Eenvoudige middag voor S.K.N.W.K. 1 met helaas wel wat blessureleed

Na een weekje van oefenwedstrijden (vorige week zaterdag tegen Stellendam 1 en afgelopen dinsdag tegen Bevelanders 1) werd door S.K.N.W.K. 1 gisteren de competitie hervat. Ze moesten dit doen in Hansweert waar de Boys van de plaatselijke v.v. de opponent was voor de blauw/zwarten. Op papier niet zo’n moeilijke opgave zou je zeggen. Immers had de thuisploeg uit de eerste 6 duels ‘slechts’ 4 punten behaald. S.K.N.W.K. 1 daarentegen draait prima bovenin mee achter het overigens ongenaakbare v.v. Kruiningen (dat ook gisteren weer wist te winnen, deze keer met 3-2 van Smerdiek en dus nog steeds de volle buit heeft).

Qua spelers zit het wel goed bij S.K.N.W.K. 1, want ook nu vooraf geen afwezigen bij de selectie en zodoende compleet naar de 7e competitiewedstrijd van dit seizoen. Al heeft Stijn Dooge alsnog ‘s ochtends moeten besluiten deze wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan wegens een enkel die niet geheel mee wil werken.

Het eerste kwartier was er veel balbezit voor S.K.N.W.K. 1 zonder al te veel grote kansen afgezien van eentje van spits Jarno van Nieuwenhuize, maar die zag deze bal (nog) niet binnengaan. Echter na 20 minuten spelen is het dan eindelijk wel raak. Na een vlotte aanval van de Nieuwerkerkse ploeg is het spits Van Nieuwenhuize die nu wel raad weet met deze kans en zijn eerste treffer binnenschiet, 0-1.

Op het half uur wordt de score verdubbeld. Nu is het Dominique Prins die met een sublieme pass over zo’n 40 meter Jarno van Nieuwenhuize weet te bereiken. Deze omspeelt koelbloedig de doelman van Hansweertse Boys en zorgt dus voor een 0-2 tussenstand. Helaas gaat het even later mis bij spits David v/d Broek. Hij verstapt zich en moet zich laten vervangen door Machiel Schot. Zo op het eerste oog lijkt het op een behoorlijk zware enkelblessure (David sterkte en beterschap). Gelukkig is verzorger Kevin Schiettekatte na zijn wedstrijd met het 2e nog afgereisd naar Hansweert om zich zo zou later blijken te kunnen ontfermen over de geblesseerden. Met een 0-2 ruststand gaan beide teams eventjes uitblazen.

Helaas in de 2e helft opnieuw werk aan de winkel voor Kevin. Want nu is het invaller Machiel Schot die met een soort gelijke actie en blessure als David het veld al weer moet verlaten (ook voor jou sterkte en beterschap, Machiel). Hij moet zich zelfs met een rolstoel verplaatsen, omdat lopen te pijnlijk is. Dat is het slechte nieuws van deze middag, want voetballend loopt alles eigenlijk op rolletjes. Want in de 2e helft is het balbezit 90% om 10% in het voordeel van S.K.N.W.K. 1. Er wordt dan ook nog 3x gescoord voor de blauw/zwarten. Eerst Jarno van Nieuwenhuize (met zijn 3e van de middag) en later ook nog Remco v/d Berge (0-4) en Dominque Prins (0-5). Alle drie met een schot van randje 16 die dus alle drie ook tegen de touwen verdwijnen.

Al met al een prima resultaat in een hele sportieve wedstrijd. Al had de uitslag misschien wel hoger kunnen en moeten uitvallen, maar de drie punten zijn weer ‘in the pocket’. Nu maar hopen dat de blessures van David en Machiel niet te ernstig zijn en dat ze binnen korte termijn weer kunnen terugkeren binnen de lijnen.

A.s. zaterdag wacht op sportpark ‘Het Springer’ de thuiswedstrijd tegen SC Stavenisse 1. De laatste keer dat die op bezoek waren in Nieuwerkerk eindigde in 3-3, dus ik zou zeggen: “tijd voor revanche” (en zeker geen onderschatting) !! Tegelijkertijd wordt in Burgh-Haamstede de topper afgewerkt tussen FC De Westhoek ’20 1 en Kruiningen 1. Maar eerst zelf maar presteren en dan kunnen we na afloop kijken of er in die wedstrijd ook nog gunstige ontwikkelingen zijn in de stand in het voordeel van ‘ons’.

Succes allen !!

Geef als eerste een reactie op "Eenvoudige middag voor S.K.N.W.K. 1 met helaas wel wat blessureleed"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.