S.K.N.W.K. 1 uiteindelijk door de knieën tegen Kruiningen 1 (2-4 eindstand)

Gisteren op sportpark Het Springer in Nieuwerkerk al een heuse topper in de vierde klasse B tussen de nummers drie, S.K.N.W.K. en de nummer één, Kruiningen. Na de prachtige overwinning (0-5) vorige week bij FC De Westhoek ’20 eens kijken of dit een goed vervolg kon worden gegeven. De eerste tien minuten begon S.K.N.W.K. veel te slap aan de wedstrijd en kon Kruiningen een paar keer simpel naar de goal lopen. Uit 1 van die aanvallen werd met een bekeken schot de 0-1 op het bord gezet.

Vanaf dat moment ging S.K.N.W.K. beter spelen en met prima combinatiespel werd Kruiningen terug gedrongen. Na een prima pass van Dominique Prins op Jarno van Nieuwenhuize was het David v/d Broek die de harde voorzet over de grond van Jarno uitstekend binnenschoot, 1-1. De blauw/zwarten gingen door en Kruiningen probeerde met vele overtredingen die soms op of over het randje waren de thuisclub uit z’n spel te halen. Nadat de scheidsrechter één van z’n weinige goeie momenten had deze middag door voordeel te geven na een overtreding op Jarno van Nieuwenhuize was het weer die dekselse David v/d Broek die een prachtige actie met buitenkantje voet prima langs de doelman schoot, 2-1.

Kruiningen bleef het met veel overtredingen en lange ballen proberen en uit 1 van die lange ballen kon na een misverstand tussen de verdediging en keeper van S.K.N.W.K. de bal simpel in het lege doel geschoven, 2-2. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft een stormachtig kwartier van de thuisploeg. Kruiningen kwam niet meer over de middenlijn en enkele grote kansen werden niet benut. Een prima pass van Remco v/d Berge op David v/d Broek. Die schoot keihard in de lange hoek,  maar de keeper van de geel/zwarten redde uitstekend. Even later kreeg Jarno van Nieuwenhuize nog een kans, maar hij raakte de bal totaal verkeerd en ook Tim v/d Cingel kon van dichtbij niet tot afronding komen.

Het fysieke spel van Kruiningen ging uiteindelijk bij de thuisclub toch zijn tol eisen en uit eigenlijk uit het niets kwamen de bezoekers op voorsprong toen een hoekschop overigens prima bij de eerste paal werd binnen gekopt, 2-3.  Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gelopen. S.K.N.W.K. probeerde het nog wel, maar de krachten waren gewoon verdwenen. Tegen het einde van de wedstrijd werd het zelfs nog 2-4 na een van richting veranderd schot.

Eindstand 2-4, ondanks een beter spelend S.K.N.W.K. was het toch Kruiningen dat met fysiek voetbal de jonge S.K.N.W.K.-ploeg uiteindelijk op de knieën kreeg. Volgende week er alles aan doen om de draad weer op te pakken bij Rillandia 1, want voetballend ziet het er bij S.K.N.W.K. prima uit.

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 uiteindelijk door de knieën tegen Kruiningen 1 (2-4 eindstand)"

  1. Prima stukje van Louis Prima.

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.