Zeer onterechte nederlaag S.K.N.W.K. 1 in oefenduel tegen Zinkwegse Boys 1

Na de nederlagen tegen D.V.V. ’09 1 (0-2) en O.F.B. 1 (2-1) gingen de blauw/zwarten vandaag op voor het 3e oefenduel van deze voorbereiding tegen een voor ons onbekende tegenstander, namelijk Zinkwegse Boys 1. Het betrof uitwedstijd in Oud- Beijerland. S.K.N.W.K. 1 is nog steeds niet compleet i.v.m. vakanties, maar ook nu weer de kans aan anderen om zich te tonen aan de nieuwe hoofdtrainer Johnny van Dijke. En het moet gezegd, er werd wat getoond !! S.K.N.W.K. 1 speelde een puike wedstrijd. De eindstand was dan wel 3-1 in het voordeel van Zinkwegse Boys, maar dit gaf zeker de verhoudingen binnen de lijnen niet weer. De drie doelpunten van de thuisploeg waren onnodig en omdat er twee zuivere doelpunten van de Nieuwerkerse-formatie werden afgekeurd wegen buitenspel (waar absoluut geen sprake van was) en de eindstand was 3-3 geweest. Maar goed, het vertoonde spel moet vertrouwen geven voor de komende bekerwedstrijden en straks de competitie.

S.K.N.W.K. 1 zette van begin af aan vol druk op de tegenstander. De eerste 20 minuten waren ze absoluut de bovenliggende partij. Al in de beginfase hadden zowel Machiel Schot als Stefan Vermeer de ploeg zelfs op voorsprong kunnen zetten, maar dit verzuimden ze te doen. Na 20 minuten liet S.K.N.W.K. de teugels wat vieren en kwam ook Zinkwegse Boys wat meer aan de bal. Helaas kwam door een miscommunicatie de 1-0 op het scorebord. Laatste man René Verschoor wilde de bal terugkoppen op keeper Ryan Boogerd. Echter was hij net op weg naar diezelfde bal en zodoende kopte René pardoes de bal in het lege doel.

Uit een afgeslagen corner kan de thuisploeg dan vanaf randje 16 ongehinderd aanleggen en bal verdwijnt onder de lat tegen de touwen, 2-0. Echter krijgen de blauw/zwarten dan opnieuw het sein vanaf de bank druk te gaan geven en al snel resulteert dit in de zeer terechte aansluitingstreffer. Het is de bij S.K.N.W.K. teruggekeerde Jarno van Nieuwenhuize die de 2-1 tegen de touwen schiet. Echter zeer onsportief (en dus onterecht) wordt deze afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende blijft het 2-0, zeker ook omdat aan de andere kant een doelpunt wordt afgekeurd, omdat S.K.N.W.K.-keeper Ryan Boogerd aan het hoofd wordt geraakt en de treffer dus wordt geannuleerd. Gelukkig is het niet ernstig en kan Ryan de wedstrijd gewoon vervolgen. Ruststand 2-0.

In de tweede helft is S.K.N.W.K. opnieuw goed aan de bal. Kansjes zijn er wel, maar nog geen treffers. Wel aan de andere kant. Rechtsback Jari Goudswaard, die een puike pot speelde, speelt de bal bewust tegen de benen van de tegenstander over de achterlijn. Achterbal dus. Echter de scheidsrechter beslist vanuit de middenlijn anders en geeft een corner 🙁 Dat de tegenstander hier dan uiteindelijk uit scoort, is helemaal jammer (al moet wel worden gezegd dat het ook bij zo’n situatie niet verboden is de bal gewoon de verdedigen en de tegenstander niet zo makkelijk aan doelpunten hoeft te helpen), 3-0.

Ook dit is trouwens nog steeds geen sein om bij de pakken neer te gaan zitten. De in de tweede helft ingevallen Robert Padmos schiet na een goede aanval de frustraties aan Nieuwerkerkse-zijde van zich af door de bal snoeihard met zijn linker been binnen te rammen, 3-1. S.K.N.W.K. 1 doet er nog een schepje bovenop en gaat vol op de aanval spelen. Ze schakelen om naar 4-3-3 en dit resulteert opnieuw in een treffer. JO19-1 speler Ruben van Dijke vertrekt zeker 2 meter achter zijn man vandaan als de prima steekbal wordt gegeven. Hij maakt hierna zijn eerste treffer namens S.K.N.W.K. 1, maar ook nu steken grens- en scheidsrechter gezamenlijk een stokje voor deze treffer door ook deze zeer onterecht te annuleren.

Hierna krijgt S.K.N.W.K. 1 via Robert Padmos alsnog een mogelijkheid op de 3-2, maar hij geeft de bal breed i.p.v. zelf te schieten, wat zeker ook een optie was geweest. Zodoende blijft het bij 3-1. Niet het resultaat waar je op hoopt, maar het spel was echt prima. Complimenten van staf, maar ook van het S.K.N.W.K.-publiek dat aanwezig was bij dit oefenduel. En dan te bedenken dat er nog steeds spelers bij gaan komen die terugkomen van vakantie. Dit moet dus echt vertrouwen geven voor de toekomst.

A.s. dinsdag opnieuw een oefenwedstrijd. Dan spelen we in Middelharnis tegen Flakkee 1. Aftrap is om 20:00 uur.

1 reactie op "Zeer onterechte nederlaag S.K.N.W.K. 1 in oefenduel tegen Zinkwegse Boys 1"

  1. Kees Stoutjesdijk | 29-08-2021 at 10:50 |

    Als ik het goed begrijpt is er onder de nieuwe trainer nog niets veranderd.3 wedstrijden en drie verloren.Wanneer ze er allemaal zijn komt dan de winst?.En dan de reserve spelers als die niet gelijkwaardig zijn aan de selectie,dan kun je het wel vergeten.Zei hebben een aparte training nodig.De trainer moet dat zien.Het plaatsen vooral de lange bal moet beter.Dinsdag tegen Flakee moet er gewonnen worden.

Reacties gesloten.