Brouwershaven en MZC’11 medekoplopers na tweede speelronde

MZC’11 en SKNWK hebben op de tweede speeldag van het seizoen 2021/2022 flink uitgehaald. Duiveland kreeg thuis een flink pak slaag.

Het Nieuwerkerkse SKNWK kwam zaterdag in Burgh-Haamstede in de vierde klasse tegen FC De Westhoek’20 niet in de problemen. Na elf minuten stond het 0-2 door treffers van David van den Broek en Jarno van Nieuwenhuize. Na rust werd de marge uitgebreid naar 0-5. ,,Er was heel weinig aan de hand”, benadrukte SKNWK-coach Johnny van Dijke. ,,We hebben goed gevoetbald.” Door deze ruime zege staat SKNWK nu derde, met alleen Kruiningen en Brouwershaven voor zich. Laatstgenoemde won haar tweede wedstrijd: bij Rillandia werd het 2-3. ,,We hebben het onszelf heel moeilijk gemaakt”, vertelde Danny Sandhövel, de oefenmeester van Brouwershaven. ,,Na de 0-2 hadden we drie kansen op 0-3.” In de 54e minuut scoorde Rillandia de 2-3 waarin Brouwershaven tweemaal de lat raakte.

De vierde ploeg van Schouwen-Duiveland in de vierde klasse B, WIK’57, verloor zaterdag op sportpark De Vospit met 0-3. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Voor rust speelde WIK’57 beter volgens trainer Huseyin Dogan. Zijn ploeg mist echter vier grote kansen waarvan twee één op één-situaties met de SPS-doelman. Na de pauze was het snel gebeurd met de thuisploeg. In de 47e minuut werd het 0-1 en daarna ontving Harmen van de Bok zijn tweede gele kaart. ,,De 0-2 viel drie minuten daarna en de wedstrijd was gespeeld. Daarna was SPS inderdaad sterker aan de bal en konden ze de bal in bezit houden. Op basis van de tweede helft was het een verdiende overwinning”, aldus Dogan.

Op basis van vechtlust in het laatste deel van de wedstrijd tegen Serooskerke trok Bruse Boys in de tweede klasse E de winst binnen. ,,Het spel was toen niet meer perfect, maar de drie punten tellen”, sprak Bruse Boys-trainer Michel Maaskant, refererend naar de ietwat ongelukkige nederlaag in Zoutelande op de openingsdag. MZC’11-speler Jesper Kriens borduurde rustig verder op de eerste speeldag. Scoorde hij tegen Arnemuiden de laatste goal, tegen Yerseke was hij verantwoordelijk voor de eerste treffer. Wederom bewerkstelligde de Zierikzeese ploeg een marge van de drie treffers en is medekoploper na twee speeldagen. Oostkapelle/Domburg en VVGZ zijn de anderen.
De beide derdeklassers Duiveland en ZSC’62 scoorden zaterdag niet en verloren. De Scharendijkenaren kregen in Fijnaart genoeg kansen om te scoren. Spits Robin Provoost, normaal scherp genoeg, had zijn vizier tegen De Fendert een keer niet goed afgesteld. ZSC’62-trainer Thomas Mangelaar: ,,De Fendert was meer aan de bal maar niet super gevaarlijk. Uit het niets wordt het 1-0 en bij de 2-0 schiet het bij Lennart Wesdorp in zijn lies waardoor een speler kan doorlopen naar de goal. Hij doet wel wat wij niet doen. Wij hadden meer en grotere kansen maar waren niet scherp”.

Duiveland-trainer Rohan de Geus wilde zich niet verschuilen achter de vele afwezigen voor de 0-6-nederlaag. ,,Tholense Boys miste er ook zes. Ze was beter, feller en scherper dan ons”, was de coach klip en klaar. ,,Terecht verloren.”

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse E:

Yerseke-MZC’11 1-4 (0-1 Jesper Kriens, 0-2 e.d., 0-3 Jesse van der Linden, 0-4 Sander Backx

Bruse Boys-Serooskerke 2-1 (1-0 Marc Bij de Vaate, 2-0 Rudo van den Berge)

Derde klasse B:

Duiveland-Tholense Boys 0-6

De Fendert-ZSC’62 3-0

Vierde klasse B:

FC De Westhoek’20-SKNWK 0-5 (0-1 David van den Broek, 0-2 en 0-3 Jarno van Nieuwenhuize, 0-4 Machiel Schot, 0-5 Remco van den Berge)

Rillandia-Brouwershaven 2-3 (0-1 Lars Jonker, 0-2 Senna Steenhorst, 1-3 Martijn Dalebout)

WIK’57-SPS 0-3