Nieuws en toernooi Vrouwenvoetbal 30+

Omdat we zelf te weinig spelers hadden om wekelijks de training door te laten gaan hebben we de dames van DZC 1 jaar geleden uitgenodigd mee te trainen wat een enorm succes is. DZC kampte eigelijk met hetzelfde probleem om met elkaar te trainen en tijdens een toernooi voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Daarom zijn we nu voorlopig een combi team SKNWK/DZC. We spelen in het shirt van DZC en dragen het broekje en de sokken van SKNWK.

Omdat de maatregelen vanwege de corona eind sept iets versoepelde zagen we kans om een mini toernooi te organiseren.Verschillende teams uitgenodigd en DBGC, Stellendam en Flakkee waren van de partij. I.v.m. de verlichting waren we afhankelijk van het trainingsveld en vanwege de regenval was dit nog even spannend of het door kon gaan. Het eerste gedeelte was zo drassig en niet bespeelbaar, maar gelukkig kon het achterste gedeelte van het veld wel gebruikt worden en hebben de onderhoudsmannen en trainer Henk daar een prachtig speelveld van gemaakt. Iets kleiner dan wat we gewend waren maar dat was voor iedereen geen probleem 😁.

Om 19.00 druppelden de eerste teams binnen, omkleden en inlopen zodat de 1e wedstrijd om 19.30 gespeeld kon worden. 4 teams speelden om beurten 3 wedstrijden van 18 min. Tussen door genoten we van elkaars wedstrijd en in de pauze een plak cake met het logo van DZC/SKNWK erop. Om 21.30 werd de laatste wedstrijd afgefloten zodat de punten geteld konden worden voor de prijsuitreiking. Op de 4e plaats eindigde DBGC en het was Flakkee die de 3e plaats had. Spannend was de laatst gespeelde wedstrijd want we wisten al dat dit bepalend was voor de 1e en 2e plaats tussen Stellendam en ons combi team. In de laatste minuten scoorde Stellendam en was het meteen duidelijk hoe het ervoor stond want wij moesten deze wedstrijd winnen i.v.m. het doelsaldo voor een 1e plek. Het was Stellendam die met de 1e prijs naar huis ging en wij een mooie 2e plaats hadden.

Daarna was het DJ Martin die ervoor zorgde dat dit onverwachtse toernooi met een feestje afgesloten kon worden. Geweldig dat dit weer mogelijk was en hebben dan ook super genoten met elkaar. Het was leuk om weer te voetballen, de andere spelers weer te zien en te spreken. We hopen in januari weer bij elkaar te komen bij DBGC met 2 personen van alle deelnemende teams om het speelschema voor de toernooien in 2022 vast te zetten. Of dit door kan gaan hangt af van de maatregelen die dan gelden.

Voor nu was het fantastisch dat dit geregeld kon worden. Hartelijk bedankt Robbert voor het groene licht om het door te laten gaan, de scheidsrechters Roque, Remon, Stefan en Kevin. De barmannen Leon en Toon. DJ Martin en natuurlijk de onderhoudsmannen + trainer Henk die geholpen hebben voor en tijdens dit toernooi.

Christa van Dijke