S.K.N.W.K. 1 wint van Vrederust 1 en pakt koppositie in bekerpoule

Na de geweldige wedstijd vorige week in Halsteren tegen mede-favoriet Halsteren (samen met Duiveland de twee 3e klassers in de poule), eindstand 2-2, moesten ze gisteren op eigen sportpark aantreden tegen Vrederust 1. Zij speelden vorige week in een bizarre wedstrijd met maar liefst 5-5 gelijk tegen Duiveland. Zodoende alle vier de ploegen op één punt na één wedstrijd.

Iets na 14:30 uur was de aftrap. Er ontspon zich een leuke wedstrijd (zeker in de eerste helft). De ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De thuisploeg kreeg zeker wat mogelijkheden, maar aan de andere kant moest S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel een aantal keren uitstekend redden. Hierdoor na 45 minuten spelen nog geen treffers en dus 0-0 op het scorebord.

De tweede helft was kwalitatief minder. Er werd inmiddels veel meer strijd geleverd i.p.v. gevoetbald zoals in de eerste helft wel gebeurde. Duidelijk was dat de gasten wat slimmer waren (meer ervaring) bij de duels en dus enkele vrije trappen kregen. Het over het algemeen jonge S.K.N.W.K. liet zich hier een beetje door uit het spel halen en vergat eigenlijk te voetballen. Zodoende dus veel minder spel dan in de eerste helft.

Toch was het S.K.N.W.K. dat uiteindelijk de volle buit wist te pakken. Een afgeslagen hoekschop kwam uiteindelijk voor de voeten van spits Jarno van Nieuwenhuize die de bal uiteindelijk schitterend wist binnen te werken, 1-0.

Vrederust zette hierna alles op alles op nog gelijk te maken, maar behouden 1x de lat was doelman Daan v/d Cingel heer en meester (samen met zijn verdediging uiteraard). In de absolute slotfase nog een corner voor de gasten. Nu zelfs de prima doelman van Vrederust mee naar voor, maar ook hij kan niet voor de gelijkmaker zorgen. Zodoende blijft het bij de minimale marge van één treffer in het voordeel van de blauw/zwarten. Ze blijven hierdoor mede koploper in de poule.

Echter de andere wedstrijd tussen Duiveland en Halsteren die pas om 16:30 uur begon, eindigt uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Zodoende kan S.K.N.W.K. 1 volgende week bij de derby in Oosterland tegen Duiveland bij winst zelfs groepswinnaar worden in deze poule en zich dan dus plaatsen voor de volgende ronde. Dat is dus met twee derde klassers in de poule absoluut al een knappe prestatie te noemen. Maar dit zegt allemaal nog niets uiteraard. Volgende week eerst gewoon 2 x 45 minuten voetballen en dan zullen we zien hoe het aan het eind is. Aftrap op het Oostersportpark is 14:30 uur.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 wint van Vrederust 1 en pakt koppositie in bekerpoule"

1. Kees Stoutjesdijk | 13-09-2021 at 18:22 |

Ik vond dat SKNWK dikwijls aan de bal was,maar ze raken de bal veels te vlug weer kwijt.En dat is jammer in zo een spannende wedstrijd.Nu heeft SKNWK 4 punten en Duiveland 2 punten.Aan een gelijk spel is volodoende.Maar winnen is beter.Mannen van het eerste ik wens jullie veel suuuuuuucses.