De grote vraag vandaag was “zou het jeugdige S.K.N.W.K. zich kunnen herpakken bij Rillandia na de nederlaag tegen Kruiningen vorige week?”. En dan met de gedachte dat Rillandia ‘uit’ de laatste jaren niet vaak een ‘makkie’ was voor S.K.N.W.K.  De eerste tien minuten warenmatig (overigens van beide kanten) en S.K.N.W.K. mocht misschien zelfs wel van geluk spreken dat na een duw van Stefan Vermeer de scheidsrechter de bal niet op de stip legde, want dat had zomaar gekund.

Strafschop of niet…..?

Vanaf dat moment brak er een periode aan met bij vlagen geweldig voetbal van S.K.N.W.K.. Remco v/d Berge stuurde de razendsnelle David v/d Broek weg. Hij  bracht de bal ineens voor het doel waar Jarno van Nieuwenhuize, met enig fortuin, de bal binnen werkte, 0-1. Vijf minuten later een goede bal van Tim v/d Cingel  op Jarno van Nieuwenhuize die ging alleen op de keeper af. Hij leek in een kansloze positie te komen, maar zag dat David v/d Broek was meegelopen die liep de bal simpel kon binnenwerken, 0-2.

Jarno van Nieuwenhuize (links) en David v/d Broek (rechts) vieren samen de 0-1

Nog geen 3 minuten later was het weer raak. Nu na een schitterende assist van Dominique Prins. Met een geniale hakbeweging zette hij Jarno alleen voor de keeper en weer was het raak, 0-3. Weer een minuut later een splijtende pass van Remco v/d Berge op Tim v/d Cingel en die maakte alleen voor de keeper geen fout, 0-4. Wat een weelde en wat een prachtige aanvallen. De score had voor rust nog hoger uit kunnen vallen, maar met een ruststand van 0-4 hoef je uiteraard niet te klagen…

Met de rust was de tussenstand al 0-4

In de tweede helft had Rillandia simpelweg niet de kwaliteit om het S.K.N.W.K. lastiger te maken. Het tempo was er een beetje uit bij de paarshemden (S.K.N.W.K. was deze middag gehuld in het reservetenue) al kwamen er toch mogelijkheden. Na een uitstekende pass van Jarno van Nieuwenhuize was Remco v/d Berge iedereen te snel af en scoorde beheerst de 0-5. Het slotakkoord was weer voor Jarno van Nieuwenhuize die een vrije trap achter de blunderende doelman schoot, 0-6.

Midden Remco v/d Berge (scoorde 1x) op de rug Mark Bleiji (13) die de geblesseerde Dominique Prins verving

Omdat de verdediging van S.K.N.W.K. de zaakjes prima op orde had werd ook de ‘0’ gehouden en eindigde deze sportieve wedstrijd in een grote overwinning. Enig smetje was het uitvallen van Dominique Prins. Laten we hopen dat de enkelblessure meevalt. Volgende week is S.K.N.W.K. 1 vrij  en over twee weken wacht de confrontatie met W.I.K. ’57 1 uit Kerkwerve. Aftrap op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ is 14:30 uur.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 herpakt zich uitstekend en wint zeer overtuigend ‘uit’ bij Rillandia met maar liefst 0-6 !!"

1. Wat een weelde,en iedereen kan scoren.Maar het samenspel was ook uitstekend.Ik zag de tussenstand 0-2 op twitter,toen ben ik naar een feestje gegaan.Jammer dat SKNWK a.s week niet moet spelen,want ze zijn nu in topvorm.Ik neem aan dat de verdedeging hier ook zijn steentje hebben bijgedragen.Dan 30 oktober tegen WIK57.Ze hebben thuis nog niet zo veel laten zien,dat moet veranderen,dan kan het publiek ook juichen.Ik wens de jongens veel succes.