP op het hoogste podium 😉 ).

Op de website stond het volgende over deze 7e ronde:

De Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wisselbeker

De laatste keer dat er gestreden werd om De Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wisselbeker was al weer veel te lang geleden, eind september van vorig jaar. Toen ging Koen de Jonge met deze prachtige prijs aan de haal. Sinds gisterenavond is er weer een “winnaar” van De Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wisselbeker.

Als afsluiting van de training werd er weer “latje getrapt”. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse zou het weer wel even voor doen (zoals hij dat iedere keer weer zegt). Helaas voor hem lukte dit natuurlijk niet. Aanvoerder Martijn Neele () gaf wel het goede voorbeeld en schoot als eerste, gelijk bij de eerste keer, de bal boven op de lat. Gevolgd door Remco Veenboer, die ook bij de eerste beurt gelijk raak schoot.

Leon Pollemans bleef uiteindelijk als gelukkig over. Hij bleef in de finale achter met Ronald van Vossen en Wouter de Jonge. Uiteindelijk wist LP de lat niet te raken en mocht Ernie mee naar huis nemen. Leon sluit zich overigens aan bij een goed gezelschap………… (kijk maar naar het lijstje hieronder).

Winnaars van De Rode Lantaarn Latje Trap “Ernie” Wissel Beker:

1e keer: Adriaan Nieuwenhuijse
2e keer: Adriaan Nieuwenhuijse
3e keer: Emiel Kuijten
4e keer: Leon de Bruine
5e keer: Leon de Bruine
6e keer: Koen de Jonge
7e keer: Leon Pollemans