Tikkie Terug deel 516 – S.K.N.W.K. 1 wint bekerduel met 4-6 na 3-0 achterstand (31 augustus 2013)

Logo Tikkie Terug

We zijn inmiddels druk bezig met de voorbereiding op het voetbalseizoen 2021-2022. Trainingen en oefenwedstrijden. Vanaf zaterdag  4 september 2021 start het bekertoernooi. In deze Tikkie Terug (deel 516) een terugblik op een toch wel ‘bijzondere’ bekerwedstrijd van S.K.N.W.K. 1. Op zaterdag 31 augustus 2013 speelden de blauw/zwarten in Ovezande de bekerwedstrijd tegen Volharding 1. Ze kwamen uiteindelijk met 3-0 achter, maar wisten alsnog met 4-6 te winnen.

Op de website stond het volgend:

S.K.N.W.K. 1 herstelt schade in 2e helft

S.K.N.W.K. 1 speelde gisteren de derde bekerwedstrijd in de poulefase. Het werd letterlijk en figuurlijk een wedstrijd in twee helften. De eerste helft was ‘niet om aan te gluren’. Slecht en ongeconcentreerd voetbal. Tegenstander Volharding counterde er in Ovezande lustig op los en kwam zelfs op een 3-0 (!!) voorsprong. Nog voor de rust deed S.K.N.W.K. in persoon van Robert Padmos iets terug en kwam tot een 3-1 ruststand.

Wat er in de rust gezegd is, is niet bekend, maar de blauw/zwarten waren in ieder geval wel wakker geschud. Zodoende dus een gehele andere tweede helft.

Gelijk na rust werd het 3-2. Spits Martijn Backx kapte zijn tegenstander prima uit en schoot de bal schitterend hoog in de verre hoek. Dit was de aanleiding naar meer. En dat duurde dan ook niet lang.

Aanvoerder Carlo v/d Maas kopte gelijk erna de 3-3 tegen de touwen. Remco Veenboer leek de Nieuwerkerkers op voorsprong te schieten, maar zijn geplaatste bal kon nipt door de doelman worden geparreerd. Wilco de Valk kon de rebound binnen koppen en S.K.N.W.K. voor het eerst deze middag op voorsprong zetten, 3-4.

Via topscorer namens S.K.N.W.K. in het bekertoernooi Robert Padmos werd het zelfs 3-5, maar nog was het niet gedaan. Een ongelukkig eigen doelpunt van S.K.N.W.K.-speler Timo Verkaart bracht de thuisploeg zelfs weer terug in de wedstrijd tot 4-5.

Het slotakkoord was voor Robert Padmos. Met zijn 3e treffer van de middag en inmiddels zijn 9e in dit bekertoernooi (een mooi moyenne van 3 doelpunten per wedstrijd) zette hij de 4-6 eindstand op het scorebord. S.K.N.W.K. herstelde zich dus prima na een zeer zwakke eerste helft.

Hiermee is een einde gekomen aan de voorbereiding (en waarschijnlijk ook aan het bekertoernooi (afhankelijk van resultaat van Jong Ambon vanmiddag)). Conclusie is dat S.K.N.W.K. ook nu weer heel makkelijk het net weet te vinden. Maar toch in de meeste wedstrijden ook veel te makkelijk (veel) (te veel) doelpunten tegen krijgt. Er is voor de nieuwe trainer/coach Jack Wijnands dus nog voldoende werk aan de winkel.

Nu gaan we dus naar het ‘vaste ritme’ van twee keer trainen (dinsdag en donderdag) en zaterdag competitie. A.s. zaterdag, 7 september 2013, start voor S.K.N.W.K. de competitie in Kamperland. Om 14:30 uur is de aftrap tussen Bevelanders 1 en S.K.N.W.K. 1.