S.K.N.W.K. 1 wint zeer overtuigend bij FC De Westhoek ’20 1 (eindstand 0 – 5)

Na de toch wat tegenvallende prestatie van vorige week van S.K.N.W.K. 1 (een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Smerdiek 1) stond vandaag de derby bij het altijd lastige FC De Westhoek ’20 op het programma. S.K.N.W.K. kon met z’n sterkste elftal aantreden om te proberen de drie punten mee naar Nieuwerkerk te nemen. En wat begonnen de blauw/zwarten sterk aan de wedstrijd. Al na 7 minuten werd de score geopend door het jeugdige talent David v/d Broek die na een goeie actie alleen voor de keeper uitstekend afrondde, 0-1.

De Westhoek had veel moeite in de opbouw, omdat S.K.N.W.K. op de juiste momenten goed druk zette. In de 14 de minuut scoorde S.K.N.W.K. opnieuw. Stefan Vermeer leverde een prima voorzet af over de grond die van dichtbij door de altijd gevaarlijke Jarno van Nieuwenhuize werd afgerond, 0-2. De kansen op 0-3 werden voor de rust niet afgemaakt zodat de thuisploeg nog in de wedstrijd bleef. Na wat slordigheid op het middenveld kreeg de FC zelfs nog een kans, maar die verdween over het doel van de betrouwbare Daan v/d Cingel. Ruststand derhalve 0-2.

De tweede helft probeerde de thuisclub de aansluiting te krijgen. Dat lukte bijna toen van dichtbij de bal werd ingeschoten maar ‘pitbull’ Jari Goudswaard redde uitstekend met een sliding. Even later werd David v/d Broek weggestuurd door Stijn Dooge. David bleef goed kijken en legde de bal breed op Jarno van Nieuwenhuize. En dan is het dikwijls raak, zoals ook nu, tussenstand 0-3.

Wedstrijd gespeeld en in het laatste kwartier liep de Nieuwerkerkse ploeg zelfs nog simpel uit naar 0 5. Na een mooi balletje van Wouter Hartog op Jarno was het laatstgenoemde die de binnenkant van de paal raakte. Machiel Schot reageerde zeer attent zen zorgde zodoende voor de 0-4. Remco v/d Berge bepaalde de eindstand uiteindelijk op 0 – 5 nadat zijn schot werd aangeraakt en kansloos voor de keeper in het doel verdween. Eindstand dus 0 – 5 !!

Wat een prima teamprestatie! De verdediging stond onder leiding van René Verschoor als een huis. En dan is het fundament gelegd voor een uitstekende teamprestatie Volgende week de belangrijke match tegen Kruiningen want bij winst doet S.K.N.W.K. volop mee in de kop van deze klasse. Aftrap op sportpark ‘Het Springer’ is 14:30 uur.

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 wint zeer overtuigend bij FC De Westhoek ’20 1 (eindstand 0 – 5)"

1. Kees Stoutjesdijk | 03-10-2021 at 11:10 |

Zelf had ik ingeschat 1-3,maar het werd 0-5.Wat ik verleden week zei over Duiveland is uitgekomen.Ik heb het zelf niet gezien,maar wat een vreugde bij elk doelpunt.Men ziet het iedereen kan scoren,als ze maar zuiver worden aangespeeld.Volgende week Kruiningen als ze die winnen en Brouw verliest staan ze bovenaan.Dus jongens met hetzelfde spel als tegen de Westhoek moet kunnen.Mannen succes.