MZC’11 raakt koppositie kwijt

MZC’11 heeft in haar negende wedstrijd in de tweede klasse E haar koppositie moeten afstaan aan VVGZ dat zelf niet in actie kwam vanwege een afgelasting.

De Zierikzeese ploeg verloor zaterdag op eigen veld met 1-2 van NSVV, de nummer zes van de competitie. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse zag dat zijn team in de eerste vijfentwintig minuten werd afgetroefd door de ploeg uit Numansdorp. ,,We waren niet goed bij de les. Je ziet het wel vaker dat een ploeg na een periodetitel een kleine terugslag krijgt”, meldde de Kruininger coach. ,,NSVV was fanatieker en wij konden moeilijk kansen creëren.” Hoewel MZC’11 op sportpark Den Hogen Blok vlak voor rust de 1-2 maakte, lukte het de ploeg maar moeilijk na de pauze een tweede bres in de NSVV-defensie te slaan. Hele grote kansen bleven toch wel uit. ,,Maar de inzet en instelling waren goed”, vond Nieuwenhuijse, die NSVV flink feest zag vieren na afloop. ,,Een speler zei tegen mij: ‘zijn ze kampioen geworden’?”

Met dezelfde cijfers versloeg Bruse Boys in Goes SSV’65, dat tot nu toe slechts een schamel punt in de tweede klasse E pakte. Daar kwam ook tegen de ploeg van Michel Maaskant geen verandering in. Een aanvallend ingesteld en gefocused Bruse Boys stond na twintig minuten op 0-2 en in de tweede helft liet ze ze na de score verder uit te bouwen. Er werd onder meer een strafschop gemist. In de 91e minuut deed SSV’65 wat terug, maar dat was te laat om Bruse Boys, na de zege middenmoter, te verontrusten.

,,Dit was voetballend één van de betere wedstrijden van ZSC’62”, complimenteerde coach Thomas Mangelaars na afloop zijn ploeg na de 1-0-nederlaag in en tegen Klundert. Het gegeven dat de Brabanders na de minimale winst lieten weten dat ‘1-1 meer dan terecht was geweest’ zei veel over het goede optreden van de Scharendijkenaren bij Klundert. Poulegenoot Duiveland leed dezelfde nederlaag op het Oostersportpark tegen een andere Brabantse formatie, Seolto uit Zevenbergen. Ook na dit treffen had een gelijkspel niet misstaan.

SKNWK kwam als enige vierdeklasser van Schouwen-Duiveland in actie, maar maakte een slechte beurt tegen het laag geklasseerde Stavenisse: 2-2. ,,Het was heel slecht en Stavenisse pakte terecht een punt”, luidde het scherpe oordeel van SKNWK-trainer Johnny van Dijke.