S.K.N.W.K. 1 in waar spektakelstuk overwinnaar in Oosterland én door naar volgende ronde

Gisteren, zaterdag 18 september 2021, werden de laatste bekerwedstrijden gespeeld in de 1e ronde. Voor S.K.N.W.K. 1 betekende dit de derby in Oosterland tegen 3e klasser Duiveland 1. De opdracht was ‘simpel’ voor de blauw/zwarten. Immers bij een overwinning van de Nieuwerkerkse ploeg zouden zij zich vanwege de stand in de bekerpoule met ook nog 3e klasser Halsteren Zat. 1 en vierde klasser Vrederust 1 plaatsen voor de 2e ronde. Echter veel belangrijker was om te zien waar S.K.N.W.K. na zo’n 2 maanden voorbereiding staat en of ze klaar zijn voor de competitiestart.

Het zonnige Oostersportpark in Oosterland stroomde lekker vol (zeker ook met veel S.K.N.W.K.-support). Onder aanvoering van wat vuurwerk achter het doel door enkele fanatieke S.K.N.W.K.-supporters kwamen beide ploegen het veld op. En het moet zeker worden gezegd, S.K.N.W.K. had ‘de tip’ van de supporters goed begrepen. Want na de laatste klap werd het vuurwerk op het veld en dan met name van de blauw/zwarten !!

Immers al na zo’n 50 seconden had S.K.N.W.K. al op voorsprong moeten komen in deze derby. Een prima aanval over de linkerkant van het veld kwam voor de voeten van spits David v/d Broek. Echter stond hij iets te kort op keeper Simon de Bruine van s.v. Duiveland die op prachtige wijze redding kon brengen en zijn doel vooralsnog schoon wist te houden.

De toeschouwers waren nog niet bekomen van deze flitsende start of de bal lag aan de andere kant al in het mandje. Routinier bij de thuisploeg Ronald Zwager kreeg teveel vrijheid en kon over de linkerkant doorgaan. Zijn voorzet werd op waarde geschat en binnengeschoten, 1-0. Echter ging S.K.N.W.K. niet bij de pakken neer zitten en binnen enkele minuten weer een prima kans om nu dus voor de gelijkmaker te zorgen. Opnieuw was het spits David v/d Broek, dit seizoen doorgekomen vanuit de JO19-1, die waarschijnlijk een beetje schrok van de ruimte. Zijn bal verdween over in plaats van in het Oosterlandse doel.

Toch komt de meer dan verdiende gelijkmaker. Uit een corner is het eerst René Verschoor die de bal op de lat kopt. Zijn rebound komt op het hoofd van Stefan Vermeer, die zijn kopbal weer ziet gered door de doelman. Echter ook die rebound komt voor de voeten van Vermeer die nu verwoestend uithaalt en de bal snoeihard tegen de touwen werkt, 1-1. Maar dit is niet voldoende voor de ploeg van trainer/coach Johnny van Dijke. Ze grijpen de thuisploeg bij de strot en gaan door met prima voetballen. Dit resulteert dan ook in de 1-2 voorsprong. Op het middenveld is het Stijn Dooge die met een prachtige steekbal V/d Broek diep stuurt. Hij weet wel raad met deze kans en schiet de bal met buitenkant voet geweldig langs de uitstormende keeper, 1-2.

Het is aan S.K.N.W.K. te danken dat het dan spannend blijft qua score. Immers enkele prima mogelijkheden worden niet verzilverd. Na een prima voorzet van Stefan Vermeer kopt Jarno van Nieuwenhuize de bal naast het doel. Een schot niet veel later van deze zelfde speler is verwoestend, maar spat uiteen op de paal. Ook Jari Goudswaard doet een duit in het zakje als hij vanaf zo’n 25 meter op het doel schiet, maar ook nu blijkt de beste man aan de kant van s.v. Duiveland de redder in nood en tikt De Bruine de bal over zijn doel.

Doordat S.K.N.W.K. de thuisploeg in leven houd, kan het zelfs nog met een gelijke stand gaan rusten, want in de laatste minuten van de spectaculaire eerste helft komen de geel/zwarten nog een keer door. De bal komt via keeper Daan v/d Cingel en de lat voor de voeten van een speler van de thuisploeg. Echter zijn schot strandt nu op de benen van Daan die hiermee de 1-2 tussenstand weet te behouden. Dit is ook het geval, omdat Jari Goudswaard nog een bal voor de lijn weet weg te werken. Met deze stand gaan we eventjes uitblazen !!

Het eerste kwartier van de 2e helft wat minder spektakel dan in de eerste 45 minuten. Na 15 minuten spelen krijgt S.K.N.W.K. een terechte strafschop als David v/d Broek binnen de beruchte lijnen vol in de rug wordt gelopen. Dit buitenkansje is wel besteed aan Jarno van Nieuwenhuize die hiermee de marge op twee brengt. De stand kan dan verder oplopen, maar zowel Jari Goudswaard, Tim v/d Cingel en Remco v/d Berge weten geen doel te treffen (mede door nog enkele goede reddingen van de keeper). Remco v/d Berge valt dan nog geblesseerd uit (hamstring) bij S.K.N.W.K. en het lijkt erop dat beide teams het wel genoeg vinden na ruim een uur heerlijk voetballen. Wat nonchalant uitverdedigen aan de rechterkant bij S.K.N.W.K. maakt het dan alsnog spannend, want uit het niets wordt de bal op prachtige wijze in de kruising gewerkt, 2-3. Dit is met nog zo’n 5 minuten officiële speeltijd op de klok.

Gelukkig blijft het hierbij en eindigt de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor S.K.N.W.K. 1. Een zeer terechte uitslag die met iets meer scherpte zelfs (veel) hoger kan en zelfs had moeten uitvallen. Met dit resultaat is S.K.N.W.K. 1 zelfs door naar de volgende ronde en het lijkt erop dat ze ook absoluut klaar zijn voor de competitie. Deze start a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Smerdiek 1. Aftrap op sportpark ‘Het Springer’ is 14:30 uur.

 

 

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 in waar spektakelstuk overwinnaar in Oosterland én door naar volgende ronde"

  1. Kees Stoutjesdijkco | 19-09-2021 (4 weken geleden) at 11:24 |

    De beste man van de wedstrijd was Jari Goudswaard.Wat een loopvermogen heeft Jari,en op het middenveld was hij steeds aanwezig om de bal van de tegenstander af te pakken.Er werd goed geplaatst en meestal was SKNWK aan de bal.Kortom SKNWK heeft verdiend om te winnen.Zaterdag thuis tegen Smerdiek.SKNWK is er klaar voor.Nog twee keer trainen.Succes mannen.

Reacties gesloten.