Zwakke start en ontbreken scherpte voor het doel nekt S.K.N.W.K. in bekertoernooi

Na de prima winst van S.K.N.W.K. 1 in de bekerpoule met Duiveland 1, Halsteren 1 en Vrederust 1 veroverden de blauw/zwarten een plaats in de knock-outfase. Hierin moesten ze vanavond in de 2e ronde aantreden in Fijnaart tegen 3e klasser De Fendert 1. Deze ploeg wordt dit seizoen geleid door onze voormalige hoofdtrainer, Ad Palings.

Op een matig verlicht veld was het eerste kansje voor de blauw/zwarten. Over rechts was het spits David v/d Broek die zijn kompaan in de voorhoede Jarno van Nieuwenhuize bediende. Echter was zijn schot niet goed genoeg om de prima doelman (zo zou deze wedstrijd blijken) van de thuisploeg te verrassen. Toch een sterk begin en dan hoop je dat ze dit kunnen doortrekken. Echter niets was minder waar. Scherpte en beleving ontbraken en de eerste bal in de 16 meter bij het doel van S.K.N.W.K. was wel gelijk raak. Er werd niet adequaat gereageerd en de bal kon simpel worden binnen gewerkt, 1-0.

En na 8 minuten word de score al verdubbeld. Een goede aanval van de thuisploeg, al liet S.K.N.W.K. ook dit weer wel heel makkelijk gebeuren. En dus de 2-0. Dan ben je een beetje bang voor een afstraffing. Maar gelukkig niet. S.K.N.W.K. gooide beetje bij beetje de schroom van zich af en liet zich ook gelden. Zo kwam een voorzet van Jarno van Nieuwenhuize voor de voeten van David v/d Broek, maar hij trof de paal. En ‘we’ kregen nog een paar mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak. Ruststand 2-0.

De tweede helft kwam S.K.N.W.K. veel beter uit de kleedkamer. Alleen zeker in de eerste 10 minuten was de eindpass niet goed en dus nog geen kansen. In de 12e minuut dan wel een keer een prima pass. Het was David v/d Broek die alleen op de doelman mocht afgaan, maar zijn schot ging naast het doel. Niet veel later opnieuw Jarno van Nieuwenhuize, maar zijn schot ging over het doel.

Ook De Fendert kreeg in de 2e helft een kans om nog te scoren, maar eerst verdediger Remon de Jonge en daarna doelman Daan v/d Cingel brachten redding. Hierna waren de kansen voor de ploeg uit Nieuwerkerk. Zeker nadat bij de thuisploeg een speler kon inrukken na een 2e gele kaart (er vielen deze wedstrijd wel heel veel gele kaarten trouwens). Toen 10 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd zelfs een strafschop niet werd gescoord (de trap van Jarno was een prooi voor de doelman) wisten we wel hoe laat het was. S.K.N.W.K. ging vanavond niet meer scoren en kon dus met een 2-0 nederlaag afscheid nemen van het bekertoernooi.

Een onnodige nederlaag. Als er wat scherper was gestart en met iets meer scherpte voor het doel had het misschien zo maar anders kunnen lopen. Maar ‘als’ telt niet. Jammer ook voor de supporters, want ook bij deze bekerwedstrijd toch weer aardig wat S.K.N.W.K.-supporters aanwezig !!

De Fendert gefeliciteerd met de terechte overwinning en succes in de volgende ronde.