S.K.N.W.K. 1 doet aan klantenbinding in 1e bekerwedstrijd

Voor S.K.N.W.K. 1 begon gisteren, zaterdag 4 september 2021, het bekertoernooi. Ze moesten op Gemeentelijk Sportpark De Beek aantreden tegen Halsteren Zat. 1. Een ambitieuze tegenstander, want jaren bivakkeerde de zaterdagtak van Halsteren in de 4e klasse, maar inmiddels is ook flink geïnvesteerd in dit team en ook zij willen hogerop. Een mooie uitdaging dus voor de blauw/zwarten. En werden de duels tussen beide teams in het verleden afgewerkt op het kunstgrasveld nu mochten ‘we’ aantreden op het mooie hoofdveld van de geel/zwarten.

Gelukkig zijn de vakanties nu echt een eind over en kan onze nieuwe trainer/coach Johnny van Dijke uit een steeds grotere groep spelers putten. Werd vorige week zaterdag een prima oefenwedstrijd tegen Zinkwegse Boys nipt verloren, afgelopen dinsdag werd gewonnen van Flakkee 1 met maar liefst 4-7. Maar nu was de uitvoering stukken minder. Het was dus echt de grote vraag voor het S.K.N.W.K.-publiek wat het deze middag zou gaan worden. Nou het moet gezegd, de blauw/zwarten deden gisteren echt aan klantenbinding !!

Iets na 15:00 uur werd er afgetrapt (nadat eerst in goed overleg was besloten dat onze keeper in zijn gele tenue kon blijven terwijl ook Halsteren in gele shirts speelde). De thuisploeg probeerde S.K.N.W.K. middels de crossballen van achteruit uit elkaar te spelen, maar de ploeg uit Nieuwerkerk had het huiswerk goed gedaan en stond prima tegen deze opponent. En met enkele messcherpe counters waren we nog gevaarlijk ook. Halsteren kreeg in de 1e helft enkele corners die gevaarlijk voor het doel kwamen, maar de S.K.N.W.K.-verdediging en doelman Daan v/d Cingel stonden hun mannetje en hielden het doel schoon. Eén keer vlak voor rust moest Daan zich uitstrekken, maar deed dit prima (overigens was dit na een vrije trap voor de thuisploeg waarbij het vlagsignaal wegens buitenspel van onze assistent Emiel Kuijten onterecht was genegeerd). Zodoende gingen beide teams met de brilstand eventjes uitblazen in de kleedkamer.

In de 2e helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Halsteren had iets meer de bal, maar S.K.N.W.K. kwam er regelmatig goed en gevaarlijk uit. Zo ook een keer via spits Jarno van Nieuwenhuize die de uitgestormde doelman van de thuisploeg omspeelde en de bal naar het doel schoot. Echter werd zijn schot geblokt door een tegenstander met de hand en dus floot de scheidsrechter (die regelmatig erg ver van de situatie afstond) voor een strafschop. Maar de assistent van Halsteren vond dit iets ’te’ en na overleg tussen scheids en ‘vlagger’ kreeg de keeper de bal gewoon in de handen i.p.v. dat S.K.N.W.K. een strafschop kreeg……..

Niet bij de pakken neer zitten en met nog een kwartier te spelen stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Zouden we dan toch een mooi resultaat kunnen behalen !? Wat heet. Nadat eerst al een hele goede kans (van eerst Jarno van Nieuwenhuize en in 2e instantie Remon de Jonge op de voeten van de keeper beland en dus geen doel treft) krijgt S.K.N.W.K. in de 76e minuut een corner. Remco v/d Berge nestelt zich achter de bal. Drukte in het vijfmetergebied en Tim v/d Cingel op randje 16. Remco legt de bal perfect voor de voeten van Tim die deze schitterend afdrukt en de blauw/zwarten zowaar op een 0-1 voorsprong zet !!

En nog was de koek niet op, want als de klok op het scorebord inmiddels de 84e minuut aangeeft weet de ploeg van Johnny van Dijke (geassisteerd door onze nieuwe JO19-1 trainer/coach Richard de Moedt) de score zelfs te verdubbelen !! Het is opnieuw Remco v/d Berge die deze keer over de rechterflank drie spelers het bos in stuurt. Zijn pass komt bij Jarno van Nieuwenhuize. In eerste instantie wordt zijn schot nog geblokt, maar uiteindelijk weet hij zwaar gehinderd door zijn tegenstander de bal toch in het netje te deponeren, 0-2. Wat een weelde. De vreugde is ook groot, en terecht !!

Of het dan de euforie is, toch de vermoeidheid of onervarenheid of misschien toch gewoon de kracht van de tegenstander, helaas weten ze deze prachtige voorsprong niet te behouden. Binnen een tijdsbestek van zo’n 4 minuten komt Halsteren dan ook langszij, 2-2. S.K.N.W.K. probeert namelijk te blijven voetballen i.p.v. de bal gewoon naar voren te rossen. Met maar liefst zo’n 10 minuten blessuretijd extra volgt dan het verlossende fluitsignaal. Eindstand 2-2. S.K.N.W.K. 1 heeft zich echt van zijn goede kant laten zien en dit resultaat, maar zeker ook het vertoonde spel, moet echt vertrouwen geven voor de rest van het bekertoernooi en straks ook de competitie !! Alle spelers (de basis, maar zeker ook de invallers speelden een puike pot voetbal !!)

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 doet aan klantenbinding in 1e bekerwedstrijd"

1. Waarom mag SKNWK niet op voorsprong komen. Wel vreemd en wat moet de trainer hier dan aan doen?? 😂🤣😎

2. Kees Stoutjesdijk | 05-09-2021 at 11:23 |

Een puike wedstrijd speelde het eerste.Maar nog beter deed het tweede elftal het,ze wonnen met 5-1 van Kogelvangers.Het eerste kwam met 0-2 voor in Halsteren.Er moet een manier zijn om dit te voorkomen.Hier is werk voor de trainer.Ik zou zeggen begin bij de keeper met de langzaam aan actie.Zaterdag tegen Vrederust.Hoe komt die ploeg aan 5 doelpunten.Er moet iemand bij zijn die kan scoren.Mannen voor a.s zaterdag veel succes.