Dit weekend voor S.K.N.W.K. 1 de altijd lastige wedstrijd uit bij het stugge Colijnsplaatse Boys. Zou het lukken voor de blauw/zwarten om ook deze uitwedstrijd om te zetten in een winstpartij ?? In de beginfase hadden de blauw/zwarten veelal de bal, maar tot echte grote kansen kwam het niet.

Na 20 minuten de eerste echte mooie aanval, maar clubtopscorer Jarno van Nieuwenhuize raakte alleen voor de doelman de paal. Het ging bij S.K.N.W.K. steeds stroever en ze gingen mee in het fysieke spel van de tegenstander. S.K.N.W.K. probeerde het veel te vaak door het midden wat dikwijls balverlies opleverde.

Uit 1 van die omschakelmomenten wist ‘Colijn’ zelfs de 1-0 te maken al ging daar wel een buitenspelmoment aan vooraf. De scheidsrechter keurde de goal echter goed (hij ging overigens niet eens overleggen met onze assistent-scheidsrechter) en zodoende konden ‘we’ dus in de achtervolging. De 1-1 lag er al snel bijna in, maar alleen voor de keeper schoot Jarno van Nieuwenhuize de bal over i.p.v. dat hij de bal breed gaf op zijn ‘kompaan’ in de spits David v/d Broek die was meegelopen.

Even later een tweede harde overtreding van een speler van de thuisploeg op Jari Goudswaard en met een tweede gele kaart kon hij dus vertrekken. Tot de rust werd het er niet beter op en misschien kon in de rust het één en ander worden rechtgezet. Ruststand derhalve 1-0.

De tweede helft begon S.K.N.W.K.  feller en Colijnsplaatse Boys kwam er niet meer uit. De gelijkmaker viel al snel nadat Remco v/d Berge vanaf de buitenkant een vrije trap scherp indraaide en langs iedereen heen viel de bal zo in het doel, 1-1. En vijf minuten later was het weer raak toen Jarno van Nieuwenhuize een voorzet van Mark Bleiji goed binnenkopte, 1-2.  Dat zou toch de bevrijding moeten zijn tegen 10 man, maar ineens werd het van S.K.N.W.K.-zijde weer  zeer onzorgvuldig en gehaast.

Het was aan S.K.N.W.K.-goalie Daan v/d Cingel te danken dat hij tot twee keer toe geweldig reageerde op inzetten van de goeie lepe spits van ‘Colijn’ anders had het zomaar weer gelijk kunnen staan. De thuisploeg probeerde met fysiek spel S.K.N.W.K. in de problemen te brengen, maar meer dan een 6-tal gele kaarten leverde dat niet op voor de geel/groenen.

In de slotfase besliste invaller Machiel Schot met een droge schuiver de wedstrijd. Eveneens invaller Wouter Hartog schoot in eerste instantie de bal snoeihard om de paal. De rebound kwam voor de voeten van een S.K.N.W.K.-er en deze bediende Machiel. Hij schoot de bal hard in de korte hoek en zodoende waren de volgende drie punten een feit. Deze wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor S.K.N.W.K. én daar was eigenlijk alles ook wel mee gezegd. Als je keeper je beste man is, zegt dat eigenlijk genoeg.

Maar weer winst en a.s. dinsdag gaan we proberen om de volgende ronde in de beker te halen bij derdeklasser De Fendert. En misschien liggen zulke tegenstanders S.K.N.W.K. net ietsje beter, omdat er toch meer gevoetbald wordt. Aanvang  in Fijnaart is 20:00 uur.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 krijgt 10-tal Colijnsplaatse Boys in 2e helft uiteindelijk toch op de knieën"

1. Kees Stoutjesdijk | 07-11-2021 at 11:32 |

De eerste helft moeten ze genoegen met een voorsprong 1-0.Hoewel het spel van SKNWK uistekend was.DE tweede helft was super.De eerste goal was uit een vrije trap.Het was Remco v/d Berg die aan de rechterkant de bal zo nam dat hij er in krulde,een wereldgoal dus 1-1.Dan 10 minuten later een gerichte voorzet van Mark Bleye en loeihard in gekopt door Jarno van Nieuwenhuizen nu werd het 1-2.En de laatste was prima geplaatst door Machiel Schot eindstand 1-3.Alleen vond ik dat de verdedeging van SKNWK te zwak was door de wissels.Mannen het beste tegen De Fendert.Succes met die avond wedstrijd.