Doorontwikkeling competitieaanbod meiden-junioren

Bron: www.knvb.nl

Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen twee decennia in Nederland een snelle vlucht genomen. Het ledenaantal vertoont al jaren een opgaande lijn en inmiddels telt ons land ruim 162.000 vrouwelijke KNVB-leden, het grootste aantal van de teamsporten in Nederland. Het meiden- en vrouwenvoetbal is kwantitatief én kwalitatief dus sterk in ontwikkeling. Het gevolg daarvan is dat de huidige competitieopzet daar, in met name de huidige leeftijdscategorieën MO13 tot en met MO19, niet altijd goed bij aansluit. Aanleiding om het huidige competitieaanbod en de bijbehorende regelgeving goed onder de loep te nemen.

Hoofdvraag bij de doorontwikkeling van het competitieaanbod voor de meiden-junioren was dan ook: Hoe kunnen we maatwerk bieden zodat meiden een plezierig en passend voetbalaanbod geboden kan worden waarin zij zich kunnen ontwikkelen en de sport de kans krijgt om verder te groeien? Kortom; de speelster centraal.

Om alle informatie goed te kunnen delen met alle betrokkenen, is er op KNVB Assist een handige informatiepagina aangemaakt, specifiek over dit onderwerp. Hier vind je de resultaten uit de onderzoeken die zijn gedaan, de voortgang over de pilot in Zeeland/West-Brabant, planning van de doorontwikkelingen en de uitrol van de nieuwe competitie, maar nu ook al de uitgangspunten van het nieuwe competitieaanbod.

Webinar

Op maandag 29 november organiseren we een webinar om verenigingen te informeren over de eerste opzet van het nieuwe competitieaanbod. Tijdens het webinar geven we een beeld van de eerste ideeën, kunnen vragen gesteld worden en halen we de laatste input op zodat we hiermee in januari/februari 2022 de definitieve nieuwe opzet kunnen presenteren. De eerste opzet is nog niet in beton gegoten, verenigingen kunnen tijdens het webinar vragen en opmerkingen insturen of hun mening laten gelden in de polls.

WEBINAR: VERNIEUWDE COMPETITIE MEIDEN-JUNIORENMeld je hier aan voor het webinar.

Praktische documenten

Zodra specifiekere informatie beschikbaar is over de voorgenomen wijzigingen, zullen we dit vanzelfsprekend met de verenigingen delen. De informatie die momenteel te vinden is op de informatiepagina is dan ook de huidige stand van zaken. De informatiepagina wordt continu aangevuld met nieuwe informatie, documenten en resultaten van bijvoorbeeld de lopende pilot. Ook werken we aan praktische documenten ter ondersteuning van verenigingen voor implementatie en om overige betrokkenen binnen de club te kunnen informeren. We publiceren alle informatie en middelen op deze pagina en verspreiden dat ook via mailings en de KNVB Assist nieuwsbrieven. Houd de website en/of de nieuwsbrieven dan ook goed in de gaten.

Heb je nog vragen, opmerkingen of tips, neem dan contact met ons op via meiden-junioren-competitie@knvb.nl.

INFORMATIEPAGINA OVER NIEUWE COMPETITIEAANBOD MEIDEN-JUNIORENBekijk alle informatie over het nieuwe competitieaanbod voor de meiden-junioren.

KNVB NIEUWSBRIEVENMeld je hier aan voor de diverse KNVB nieuwsbrieven.