Na het vrije weekend van vorige week was dit weekend de derby tegen streekgenoot W.I.K. ’57 uit Kerkwerve. S.K.N.W.K. speelde tot nu toe uitstekende uitwedstrijden, maar thuis wil het nog maar niet vlotten.

Op een zwaar veld  begonnen de gasten agressiever dan S.K.N.W.K., zonder overigens gevaarlijk te worden. Veel balverlies bij beide partijen zorgde ervoor dat het publiek nog weinig aan z’n trekken kwam. Uit een stilstaand moment werd toch de score geopend door de blauw/zwarten. Remco v/d Berge  produceerde vanaf zo’n 30 meter een enorme zwabberbal die de keeper net kon redden, maar  Stefan Vermeer schoot de rebound fraai binnen 1-0.

Stefan Vermeer (11) schiet hier de 1-0 binnen

S.K.N.W.K. ging wat beter spelen en nog geen tien minuten later was het al 2-0 na een prachtige aanval. Jarno van Nieuwenhuize speelde Remco v/d Berge aan die in 1 keer de pijlsnelle David v/d Broek voor de keeper zette. David  punterde de bal langs de kansloze doelman 2-0.

David v/d Broek zorgt voor de 2-0

W.I.K. probeerde voor rust nog dichterbij te komen, maar meer dan een gevaarlijke vrije trap op de 16 (goed gered door S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d cingel) leverde het niet op. Ruststand 2-0.

Verslagen en dus schiet W.I.K. ’57 de aansluitingstreffer binnen

De tweede helft zette de Kerkwervenaren aan en de thuisploeg moest een poosje in zijn achteruit. Duels werden verloren en het was dan ook niet raar dat W.I.K. uit een scrimmage terug kwam in de wedstrijd, 2-1.

Gelijk vanaf de aftrap redde de keeper van W.I.K. (oud S.K.N.W.K.-speler Lorenzo Wijers) prima op een inzet van Jarno van Nieuwenhuize zodat de spanning er nog in bleef. Maar twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd toch beslist. Na een briljant passje van Dominique Prins was het Jarno van Nieuwenhuize  die de doelman passeerde, 3-1.

Na een counter via Remco v/d Berge die met enig fortuin Van Nieuwenhuize in staat stelde om z’n tweede te maken van de wedstrijd werd drie minuten later voor het laatst op het fluitje geblazen. Eindstand 4-1.

Een matige wedstrijd, maar het leverde wel drie punten op en een hoge positie op de ranglijst. A.s. zaterdag de lastige uitwedstrijd bij ‘Colijn’ maar met de juiste inzet en iets beter voetbal moet er zeker wat in zitten…

1 reactie op "Eerste ‘driepunter’ voor S.K.N.W.K. 1 dit seizoen in thuiswedstrijd na 4-1 overwinning op W.I.K. ’57 1"

1. Kees Stoutjesdijk | 31-10-2021 at 11:07 |

Een goede wedstrijd uit een slechte wedstrijd thuis.Maar deze keer wel 4 doelputen.Maar laten we eerlijk zijn,Wik 57 domineerde de hele wedstrijd.SKNWK Plaatste dikwijls verkeerd terwijl wik dat juist wel deed.Maar ze waren nooit gevaarlijk voor het doel.Uitslag 4-1 maar wel verdiend.Volgende week Colijnsplaatseboys.Daar heeft SKNWK de laatste wedstrijd met 5-1 gewonnen.Mannen ik wens jullie weer succes.