Ook tweede oefenwedstrijd S.K.N.W.K. 1 gaat verloren

Gisteren, zaterdag 14 augustus augustus 2021, speelde S.K.N.W.K. 1 haar tweede oefenwedstrijd. In Ooltgensplaat was O.F.B. 1 de tegenstander. Vorige week werd op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ met 0-2 verloren van D.V.V. ’09. Dit was een terechte weergave van het spelbeeld. Kijken wat de blauw/zwarten deze keer op de mat konden leggen.

Nog steeds moest trainer/coach Johnny van Dijke wegens blessures en de late vakanties puzzelen. Gelukkig speelde JO19-1 ’s ochtends ook op Ooltgensplaat en konden na afloop nog wat spelers aansluiten bij het 1e. Ook vanuit de 2e en zelfs 3e selectie was wat aanvulling zodat er uiteindelijk toch weer voldoende manschappen aanwezig waren. Uiteraard was er ook weer wat S.K.N.W.K.-publiek aanwezig.

Vooral in de eerste helft was het zeer povertjes wat S.K.N.W.K. liet zien. Afspraken werden duidelijk niet nagekomen (getuige ook de coaching langs de lijn) en er was veel te weinig beweging zonder bal. Spelers verstopten zich en ook verdedigend stond het verre van goed. Dit resulteerde er zelfs in dat de thuisploeg op voorsprong kon komen. Na een domme overtreding aan Nieuwerkerkse-zijde kreeg O.F.B. een vrije trap. Deze werd voor het doel geslingerd en kon door een S.K.N.W.K.-verdediger worden weggekopt. Echter deed hij dat zo in de voeten van een tegenstander, die wel raad wist met dit kansje vanaf randje 16, 1-0.

Overigens is het niet zo dat deze tussenstand ook de juiste weergave was van het spelbeeld. Ook ‘wij’ hadden zeker een keer kunnen scoren in de 1e helft. David v/d Broek zag zijn bal net naast het doel gaan van de tegenstander. Een vrije trap van Dion de Jonge ging via de buitenkant van de paal naast. En bij een prima aanval over de linkerkant was de pass naar de 2e paal net te scherp zodat er niet kon worden afgedrukt. Ook was vooral de laatste pass net niet goed genoeg waardoor enkele andere mogelijkheden om zeep werden geholpen. Zodoende een ruststand van 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

In de 2e helft de gebruikelijke wissels. Bij S.K.N.W.K. betekende dit dat er zo maar 3 jeugdspelers van JO19-1 in het team stonden. Zo maakte ook Abdulai Jalloh (S.K.N.W.K. JO19-1) zijn debuut. En eveneens namens JO19-1 kwamen Max Jongebreur en Thomas Folmer (hij viel eind 1e helft al in) hun opwachting binnen het team. En het moet gezegd dat deze jeugd absoluut geen verzwakking was. S.K.N.W.K. ging duidelijk op zoek naar (een) treffer(s). Echter moesten ze eerst uit een spaarzame counter in deze 2e helft nog wel eerst de 2-0 slikken. Hierna regen de kansen zich aan één voor de blauw/zwarten. Vooral spits Machiel Schot had zomaar 2e kunnen scoren. Maar hij raakte de paal of doelman van O.F.B. Matthijs Verstrate (Ex-S.K.N.W.K.) lag ook een aantal keren prima in de weg.

Uiteindelijk werd de eer nog wel gered. Het was Remco v/d Berge die vanaf de linker kant naar binnen dribbelde en uiteindelijk met zijn rechterbeen snoeihard in de kruising schoot, 2-1. Hierna nog enkele kansjes op de gelijkmaker die zeker gezien de 2e helft meer dan terecht was geweest. Echter was ‘de koek’ op en er werd niet meer gescoord.

Na het laatste fluitsignaal stortten veel spelers (overigens van beide teams) ter aarde. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en de trainingen van afgelopen week en de wedstrijd van deze middag hadden duidelijk hun weerslag op de spelers. Maar voor veel spelers betekende dit weer 90 minuten in de benen en ondanks het resultaat nog zeker geen paniek. Deze week wordt er weer 2x getraind en dan zaterdag is oefenwedstrijd nummer drie. In Vlissingen is G.P.C. Vlissingen 1 de tegenstander. Hopelijk is de selectie dan al weer wat meer op peil, want met alle respect naar de tegenstander van deze middag, dat zal toch net iets anders zijn (is een 3e klasser). Aftrap is om 14:30 uur (om 12:00 uur is ook de oefenwedstrijd G.P.C. Vlissingen 2 – S.K.N.W.K. 2).