Tikkie Terug Deel 515 – Trainingskamp selectie S.K.N.W.K. (augustus 2018)

Logo Tikkie Terug

Voor dit seizoen staat er in de winterstop voor de eerste en tweede selectie een trainingskamp gepland in Hoenderloo (begin januari 2022). Ook in het verleden is de eerste selectie regelmatig op trainingskamp geweest. Voor deze Tikkie Terug (deel 515) gaan we 3 jaar terug in de tijd. Toen ging onder toenmalig nieuwe trainer/coach Ralph Zegers de selectie op trainingskamp naar Zeeuws Vlaanderen. Het bleek een groot succes.

Op de website stond het volgende:

Selectie van S.K.N.W.K. heeft een geslaagd trainingskamp achter de rug !

Dit weekend is de selectie van S.K.N.W.K. op trainingskamp geweest naar Zaamslag, de geboorteplaats van trainer Ralph Zegers. En het bleek een succes, want volgens de spelers en leiding is het een meer dan geslaagd trainingskamp geweest!

Op vrijdag rond de klok van half 7 druppelden de eerste spelers binnen op ‘Sportpark Denoek’ van HSV Hoek. De velden van VV Zaamslag bleken namelijk net als heel veel andere velden van amateurverenigingen onbespeelbaar door de warme en droge zomer. Vandaar dat er voor de training en wedstrijd uitgeweken naar het nabijgelegen Hoek (waarvoor dank!). Om 7 uur kregen de spelers een pittige training voorgeschoteld, daarna was het op naar Zaamslag.

Aangekomen bij Zaamslag werden de kamerindeling onderling gemaakt, de selectie mocht slapen in de kleedkamers achter de kantine. Rond half 10 is de voltallige selectie onder aanvoering van de trainer naar Eetcafé Plein23 getrokken, waar een avond vol spelletjes en (bier)plezier op het programma stond. Er werden teams gemaakt en d.m.v. een roulatiesysteem speelde elk teamlid steeds één onderdeel: darten, fifa (op de playstation), mens-erger-je-niet, poker en kratje tillen. Ook was er steeds één team vrij, zij mochten zich melden in de keuken voor een bierproeverij en een aantal quizvragen over het WK 2018. Nadat de spellen waren geëindigd is iedereen terug naar VV Zaamslag gegaan, of onderweg nog even gestopt voor een worstenbroodje… 😉

De volgende morgen was het al vroeg op, want om half 9 werd iedereen verwacht voor een gezamenlijk ontbijt. Nadat de magen waren gevuld was het opnieuw een autorit(je) naar Hoek voor de wedstrijd tegen Zaamslag 2. In een rommelige wedstrijd (mede door het grote aantal spelers en dus wisselingen), waarin veel dingen fout gingen maar ook zeker dingen goed gingen, speelde SKNWK gelijk tegen Zaamslag 2. Genoeg verbeterpunten dus, maar de selectie gaat hier keihard aan werken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de start van de competitie!

Terug in Zaamslag was het tijd voor een gezamenlijke lunch, vervolgens werd iedereen in sportkleding en loopschonen rond half 3 verwacht in de kantine. Na een korte rit naar Terneuzen bleek dat er beachsoccer gespeeld ging worden op het complex van Beach Soccer Zeeland. De selectie werd opgedeeld in 4 teams, waarbij 2 teams tegelijkertijd tegen elkaar speelden in een potje beachsoccer en soccervolley. En vooral bij het beachsoccer ging het er fanatiek aan toe, het bleek een heel geslaagde activiteit! En naast het complex van Beach Soccer Zeeland lag een buitenzwembad zodat (bijna) iedereen na het Beachsoccer nog een verfrissende duik kon nemen. Goed dat de trainer daar wat connecties heeft.

Moe maar voldaan is iedereen teruggekeerd naar Zaamslag voor de gezamenlijke barbecue met de tegenstander van die ochtend, Zaamslag 2. En het bleek top geregeld, want er was heerlijk vlees, stokbrood en salades geregeld bij de plaatselijke slager!

Na het eten was er geen georganiseerd programma, maar werden er diverse dingen ondernomen door de spelers en begeleiding. Zo is er gekaart, bierpong gespeeld en is er zelfs nog een last-minute voetbalquiz in elkaar geflanst. Ook bleek dat er nog wat spelers eens buiten Zaamslag wilden gaan kijken, waarbij de ontdekkingstocht zelfs tot Hulst is gekomen! Uiteindelijk is een groot gedeelte van de selectie naar de tennis vereniging gegaan, wat vlak naast het voetbalveld lag. Op het 50-jarig jubileumfeest van TV Zaamslag werd er nog een goed feestje gebouwd, wat nog tot in de laatste uurtjes is doorgegaan. Nadat iedereen zijn of haar slaapplaats had opgezocht was het dan toch echt voorbij.

De volgende ochtend was het namelijk om half 10 present voor het laatste gezamenlijke ontbijt, vervolgens werd de accommodatie nog even goed schoongemaakt voor het vertrek. Na het slotwoord van de trainer, waarbij de uitslag van de spelletjesavond van de vrijdag bekend werd gemaakt (team 4), werden de wagens volgeladen en was het thuis om naar huis te gaan. Al met al bleek het een meer dan geslaagd trainingskamp, waarbij alle deelnemers er ongetwijfeld met plezier op terugkijken!

Tot slot nog een dankwoord voor de organisatie. Trainer Ralph Zegers heeft echt veel tijd en moeite gestoken in dit trainingskamp door van alles te regelen. Maar ook de organisatie van Zaamslag 2 heeft er mede voor gezorgd dat dit trainingskamp mogelijk was en zo geslaagd is geweest. Vanaf deze plaats nogmaals bedankt en wie weet tot de volgende keer!

De Foto’s: