Tikkie Terug Deel 520 – S.K.N.W.K. 1 – Kruiningen 1 (zaterdag 13 maart 2010)

Logo Tikkie Terug

Morgen, zaterdag 9 oktober 2021, speelt S.K.N.W.K. 1 een thuiswedstrijd in de vierde klasse B tegen Kruiningen 1. Een heuse topper, immers is Kruiningen gedeeld koploper met Brouwershaven met ‘6 uit 6’ en staat S.K.N.W.K. met twee verliespunten minder vlakbij. De laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband tegen kwamen is al weer een hele tijd geleden. Dat was namelijk in het seizoen 2009-2010 in de 3e klas.

Klik hier voor een volledig historische overzicht tussen beide teams: https://www.sknwk.nl/124310/historie-tussen-s-k-n-w-k-1-en-kruiningen-1/

In deze Tikkie Terug (deel 520) gaan we terug naar de laatste competitiewedstrijd tussen S.K.N.W.K. 1 en Kruiningen 1. Dit was op zaterdag 13 maart 2010 (eindstand was toen 0-1 in het voordeel van Kruiningen).

Op de site stond het volgende te lezen:

S.K.N.W.K. 1 weer terug bij af!

Na de prima winst vorige week tegen Yerseke 1 (5-2) gisteren de kans voor S.K.N.W.K. 1 op zich een prima uitzicht te verschaffen op in ieder geval nog 1 jaar 3e klas. Hiervoor was Kruiningen 1 het aangewezen slachtoffer, de nummer laatst van de ranglijst. Echter S.K.N.W.K. werd op alle fronten afgetroefd en Kruiningen ging terecht met de 3 punten aan de haal. Zodoende is S.K.N.W.K. terug bij af en zal het alle zeilen moeten bijzetten om van de laatste plaats weg te blijven.

Al snel in dit duel bleek dat Kruiningen veel gretiger was in de duels. De blauw/zwarten lieten zich constant aftroeven op felheid. Iets dat eigenlijk niet kan en mag. Misschien toch gemakzucht of onderschatting?

Er ontstond een echt degradatieduel waarin van goed voetbal geen sprake was. De geleerden waren het er snel overeens dat de ploeg die vandaag als eerste zou scoren, de winst zou pakken. En zo geschiedde.

Met in de eerste helft een bal op de lat van S.K.N.W.K. via Kristian Bouwman en in blessuretijd een bal binnenkant paal van Kruiningen zijn de kansen van de eerste helft genoemd. Ruststand 0-0.

S.K.N.W.K. dat toch al kampt met enkele blessures zag overigens Sytze Stins al na 19 minuten geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Richard v/d Sande.

Na een peptalk in de rust dat er wat meer duelkracht aan de man moest worden gebracht ging S.K.N.W.K. op zoek naar een treffer. Wilco de Valk kreeg na 3 minuten al de mogelijkheid, maar helaas schoot hij naast.

In de 60e minuut dan helaas toch een treffer. Kruiningen mag tot 4x toe aan de linkerkant een voorzet proberen te versturen. De laatste keer lukt dat ook en de bal belandt over Carlo v/d Maas bij de snelle Kruiningenspits. Deze weet met dit buitenkansje wel raad en scoort de 0-1.

A-junior Steven Padmos, die overigens al een duel met de A’s had gespeeld, was in de rust ingevallen voor de geblesseerd geraakte Kristian Bouwman. Helaas moest Steven zich na 20 minuten met krampverschijnselen al weer laten vervangen. Good-old Martijn Neele was zijn vervanger.

S.K.N.W.K. gaat het laatste kwartier alles of niet spelen en dit levert zowaar nog een offensiefje op. Neele is met een vrije trap en een schot net over dicht bij de gelijkmaker. Ook Wilco de Valk en Martijn Rentier hebben nog schot mogelijkheden.

Aan de andere kant moet doelman Koen de Jonge nog een keer redden op een uitbraak. De laatste 10 minuten speelt S.K.N.W.K. trouwens met 10 man, omdat er niet meer gewisseld kan en mag worden en Erwin Nelissen geblesseerd uitvalt.

Na 3 minuten blessuretijd is het einde wedstrijd. Wat een contrast met vorige week!

In ieder geval is duidelijk dat zonder inzet deze ploeg (maar dat is trouwens iedere ploeg zonder inzet) een makkelijk prooi is. Kruiningen weet net als in de thuiswedstrijd de vinger op de zere plek te leggen bij S.K.N.W.K. Jammer, maar helaas!

Deze week met z’n allen hard trainen en dan volgende week nieuwe kansen. Op zoek naar de eerste puntjes ‘buitenshuis’.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Erwin Nelissen, Timo Verkaart, Frank Boere, Kristian Bouwman (Steven Padmos (Martijn Neele)), Sander Uijl, Sytze Stins (Richard v/d Sande), Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Carlo v/d Maas.

De foto’s:

 

Ook in de P.Z.C. stond een verslag van die wedstrijd (P.Z.C. 15 maart 2010)

SKNWK is na verlies weer in ademnood

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – Verschafte SKNWK zich vorige week nog wat lucht, nu kan de ploeg uit Nieuwerkerk weer aan het infuus.

SKNWK verloor zaterdag het degradatieduel met Kruiningen met 0-1 en moet zich in de derde klasse A weer ernstig zorgen gaan maken. De Nieuwerkerkers hebben namelijk de meeste verliespunten van alle ploegen. Na zeventien duels heeft SKNWK twaalf punten. Spui en Kruiningen hebben tien punten vergaard, maar speelden respectievelijk twee duels en één duel minder.

Na de 5-2-thuiszege vorige week op Yerseke leek het lek boven bij SKNWK, maar niets is minder waar. Tegen Kruiningen miste de ploeg weliswaar de geschorste Robbert Padmos en het geblesseerde duo Wesley Goud en René Verschoor, maar desondanks blijft er genoeg kwaliteit over om handhaving zeker te stellen.

Zorgwekkend is echter de manier waarop SKNWK zaterdagmiddag de wedstrijd benaderde. De thuisploeg leek niet te beseffen dat het zich met een zege op Kruiningen zo goed als veilig kon spelen. In plaats van dat de vonken er afvlogen, liepen sommige SKNWK-spelers als makke lammetjes over het veld. Rijp voor de slacht.


Emiel Kuijten, SKNWK’s nummer 7, ontwijkt een Kruiningse tackle. foto Izaäk Verkeste

Dat trieste gevoel overheerste ook bij interim-coach Martijn Neele, die zelf de laatste 22 minuten als invaller in het veld stond. “Kruiningen kwam voor de punten en ze doen het gewoon met elf man. Wij verzaken gewoon. We zijn puur op inzet afgetroefd. Ik heb er in de rust nog zo op gehamerd. Het leek toen wel alsof we al verloren hadden, terwijl het nog gewoon 0-0 stond.”

Het was al snel duidelijk dat de ploeg die als eerste zou scoren, een grote kans maakte op de drie punten. De kansen waren – op een grote kans voor Urvin van Hekelen en schoten op de lat van Kristian Bouwman (SKNWK) en Kevin Beenhakker (Kruiningen) na – spaarzaam, maar mogelijkheden op kansen waren er des te meer. Velen strandden in schoonheid, want vooral voor rust waren er spelfases waarin de bal meer dan zes keer per minuut van team wisselden. “Ons team heeft te weinig laten zien. Zonde dat we de lijn van vorige week niet door konden trekken”, reageerde SKNWK-voetballer Carlo van der Maas. Hij begon als linksbuiten, maar zakte door een blessure van Sytze Stins al snel terug naar de linksbackpositie. “Dat is niks voor mij, maar het was in het belang van het team.”

Ongewild speelde Van der Maas, die vorige week nog twee keer scoorde, een negatieve hoofdrol bij de 0-1. Door een taxatiefout – Van der Maas ging onder een voorzet van Beenhakker door – kwam de bal in de zestigste minuut voor de voeten van Van Hekelen. De ex-speler van Yerseke schoot de bal langs Koen de Jonge in het doel: 0-1.

Met Neele en De Valk in de punt van de aanval trachtte SKNWK in de slotfase nog wat te forceren. Neele was met een schuiver nog dicht bij de 1-1, maar door optreden van Kruiningen-doelman Edgar Verhage bleef het bij die ene goal van Van Hekelen. “Een belangrijk doelpunt. Het levert drie punten op. We zijn weer terug”, reageerde de doelpuntenmaker.

SKNWK-Kruiningen 0-1 (0-0). 60. Urvin van Hekelen 0-1. Scheidsrechter: G.C.A Daems (Gilze). Gele kaart: Frank Boere (SKNWK), Edgar Verhage en Urvin van Hekelen (Kruiningen). Aantal toeschouwers: 105.