In misschien wel de laatste wedstrijd in weken/maanden voor S.K.N.W.K. 1 hebben ze zichzelf aardig tekort gedaan. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ werd een 2-0 voorsprong nog weggegeven tegen rode lantaarndrager SC Stavenisse. Eindstand was uiteindelijk 2-2. ’s Morgens was al bekend dat de andere vijf duels in de 4e klasse B waren afgelast (i.v.m. corona, maar vooral vanwege de veldomstandigheden). Bij herkeuring van het hoofdveld op sportpark ‘Het Springer’ om 10:00 uur bleek het veld dusdanig dat er ‘gewoon’ gespeeld kon worden. Zo geschiedde.

S.K.N.W.K. 1 miste basisklanten René Verschoor en Stefan Vermeer (beiden vakantie). Ook vaste waarden dit seizoen Stijn Dooge en David v/d Broek stonden niet in de basis. Zij kampten met lichte blessures en begonnen op de bank. Ook Mark Bleiji was deze middag aanwezig. Machiel Schot is voor langere tijd uitgeschakeld met een zware enkelblessure. Zodoende kansen voor anderen om zich te tonen. Zo stond o.a. spits Robert Padmos (S.K.N.W.K. 2) in de basis. Al met al bleef er nog voldoende kwaliteit over om met alle respect tegen de nummer laatst, SC Stavenisse 1, dat tot nu toe nog geen punt behaalde, een goed resultaat neer te zetten.

Helaas ook deze wedstrijd was er geen publiek toegestaan. Om de supporters van dienst te zijn, was er een livestream geregeld. Met uiteindelijk maar liefst maximaal 51 ingelogde kijkers !! Zij zagen dat de eerste helft nog wel redelijk was van de thuisploeg. Al in de eerste minuten mogelijkheden voor de blauw/zwarten. Eerst was het spits Jarno van Nieuwenhuize die goed voor de keeper kwam, maar zijn bal daarna over de achterlijn zag gaan. Niet veel later middenvelder Tim v/d Cingel die in de 16 de bal te ver van zijn voet laat schieten waardoor hij niet meer kan aanleggen. Stavenisse is er vooral om tegen te houden en de bal middels de lange trap voorin de krijgen. Na vijf minuten spelen resulteert dit in hun eerste corner. Deze is overigens ongevaarlijk.

In de 9e minuut moet S.K.N.W.K. dan eigenlijk op voorsprong komen. Remco v/d Berge speelt Robert Padmos aan in de 16. De bal is eigenlijk te hard, maar Robert weet de bal binnen te houden en speelt Tim v/d Cingel aan. Deze kan van zo’n 8 meter aanleggen op het doel, maar ziet zijn bal via de doelman alsnog tot corner worden verwerkt. Een hele goede mogelijkheid dus op de 1-0. Deze valt uiteindelijk wel. Na zo’n 17 minuten spelen een corner voor de thuisploeg. Deze wordt kort genomen en via een prima combinatie van Tim v/d Cingel en Karl Hanse komt de bal via Jari Goudswaard voor de voeten van Remon de Jonge die beheerst de 1-0 tegen de touwen werkt.

Remco v/d Berge krijgt via Jarno een goede kans, maar zijn bal wordt geblokt tot corner. En een vrije trap van Jarno is net iets te zacht in het hoekje waardoor de keeper er nog net zijn hand tegen krijgt. Ook Robert Padmos krijgt een kansje, maar hij komt met een sliding net te kort om de bal binnen te schieten.

Na 23 minuten spelen is het dan eindelijk de beurt aan SC Stavenisse. Eerst moet S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel redding brengen en twee minuten later mag S.K.N.W.K. van geluk spreken als een pass bij de 2e paal wordt terug gelegd, maar deze uiteindelijk net voorlangs gaat. Aan de andere kant een prima lange bal op Robert Padmos, maar hij wordt twijfelachtig afgevlagd en gefloten voor vermeend buitenspel. Weg kans op 2-0. Echter valt ‘die’ wel als eerst Jari Goudswaard de bal op een speler ziet komen, maar uiteindelijk de bal voor de voeten van Dominique Prins komt. Deze schiet in de korte hoek de 2-0 binnen.

De thuisploeg denkt dan waarschijnlijk dat de buit al zo goed als binnen is. Echter vergissen ze zich in de gasten. Voetballend zeker niet beter dan S.K.N.W.K., maar qua mentaliteit en inzet valt ze niets te verwijten. Als ze na 42 minuten spelen een corner krijgen, valt deze bij de 1e paal. Hij wordt niet goed weggewerkt door S.K.N.W.K. en via een scrimmage gaat de bal uiteindelijk tegen de touwen, 2-1. Vlak voor de rust nog een goede kans voor Jarno om de marge alsnog weer op twee te brengen, maar zijn schot strand op de doelman. Ruststand 2-1.

De tweede helft mag je dan denken (en hopen) dat S.K.N.W.K. eventjes iets laat zien. Maar helaas komen de kijkers thuis bedrogen uit. Het wordt net als het weer (en het veld) minder en minder wat ze laten zien. Teveel wordt er door het midden gespeeld terwijl de ruimte op de flanken ligt. En als ze al eens een actie moeten maken wordt de bal gespeeld/verspeeld en andersom als de bal juist moet worden gespeeld voor de combinatie wordt de actie te ver doorgevoerd wat dus zorgt voor balverlies. Hiermee help je de gasten in het zadel. Dit gebeurt zeker als ze na een kwartier spelen een vrije trap krijgen. Deze wordt keurig langs de muur en doelman Daan v/d Cingel binnen geschoten en zodoende is S.K.N.W.K. dus terug bij af met een 2-2 tussenstand.

In de 65e minuut dan eindelijk weer een treffer voor S.K.N.W.K. Het is invaller Koen Kraaijenbrink die schiet en zijn bal via Jarno van Nieuwenhuize via binnenkant paal ziet binnengaan. Echter appelleert Stavenisse en dit wordt door de scheidsrechter overgenomen. Blijkbaar heeft Jarno van Nieuwenhuize de bal nog getoucheerd en dit zou via zijn arm zijn geweest. Dus geen treffer. Het vertrouwen bij S.K.N.W.K. is erg broos deze tweede helft. Spits Jarno van Nieuwenhuize gaat alleen op de keeper af. Hij moet deze eigenlijk passeren, maar speelt breed waardoor de bal via de voet van de keeper kan worden uitverdedigd. Stavenisse is inmiddels begonnen met tijdrekken (en gelijk hebben ze) en de ballen worden uit of weggeschoten om S.K.N.W.K. maar niet aan voetballen toe te laten komen.

Met nog 20 minuten spelen mag S.K.N.W.K. zelfs van geluk spreken dat keeper ‘Daan’ goed oplet. Een verdwaalde voorzet lijkt namelijk bijna binnen te vallen, maar gelukkig weet Daan de val tot hoekschop te verwerken. Met de ingevallen Stijn Dooge en David v/d Broek probeert trainer Johnny van Dijke zijn ploeg over het dode punt heen te helpen. Bijna lukt dit als een voorzet van Jarno voor de instormende David v/d Broek beland. Alleen voor de keeper kan hij de bal net niet raken waardoor het slechts een achterbal wordt i.p.v. een treffer. Twee minuten later komt Jarno op snelheid de 16 in. Hij wordt hierbij afgestopt door een speler van Stavenisse, maar de scheids vindt dit te weinig voor een strafschop.

S.K.N.W.K. doet zichzelf uiteindelijk veel te kort als na een halve minuut blessuretijd de scheidrechter fluit voor het einde. De blauw/zwarten druipen teleurgesteld af, maar de vreugde bij SC Stavenisse is zeer groot. En terecht. Als je met zo’n inzet en mentaliteit een punt weet te behalen bij de nummer twee van de ranglijst mag je trots zijn. Door dit puntenverlies van S.K.N.W.K. komt de 2e plaats nu echt in het gedrang voor de Nieuwerkerkers en ziet koploper Kruiningen 1 (dat met 21 uit 7 fier op kop staan) dat het op deze manier ook van S.K.N.W.K. 1 echt niks hoeft te duchten……..

Afwachten wat de K.N.V.B. gaat besluiten over de competitie nu er vanaf vandaag ’s avonds niet meer mag worden getraind i.v.m. de coronamaatregelen. Mocht er wel worden gespeeld dan is Waarde 1 a.s. zaterdag de opponent van de blauw/zwarten. Aftrap in Waarde zal zijn om 14:00 uur.

1 reactie op "Ongeïnspireerd S.K.N.W.K. 1 laat dure punten liggen tegen hekkensluiter SC Stavenisse 1"

1. Kees Stoutjesdijk | 28-11-2021 at 11:24 |

Er is maar een ding waar ik over denk,en dat is leut maken op Curacou inplaats van clubliefde.