Lever plastic statiegeld flesjes vanaf nu in bij S.K.N.W.K. !!

Vanaf 1 juli 2021 is het statiegeldsysteem uitgebreid. Er zit nu dan ook statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en waters. Vanaf heden hebben we bij S.K.N.W.K. de beschikking over een aparte rolemmer voor inzameling van deze flesjes !! Het principe is simpel: Je helpt het milieu tegen vervuiling én je steunt de club. Door deze flesjes in deze bak te gooien, komt het statiegeld namelijk ten goede aan onze vereniging !!

Het is dus de bedoeling dat je de flesjes die je aanschaft in onze kantine als ze leeg zijn in deze bak te deponeren. Echter kun je natuurlijk ook flesjes die je elders hebt gekocht, meenemen en in deze bak gooien !! Je herkent de flesjes aan dit logo:

Welke flessen?

Alleen de plastic flessen van frisdranken en waters vallen in het statiegeldsysteem. Dus niet de flessen van sap, zuivel of siropen. Op hervulbare bierflesjes blijft statiegeld zitten; ze kunnen gewoon ingeleverd worden op de gebruikelijke plekken.

Meer informatie over deze aktie kunt u terugvinden op de website van Statiegeld Nederland: https://statiegeldnederland.nl/